New York University, Leonard N. Stern School of Business

Introduction

Read the Official Description

Од еден ден, на историјата на ХЕЦ (Универзитетот во Њујорк, Леонард Н. Стерн Школата за Бизнис) се огледува дека на градот на кој е толку тесно поврзана. Бизнис школа на Универзитетот Њујорк е основан пред 100 години за да се обезбеди бизнис обука за синови и ќерки на имигранти. Денес, на Леонард Н. Стерн Школата за Бизнис е во првите редови на бизнис образование во Америка и во светот. ХЕЦ Вредности Во општа внесе, имаме облик на средина што негува напред-размислување лидери. Ние направивме најбогатите средина за учење бизнис во земјата од страна на нашата посветеност на 4 вредности.

  • Академската извонредност Ние веруваме дека совршеност не доаѓа од познавањето на вистинскиот одговор, но во поставување право прашања. Со еден од најголемите и најдобрите факултети во светот, нашите студенти се развие не само подлабоко сет на вештини, но една поширока перспектива на улогата на бизнисот во светот.
  • IQ + EQ Ние го цениме IQ и EQ и обликување на заедницата со луѓе кои имаат и интелектуални и интерперсонални сили.
  • Колаборативна заедница Ние веруваме во вредноста на нашите уникатно колаборативна заедница и да се обезбеди изобилство на можности за водство, улоги тим, клубови и групи за јакнење на културата на учењето преку соработка и прави.
  • Енергијата на глобален центар Ние веруваме во интегрирањето на енергијата на Њујорк во нашата академска култура. Ние потпора близината на бизнис и културните богатства на Њујорк во креативни и иновативни начини.
This school offers programs in:
  • Англиски

Programs
Моментално нема програми за да се прикаже

Ве молиме да се насочите пребарување погоре, проверете го нашиот популарен категории подолу или вршење на клучни зборови за пребарување.


... or simply by choosing your degree: