Northwood University

Introduction

Read the Official Description

Мисијата на Northwood универзитет е да се развие на идните лидери на глобално, слободна пазарно општество.

Основни вредности Изјава

Ние веруваме во:

предностите на претприемачки, слободна пазарно општество. индивидуалната слобода и лична одговорност. функционира од темелите на етика и интегритет. промовирање и проширува глобалната, разновидна и мулти-културна природа на претпријатието.

Изјава за основна намена

Основната цел е да се развијат лидери, менаџери и претприемачи со ликот и вештини за да се вози лични, организациски и општествени успех.

Исходи и атрибути

Кодекс на етика

Заедница на студентите, факултет, и персоналот на Northwood Универзитетот афирмира овој код на етика како однесување кое ги унапредиме нашите заеднички вредности.

Слобода: Ние ќе го остварат лична слобода, додека обезбедување на плаќање на другите да бидат имуни на произволно вмешување на сметка на состојба или околност, осигурување дека слободата ќе биде ограничен само со нашата одговорност за последиците од него.

Однос: Ние ќе се третираат сите други со грижа за нивните околности и со внимателна грижа за нивната вредност како човечки суштества.

Емпатија: Ние ќе се обидеме да се разбере чувствата, мислите и идеите на другите, со цел дека сочувство и праведност на нашите акции може да резултира.

Духовност: Ние ќе се обиде од духовниот развој се неопходни за нашата среќа и раст и да ги поттикне средина која го поддржува овој раст за сите.

Чесност: Ние ќе се вратиме вистинитост, праведност, чесност и побара отсуство на измама или измама во себе и другите со кои ние работиме.

Достигнување: Ние ќе го остварат нашите вештини за создавање на високо достигнување и аплаудираат на високи достигнување на другите.

Интегритет: Во сите наши активности, ќе бидат водени од страна на кодексот на однесување што се одразува на нашите вредности, непречен од околностите, лична корист, јавниот притисок или приватни искушение.

Одговорност: Ние ќе бидеме одговорни за заштита и благосостојба на другите и се одговорни за намената и ненамерни последици од нашите дејства.

А високо образование е повеќе од понудените курсеви и искуствата ставени на располагање. Тоа е архитектурата на оние елементи кои се дизајнирани за да се создаде дефинирани резултати. Како учењето на заедницата, се фокусираме нашите напори за остварување на следните резултати и атрибути.

Нашите дипломирани студенти:

 1. Разбере традиција на слобода.

 2. Имаат широк практични разбирање на одбраната на нивните поле.

 3. Се запознаени со идеите возење лидери претпријатие.

 4. Ефективно да комуницираат во говорот и записот.

 5. Разберат комплексни глобални прашања.

 6. Имаат постојана привлекување на нови идеи.

 7. Може да ги објасни своите лични вредности.

 8. Разбере естетски и креативни, и духовни елементи на животот.

 9. Се ефикасни само-оценувачи.

 10. Се акција ориентирана.

 11. Се вешти во откривање и решавање на проблемите.

 12. Бараат доживотно образование.

Идеја Northwood

Ние гледаме на образование Northwood Универзитетот како инвестиција во својата иднина. Секое лице кое време да се посветува на образованието Northwood откажува од можноста да се посвети тоа време со сите други работи што тој или таа може да се вклучат во тоа време.

Вредноста на Идеја

Ние веруваме дека конкурентни, продуктивни напор може да се надминат пречките, решавање на проблеми, и постигнување на целите; дека човечките суштества може да се направи разлика во светот во кој тие живеат; дека политичките и економските слободи се од огромно значење во ослободување на креативноста и продуктивноста; таа жртва - заштеди - е неопходен предуслов за напредокот; дека еднакви можности врз основа на придонесот и нееднаквоста на награда со користење на истите критериуми не се само потреба, туку потребните услови; во еден систем не се принудени да ги усогласи со некои план; дека тоа е разликата меѓу нас кои ни прават интересни и корисни едни на други; во слободата на пропаст. Ние мора да биде слободен за да се носи на позитивните и негативните последици од нашите постапки; дека во конкурентен систем, сите кои учествуваат корист од него; ние се посветуваме на елиминирање на вештачки бариери на еднакви можности за сите човечки суштества. Расна, религиозна или сексуална бариери се анатема за нас; дека на разбирање и вреднување на уметноста и хуманитарните науки е примарен извор на човековите збогатување во животот на продуктивните луѓе; дека образованието никогаш не е нешто што едно лице може да го направи на друг. Тоа е, туку нешто две лица се заедно. Ова значи дека во образовната институција е, пред се, олеснувач на знаење.

