New Jersey Institute of Technology

Introduction

Read the Official Description

За нас

Добредојдовте во New Jersey Institute of Technology во New Jersey Institute of Technology . Како јавен државен политехнички универзитет во државата, ние продолжуваме да инвестираме во обновување на постојните капацитети како дополнување на нови простори, со цел да обезбедиме исклучителна настава, учење и животна средина.

NJIT нуди повеќе од 125 додипломски и постдипломски програми во шест специјализирани училишта на кои им е наложено стручниот факултет, од кои 98 проценти имаат највисок степен во својата област. Нашите академски програми се целосно акредитирани од страна на соодветните акредитирани одбори, комисии и здруженија, како што се Асоцијацијата на колеџи и училишта од Блискиот државјанство, Одборот за акредитација за инженерство и технологија (ABET), Здружението за напредување на колегиум училишта за бизнис (AACSB) и Националната Архитектонски одбор за акредитација (NAAB).

Нашите интензивни Програми за континуирано професионално образование и онлајн курсеви нудат важна обука за професионалци кои се веќе на работа, а нашите конкурентни индустриски практиканти помагаат да те следат самостојно. Дознајте повеќе за нашите онлајн програми за учење .

 • Годишно економско влијание на NJIT на 1.74 долари за државата Њу Џерси

 • # 1 на национално ниво во учениците нагоре мобилност

 • NJIT ги подготвува своите дипломци за позиции на лидерство како професионалци и како граѓани.

Имаме неверојатни студенти од целиот свет, а ние рангираме # 1 во Њу Џерси во доделувањето инженеринг степени на афроамерикански и шпанска студенти. Пријателите и контактите кои ќе ги направите во НЈИТ, без разлика дали во еден од над 130 студентски клубови и организации (не вклучувајќи ги Грците) или во десетици проекти за услуги во заедницата, ќе го подобрат животот и ќе влијаат на вашата иднина.

Нашата мисија

 • во додипломски, постдипломски и континуирано професионално образование, подготвување на студентите за продуктивни кариери и засилување на нивниот потенцијал за доживотно личен и професионален развој;
 • во спроведувањето на истражувањата со акцент на применетите, интердисциплинарни напори кои опфаќаат архитектура, дизајн, науки, вклучувајќи ги физичките и животните науки, инженерството, математиката и инфраструктурните системи, компјутерските информатички и комуникациски технологии и менаџмент;
 • во функција на својата урбана средина и поширокото општество на градот, државата, нацијата и глобалната заедница преку спроведување на јавни политички студии, овозможувајќи им на образовните можности да бидат широко достапни и да иницираат проекти за градење заедница;
 • да придонесе за економски развој преку најголемиот бизнис инкубатор во државата, развој на работна сила, заеднички вложувања со владата и деловната заедница, како и преку развој на интелектуалната сопственост;

NJIT ...

 • ги подготвува своите дипломци за позиции на лидерство како професионалци и како граѓани;
 • обезбедува образовни можности за широко разновидно студентско тело;
 • одговара на потребите на големите и малите бизниси, државните и локалните владини агенции и граѓанските организации;
 • партнери со образовни институции на сите нивоа за да ја остварат својата мисија; и
 • ги унапредува употребата на науката, технологијата , инженерството и математиката (STEM) како средство за подобрување на квалитетот на животот.

Нашата визија

е да биде истакнат универзитет за инженерство, дизајн, наука и технологија познат по истражување и образование, поттикнување на иновации, претприемништво и ангажирање.

This school offers programs in:
 • Англиски

Гледа MSc » Види магистерски студии » Гледа Health MSc » Гледа PhD » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

MSc

Биологија (MS)

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Newark

Магистер на науки по биологија е дизајниран да им обезбеди на студентите со напредни знаења на двете растителна и животинска биологија и микробиологија. Програмата бара успешно завршување на минимум од 30 кредити на постдипломски курсеви. Од студентите се очекува да задржат просечна оценка од 3,0 и се бара да завршат најмалку еден курс со 3 кредити во четири од следните пет основни области: [+]

Преглед

Магистер на науки по биологија е дизајниран да им обезбеди на студентите со напредни знаења на двете растителна и животинска биологија и микробиологија. Програмата бара успешно завршување на минимум од 30 кредити на постдипломски курсеви. Од студентите се очекува да задржат просечна оценка од 3,0 и се бара да завршат најмалку еден курс со 3 кредити во четири од следните пет основни области:... [-]


Градежништво (MS)

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Newark

Ги истражува можностите на модерните технологии за управување и како успешно да ги искористат овие алатки за да ги максимизираат ефикасноста на проектот и тимската работа за иницијативи за инженеринг и изградба во реалниот свет. Со специјализации во структурниот дизајн и градежништвото, транспортот и управувањето со градежништвото. [+]

Преглед

Ги истражува можностите на модерните технологии за управување и како успешно да ги искористат овие алатки за да ги максимизираат ефикасноста на проектот и тимската работа за иницијативи за инженеринг и изградба во реалниот свет. Со специјализации во структурниот дизајн и градежништвото, транспортот и управувањето со градежништвото.

Цели

Денес градежни инженери се во првите редови на технологијата. Тие се водечки корисници на софистицирани високо-технолошки производи - примена на најновите концепти во компјутерски потпомогната дизајн (CAD) за поддршка на проектирање, изградба, планирање на проекти и контрола на трошоците. Градежништвото опфаќа планирање, проектирање, изградба и работење на објекти неопходни за модерниот живот, почнувајќи од транзитни системи до офшор структури до вселенски сателити. Градежни инженери се решавачи на проблемите, кои се соочуваат со предизвиците на загадувањето, застојот во сообраќајот, водата за пиење и енергетските потреби, урбаниот развој и планирањето на заедницата. Како што се шири технолошката револуција, како што се зголемува населението во светот, и како што се загрижува животната средина, градежниот инженер има витална улога во подобрувањето на квалитетот на животот во 21 век.... [-]


Електротехника (MS)

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Newark

Програмата MS во компјутерско инженерство им нуди на студентите напредна заднина во двете хардверски и софтверски аспекти на компјутерите и како да се направи компромис за хардверски софтвер својствени за компјутерите денес. Наставната програма за традиционални компјутерски науки се концентрира првенствено на софтверската страна на компјутерите, само за воведување на хардверска архитектура како средство за испитување на софтвер. Традиционалните наставни програми за електротехника се концентрираат речиси исклучиво на хардвер. Со брзиот развој на компјутерски хардвер и софтвер, особено во изминатата деценија. постои потреба за инженери познавања во двете хардвер и софтвер, но уште поважно, како тие комуницираат. [+]

Преглед

Програмата MS во компјутерско инженерство им нуди на студентите напредна заднина во двете хардверски и софтверски аспекти на компјутерите и како да се направи компромис за хардверски софтвер својствени за компјутерите денес. Наставната програма за традиционални компјутерски науки се концентрира првенствено на софтверската страна на компјутерите, само за воведување на хардверска архитектура како средство за испитување на софтвер. Традиционалните наставни програми за електротехника се концентрираат речиси исклучиво на хардвер. Со брзиот развој на компјутерски хардвер и софтвер, особено во изминатата деценија. постои потреба за инженери познавања во двете хардвер и софтвер, но уште поважно, како тие комуницираат.... [-]


Инженеринг менаџмент (MS)

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Newark

Целта на магистрирал менаџмент инженеринг е да се едуцираат лица со техничка додипломски позадина кои се во или се стремат да се претпостави управувачка улога во технолошки ориентирана, проект-ориентирана средина во рамките на индустриска, инженерска, служба или владина организација. [+]

Преглед

Целта на магистрирал менаџмент инженеринг е да се едуцираат лица со техничка додипломски позадина кои се во или се стремат да се претпостави управувачка улога во технолошки ориентирана, проект-ориентирана средина во рамките на индустриска, инженерска, служба или владина организација.

Цели

Со цртање на различни ресурси достапни преку универзитетот и околните индустрија, МСП во Инженеринг програма за управување развива инженери и други технички обучени лица за лидерски улоги во технолошки базирани претпријатие.... [-]


Компјутерско инженерство (MS)

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Newark

На МСП во компјутерско инженерство програма им нуди на студентите напредна позадина во двете хардвер и софтвер аспекти на компјутерите, и како да се направи хардвер-софтвер дизајн компромит својствени на компјутери денес. Наставната програма за традиционални компјутерски науки се концентрира првенствено на софтверската страна на компјутерите, само за воведување на хардверска архитектура како средство за испитување на софтвер. Традиционалните наставни програми за електротехника се концентрираат речиси исклучиво на хардвер. Со брзиот развој на компјутерски хардвер и софтвер, особено во изминатата деценија. постои потреба за инженери познавања во двете хардвер и софтвер, но уште поважно, како тие комуницираат. [+]

Преглед

На МСП во компјутерско инженерство програма им нуди на студентите напредна позадина во двете хардвер и софтвер аспекти на компјутерите, и како да се направи хардвер-софтвер дизајн компромит својствени на компјутери денес. Наставната програма за традиционални компјутерски науки се концентрира првенствено на софтверската страна на компјутерите, само за воведување на хардверска архитектура како средство за испитување на софтвер. Традиционалните наставни програми за електротехника се концентрираат речиси исклучиво на хардвер. Со брзиот развој на компјутерски хардвер и софтвер, особено во изминатата деценија. постои потреба за инженери познавања во двете хардвер и софтвер, но уште поважно, како тие комуницираат.... [-]


Магистер на науки во бизнис

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Newark

MS BIS е STEM степен што обезбедува широк технички и менаџерски разбирање на информациски системи, вклучувајќи база на податоци, дизајн на системи и ИС стратегија. Широкиот спектар на специјализации од управување со податоци со сигурност, до веб системи го прават MS BIS исклучително флексибилен степен. Бирото за статистика на трудот на САД укажува на многу силна потреба за менаџери со технички вештини и во следната деценија. [+]

Преглед

MS BIS е STEM степен што обезбедува широк технички и менаџерски разбирање на информациски системи, вклучувајќи база на податоци, дизајн на системи и ИС стратегија. Широкиот спектар на специјализации од управување со податоци со сигурност, до веб системи го прават MS BIS исклучително флексибилен степен. Бирото за статистика на трудот на САД укажува на многу силна потреба за менаџери со технички вештини и во следната деценија.... [-]


Магистер на науки во информациони системи

Он-лајн студии Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Newark

Информациони системи се компјутерски системи кои го поддржуваат работењето, менаџментот и донесувањето одлуки во организациите. Информациските системи сега се составен дел од работната средина на секоја организација и играат клучна улога во водењето на организациите. Тие се срцето на нашата интернет-базирана економија. Информациските системи им овозможуваат на луѓето пристап до информациите што им се потребни, да соработуваат, донесуваат одлуки и ефикасно да ги вршат своите работни задачи и лични активности. [+]

Преглед

Информациони системи се компјутерски системи кои го поддржуваат работењето, менаџментот и донесувањето одлуки во организациите. Информациските системи сега се составен дел од работната средина на секоја организација и играат клучна улога во водењето на организациите. Тие се срцето на нашата интернет-базирана економија. Информациските системи им овозможуваат на луѓето пристап до информациите што им се потребни, да соработуваат, донесуваат одлуки и ефикасно да ги вршат своите работни задачи и лични активности.... [-]


Магистер на науки во ИТ администрација

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Newark

ИТ администрацијата и програмата за безбедност зема избалансиран пристап кон софтвер и хардвер апликации и нивните концептуални основи, нудејќи низа специјализации кои ги подготвуваат студентите да преземат лидерски улоги како менаџери за ИТ-администрација, администратори на претпријатие-апликации и база на податоци, мрежа, безбедност и администратори на веб сервиси. [+]

Преглед

ИТ администрацијата и програмата за безбедност зема избалансиран пристап кон софтвер и хардвер апликации и нивните концептуални основи, нудејќи низа специјализации кои ги подготвуваат студентите да преземат лидерски улоги како менаџери за ИТ-администрација, администратори на претпријатие-апликации и база на податоци, мрежа, безбедност и администратори на веб сервиси.... [-]


Магистер на науки во компјутер

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Newark

МСП во компјутер и бизнис учи концепти во компјутерски науки и бизнис да функционира ефикасно во дизајнирање, градење, подобрување и одржување на софтверски системи и апликации во контекст на бизнис средини, како што се во финансиската индустрија. Покрај компјутерските теми како што се вмрежување и безбедност, бази на податоци, податоци за рударство и структури на податоци, учениците ќе научат основни бизнис концепти како што се сметководство, финансии, финансиски производи, бизнис операции и маркетинг. [+]

Преглед

МСП во компјутер и бизнис учи концепти во компјутерски науки и бизнис да функционира ефикасно во дизајнирање, градење, подобрување и одржување на софтверски системи и апликации во контекст на бизнис средини, како што се во финансиската индустрија. Покрај компјутерските теми како што се вмрежување и безбедност, бази на податоци, податоци за рударство и структури на податоци, учениците ќе научат основни бизнис концепти како што се сметководство, финансии, финансиски производи, бизнис операции и маркетинг.... [-]


Магистер на науки во сајбер безбедноста и приватност

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Newark

Одделот за компјутерски науки се одликува со истакнати истражувачи кои активно ги истражуваат новите апликации во паралелно процесирање и напредна компјутерска архитектура, системска интеграција, компјутерска работа во реално време, невронски мрежи и роботика, медицинско снимање, комбинаторни компјутери, биоинформатики, компјутерски визи и обработка на слики, и софтверски инженеринг. [+]

Преглед

Целта на MS во програмата Cyber ​​Security и приватност е да создаде силна основа и детално техничко знаење за безбедност, приватност / анонимност и криптографија применета на компјутерски системи, мрежи и веб апликации. Дипломираните студенти ќе имаат широка експертиза во сите овие области, со можност да ги опфатат не само техничките туку и законските, политичките и етичките аспекти на безбедноста и приватноста. Освен деталното познавање на безбедносните механизми, стандардите и најсовремените способности, тие исто така ќе можат да дизајнираат нови системи и безбедносни решенија на ниво на инфраструктура.... [-]


Магистер на науки во софтверското инженерство

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Newark

Софтверското инженерство е дисциплинирана примена на знаењето на компјутерските науки за анализа, дизајн, развој, евалуација и еволуција на софтверски производи. Бидејќи софтверот се шири низ економска и лична активност низ целиот свет и поради тоа што се повеќе се користи во критичните апликации, софтверската индустрија е под силен притисок да испорачува квалитетен софтвер. Бидејќи производството на софтвер останува трудоинтензивна активност, побарувачката за големи количини на висококвалитетен софтвер преведува во голема побарувачка за квалификувани софтверски инженери. [+]

Преглед

МСП во софтверското инженерство ги опфаќа сите клучни аспекти на големиот развој на софтвер специфицирајќи ги барањата, дизајнирање, градење, тестирање, подобрување и одржување на софтверски системи и апликации. Студентите исто така учат за управување со проекти и да добијат практично искуство работејќи на тимски проект.

Степен барања: 33 кредити6 CoreCS 673 софтверски дизајнCS 683 софтверски проект менаџментCS 684 софтвер за тестирањеCS 685 софтверска архитектураCS 686 софтверски проект - практикаЕ 676 барања инженеринг5 Изборни предмети... [-]

Магистер на науки по компјутерски науки

Он-лајн студии Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии September 2019 Соединети Американски Држави Newark

Магистер на науки програма во компјутерски науки од NJIT компјутерски науки оддел, дел од Ying Ву колеџ за компјутерски науки, е најголемиот академски оддел во NJIT, се состои од една десетина од студентската популација. Тоа е, исто така, најголемиот компјутерски науки оддел меѓу сите истражувачки универзитети во Њујорк метрополитенска област. [+]

Преглед

Магистер на науки програма во компјутерски науки од NJIT компјутерски науки оддел, дел од Ying Ву колеџ за компјутерски науки, е најголемиот академски оддел во NJIT, се состои од една десетина од студентската популација. Тоа е, исто така, најголемиот компјутерски науки оддел меѓу сите истражувачки универзитети во Њујорк метрополитенска област.

