Northwest Missouri State University

Introduction

Read the Official Description

Мисија

Северозападниот дел на Мисури Државниот универзитет се фокусира на успех на студентот - секој ученик, секој ден.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MSc » Види магистерски студии » Гледа Health BScs » Гледа Health MSc » Гледа BScs » Гледа Bachelor » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

MSc

господар во информатичките системи

Студии врз за студентски град Целосна 16 месеци August 2019 Соединети Американски Држави Maryville

Одделот за компјутерски науки / информациони системи на Северозапад нуди Магистер на науки во информациони системи (MSIS) посветен на развојот на идните лидери во информатичката технологија (ИТ) индустрија. [+]

Одделот за компјутерски науки / информациони системи на Северозапад нуди Магистер на науки во информациони системи (MSIS) посветен на развојот на идните лидери во информатичката технологија (ИТ) индустрија. Ова е 36 кредит часови (12 часови) програма понудена над 4 полно работно време семестри на северозападниот дел на Мисури Државниот универзитет во Maryville, Мисури. Кохортс започнува кон крајот на август (почетокот на есенскиот семестар) и почетокот на јануари (пролетниот семестар) на секоја академска година. Падот семестар кохорти ќе заврши на крајот на следната есен. Пролетниот семестар групи ќе заврши следната пролет. Секоја програма е со иста траење од 16 месеци. Студентите ќе живеат и учат во Maryville и сите основни кампус услуги ќе бидат достапни таму.... [-]


Магистер по земјоделство

Студии врз за студентски град Целосна 16 месеци August 2019 Соединети Американски Држави Maryville

Програмата Магистер на науки во земјоделството е наменета за понатамошно развивање на техничко знаење и професионална обука неопходна за оние кои се подготвуваат за занимања во земјоделството и за понапредни постдипломски студии. Акцентот е ставен на тековното знаење и како може да се прилагоди на идните проблеми на сите оние кои се занимаваат со производство, преработка и маркетинг на земјоделски производи. [+]

Програмата Магистер на науки во земјоделството е наменета за понатамошно развивање на техничко знаење и професионална обука неопходна за оние кои се подготвуваат за занимања во земјоделството и за понапредни постдипломски студии. Акцентот е ставен на тековното знаење и како може да се прилагоди на идните проблеми на сите оние кои се занимаваат со производство, преработка и маркетинг на земјоделски производи. Оваа програма се спроведува со избирање на една од трите опции:... [-]


Master

Videos

Reflections of Northwest, Spring Commencement 2017

Hughes Fieldhouse

International Recruitment

Contact
Адреса на локацијата
Northwest Missouri State University
800 University Drive

Maryville, Missouri, 64468 US
Social Media