Практикуваме здрав скептицизам на голема и силна влада, бидејќи мислиме дека историјата јасно покажа дека такви структури се движат брзо од тоа да биде на народот кон се биде над луѓето, и слобода е изгубена во рамнотежа. Нашата нетрпеливост на монолитен моќ е конзистентен во бизнис, работна сила и власт спектар. Се сомневаме, освен тоа, дека како општество не можеме да се добие од воспоставување на правна монополи освен во ретките и ограничени околности.

Ова е идејата Northwood.

ИСТОРИЈА

На 23 март, 1959 година, две млади момчиња со идеја, гол, и прагматична филозофија ги опфати сите, се отцепи од своите кариери во традиционалната структура колеџ, за да се создаде нов концепт во образованието.

Нивната визионерска идеја стана реалност кога д-р Артур Д. Тарнер и д-р Р. Гери Stauffer запишани 100 студенти на Northwood Институтот, со користење на замок од 19 век во Alma, Мичиген, како училишна зграда, мала количина на позајмени пари за оперативни трошоци, и големо количество на определување.

NORTHWOOD е создадена како светот се менува. Русите го започнаа Спутник и Америка наскоро ќе го следат. Stauffer и Тарнер следеше трката во вселената. Тие замислуваа нов тип на универзитетско онаа каде што наставата на управувањето доведе на патот. Додека границите на просторот се открива своите тајни, Stauffer и Тарнер сфати сите напори - технички, производство, маркетинг, продажба, секој тип на бизнис - се потребни на state-of-the-art, етика-управувано управување.

Време е потврдена успехот на она што овие двајца млади едукатори наречена "Northwood идеја" - инкорпорирање на лекциите од Американската слободна пазарно општество во училница колеџ.

Д-р Дејвид Е. Фрај го презеде кормилото во 1982 година, а потоа и на д-р Кит А. Убава во 2006 година, секое продолжување на истите идеали како Stauffer и Тарнер, никогаш треперење од основните вредности, на Универзитетот се зголеми и созреана. Академските наставни програми се прошири; NORTHWOOD отиде од тоа да биде Институтот за акредитиран универзитет, на DeVos Факултетот за менаџмент беше креиран и потоа се прошири; Степен програма на возрасни и нејзината програма центри прошири на повеќе од 20 локации во осум држави; меѓународна програма центри се формирани во Малезија, Кина, Шри Ланка, и Швајцарија, Народна Република; и значајни градежни како студентски кампус центри на Животот на додадена вредност на искуството на Northwood учениците. Нови напори, како што Резервни студии, забавни и спортски менаџмент и модата малопродажба заедно со партнерство кампус во Швајцарија, демонстрираат збогатен искуство за сите наши ученици.

Со јасно дефинирана мисија за развој на идни лидери на глобално, слободна пазарно општество, Northwood Универзитетот е проширување на своето присуство во национални и меѓународни локации. Професорите се ангажирани во економски и политички дијалог; студентите се појавува како шампиони во регионални и национални академски натпревари. На сите кампуси и во сите сектори, Northwood Универзитетот се полни со енергија и е активно извршуваат динамичко програмирање и зголеменото влијание.

Northwood Универзитетот за едукација на менаџери и претприемачи - високо квалификувани и етички лидери. Со повеќе од 35.000 најинтересните и енергична иднина пред себе, идејата Northwood е жив и здрав.

This school offers programs in:
 • Англиски

Гледа Online MBA » Гледа Online Masters » Гледа BBAs » Гледа курс » Гледа MBA »

Videos

International Student Testimonials – How has Northwood helped you?

Northwood University 2015 Style Show “Labels of Love” Promo

Northwood University Auto Show 2014