Мисија на Програмата

Дизајниран да им помогне на професионалците во соодветните области ја зајакнуваат нивната команда на теоретски компјутерски концепти и применети знаења од областа на информатиката, ја зголемуваат нивната способност за алгоритми, програмирање, логичко расудување и сложени компјутерски системи и многу повеќе. М-р по компјутерски науки е за студентите кои сакаат напредни студии по компјутерски науки. Онлајн понудите вклучуваат:... [-]


Математички

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Newark

Магистер на науки програма во математички и компјутерски финансии (MSMCF) им нуди на студентите со теоретски знаења и практични методи и вештини потребни за да се започне или да се зајакне кариерата како квантитативни аналитичари во финансиската индустрија. [+]

Преглед

Магистер на науки програма во математички и компјутерски финансии (MSMCF) им нуди на студентите со теоретски знаења и практични методи и вештини потребни за да се започне или да се зајакне кариерата како квантитативни аналитичари во финансиската индустрија.

Цели

На МСП во математички и компјутерски финансии им нуди на студентите со теоретски знаења, како и практични методи и вештини потребни за да започне или да се зајакне кариера како квантитативни аналитичари во финансиската индустрија. Програмата има за цел да обезбеди мултидисциплинарен фондации подготвува квантитативни аналитичари за овој доживотно развивање на вештини и разбирање. Очекуваме дека, како студент и / или дипломиран на МСП во Математичка и компјутерска финансии програма, ќе го изложите следново:... [-]


Машински факултет (MS)

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Newark

Постдипломски студии во Машински факултет им обезбедува на студентите со потребните вештини и вештини за кариера во механички дизајн и компјутерски потпомогната инженеринг, термо-течни и енергетски системи, производни процеси, механика и материјали инженеринг, биомедицински инженеринг, или основни и применети истражувања. [+]

Преглед

Постдипломски студии во Машински факултет им обезбедува на студентите со потребните вештини и вештини за кариера во механички дизајн и компјутерски потпомогната инженеринг, термо-течни и енергетски системи, производни процеси, механика и материјали инженеринг, биомедицински инженеринг, или основни и применети истражувања.

ЦелиЗголемена широчина и длабочина на знаења и вештини за решавање на проблемите во широка област на Машински факултет.Развој на професионална независност, креативност, лидерство и капацитет за континуиран професионален и интелектуален развој.Успешно ангажирање во процесите на дизајн на машински инженери и практичната примена на инженерската теорија, методи и практики.Ефективни услуги за нивните професионални друштва, како и нивните локални, национални или глобални заедници.Резултати од учењетоСпособност да се примени знаења од математиката, науката и инженерството за да се идентификуваат, формулираат и решаваат проблемите.Способност да дизајнира и спроведува експерименти, како и да ги анализира и интерпретира податоците.Способност за дизајнирање на систем, компонента или процес за задоволување на посакуваните потреби во рамките на реални ограничувања како што се економски, еколошки, социјални, политички, етички, здравје и безбедност, продуктивност и одржливост.Способност да функционира на мултидисциплинарни тимови.Разбирање на професионална и етичка одговорност.Способност да комуницира ефективно.Широкото образование потребно да се разбере влијанието на инженерските решенија во глобален, економски, еколошки и општествен контекст.Потребни степени... [-]

Менаџмент (MS)

Студии врз за студентски град Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии September 2019 Соединети Американски Држави Newark

Во одреден момент во нивните кариери, успешните професионалци се соочуваат со можноста да се префрлат на раководни позиции како следниот логичен чекор во нивните напредувања во кариерата. Програмата МСМ е дизајнирана да ја олесни оваа транзиција. Тоа е повеќе фокусиран отколку што е МБА програмата преку посилен акцент на мајсторство на јасно дефинирана концентрација област. [+]

Преглед

На програмата МСМ меша техничка експертиза со основни управување со знаење.

Концентрациски областиБизнис анализиГлобален проект за управувањеВеб системи и медиумиУправување: Следниот чекор за професионалци со технички основи

Во одреден момент во нивните кариери, успешните професионалци се соочуваат со можноста да се префрлат на раководни позиции како следниот логичен чекор во нивните напредувања во кариерата. Програмата МСМ е дизајнирана да ја олесни оваа транзиција. Тоа е повеќе фокусиран отколку што е МБА програмата преку посилен акцент на мајсторство на јасно дефинирана концентрација област.... [-]


Наука за животната средина (MS)

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Newark

На МСП во науката за животната средина е напредна интердисциплинарна дипломиран програма за студентите заинтересирани за развивање на разбирање на разни научни парадигми поврзани со животната средина и нејзиното управување. [+]

Преглед

На МСП во науката за животната средина е напредна интердисциплинарна дипломиран програма за студентите заинтересирани за развивање на разбирање на разни научни парадигми поврзани со животната средина и нејзиното управување.

Цели

На МСП во науката за животната средина е напредна интердисциплинарна дипломиран програма за студентите заинтересирани за развивање на разбирање на разни научни парадигми поврзани со животната средина и нејзиното управување.... [-]


Применета математика (MS)

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Newark

Математиката отсекогаш била клучна за многу различни форми на научно истражување. Сега, повеќе од кога било, напредокот во научните истражувања се смета дека има корист од формулирањето и анализата на квантитативните математички модели. Успешната анализа на модел води кон подобро разбирање на улогата и интеракцијата на клучните компоненти во системот што се изучува и обезбедува предвидлива алатка за подобрување на перформансите на системот. [+]

Преглед

Математиката отсекогаш била клучна за многу различни форми на научно истражување. Сега, повеќе од кога било, напредокот во научните истражувања се смета дека има корист од формулирањето и анализата на квантитативните математички модели. Успешната анализа на модел води кон подобро разбирање на улогата и интеракцијата на клучните компоненти во системот што се изучува и обезбедува предвидлива алатка за подобрување на перформансите на системот. Низата развој, анализа, симулација и интерпретација на податоците бара примена на софистицирани модерни и класични математички методи. Со растечката употреба на општеството на математички ориентирани иновации, можностите за кариера за применети математичари се подобри од било кога... [-]


Master

Господар на архитектурата (M.Arch)

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Newark

М.Арч. е NAAB-акредитирана програма за студенти со додипломски степени во архитектурата или други области кои сакаат да станат лиценцирани архитекти. Студиите за постдипломски студии истражуваат многу нови аспекти на архитектурата. [+]

Преглед

М.Арч. е NAAB-акредитирана програма за студенти со додипломски степени во архитектурата или други области кои сакаат да станат лиценцирани архитекти. Студиите за постдипломски студии истражуваат многу нови аспекти на архитектурата.

Цели

Како архитектура училиште во рамките на истражувачки универзитет, ние сме платформа за иновации. Нашиот акцент на истражувачкиот факултет им нуди на студентите можност да соработуваат во растечките области од нанотехнологијата до зголемена и виртуелна реалност и да ги истражуваат границите на роботиката и дигиталната измислица. Нашите програмски цели се втемелени во професионалните барања за акредитација.... [-]


Магистер на науки во информатичката наука

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Newark

Додека податоците се акумулираат низ широк сектори на индустријата и академските институции, гледаме потреба за научници со податоци кои се опремени со вештини за да помогнат во донесувањето на одлуки базирани на податоци. На пример, бизнисите користат податоци за да го утврдат осигурувањето, да донесат одлуки за маркетинг, да нудат препораки за клиентите и да обезбедат поефективна здравствена заштита. Познат пример од академијата е определување на Хигс Босон од симулирани податоци со методи за машинско учење. [+]

Преглед

Додека податоците се акумулираат низ широк сектори на индустријата и академските институции, гледаме потреба за научници со податоци кои се опремени со вештини за да помогнат во донесувањето на одлуки базирани на податоци. На пример, бизнисите користат податоци за да го утврдат осигурувањето, да донесат одлуки за маркетинг, да нудат препораки за клиентите и да обезбедат поефективна здравствена заштита. Познат пример од академијата е определување на Хигс Босон од симулирани податоци со методи за машинско учење.... [-]


Contact

New Jersey Institute of Technology

Website http://www.njit.edu
Број на телефон (973) 596-3000