Oakland University School of Business Administration

Introduction

Read the Official Description

Визија Оукланд универзитет ги исполнува своите засебни улога меѓу Мичиген јавните универзитети со постојано подобрување на интелектуална и етичка средина која ги подготвува студентите да го води и служи во локални и светски заедници. Стратегии Оукланд универзитет ќе обезбеди висок квалитет и предизвик образование додипломски студии, кој нуди на студентите збогатување и комбинација на различни либерални уметности, стручно образование, како и културно и социјално искуство. Оукланд универзитет ќе се создаде визионерски општото образование програма која ги обезбедува сите Оукланд бакалауреат завршија со интелектуална и културна фондација за продуктивни државјанство и задоволување на личниот живот на дваесет и првиот век светот. посветеност Оукланд Универзитетот на највисок квалитет на образование додипломски студии ќе бидат прикажани од страна на висок процент на класи, подучени од факултет со полно работно време. А поголемиот дел од часовите се направени од Оукланд студенти ќе имаат димензии кои се максимизира можностите за ученикот факултет интеракции. Секој додипломски Оукланд ќе имаат можност да работат со ментор факултет во истражувања или други креативни потфати. Оукланд универзитет ќе понуди широк спектар на магистерски и докторски програми професионални дека и зајакнување на програми за додипломски студии и да ги задоволи потребите на пазарот на нашето општество. Оукланд Универзитетот ги нуди ограничен број на д-р програми фокусирани на областите со концентрација на факултет експертиза и на критична потреба за државата, регионот, и на нацијата. Раст во иднина во запишувањето ќе продолжи кон 20.000-студент цел задоволувал со раст на факултет, вработени, кампус и услуги на студентите и технолошки подобрувања.  

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MSc » Види магистерски студии » Гледа Certificates » Гледа EMBA » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

MSc

Магистер на науки во информатичката технологија за управување

Студии врз за студентски град Целосна August 2019 Соединети Американски Држави Rochester

Дава силна техничка и раководна позадина на оние кои се заинтересирани за користење на информатичката технологија (ИТ) за конкурентна предност [+]

Магистер на науки по информатичка технологија за управување Мајсторите на наука во информатичка технологија за управување (MSITM) дава силна техничка и раководна позадина за оние кои се заинтересирани за користење на информатичката технологија (ИТ) за конкурентна предност. Таа им нуди на бизнис професионалци со знаење што треба ефикасно да управуваат со информатичката технологија во поддршка на нивните бизнис цели. Тој им дава на информациски системи (ИС) професионалци знаење за најновите технологии и нивната употреба во развој на апликации. Оваа програма се понудени од страна на менаџмент информациони системи (MIS) група во рамките на одделот за ДИС на науките решение и информации. На овој факултет има наставни и истражувачки интереси во многу од областите околу кој на програмата е конфигуриран, како што се e-Commerce, стратегија, за поддршка на одлуката, како и процесот поглед на Е развој. На програмата се MITM развиени за задоволување на променливите потреби корисник и е во индустријата - корисници направи ИТ повеќе умешен, како и системи програмери повеќе фокусирани на бизнис прашања. За оваа цел, програмата е структуриран околу пет главни компоненти (опишана подолу). Првите два (управување и е јадрото) се обезбеди на студентот со управување и е основа, на средината два (ИТ фондации и изборни предмети) обезбеди улогата на ИТ за поддршка на развојот на генерализирана и специјализирана (или фокусирани) системи, и последната компонента на дава можност да се синтетизираат преку овие концепти случаи или некој проект. ... [-]


Master

Магистратура по сметководство

Студии врз за студентски град Целосна August 2019 Соединети Американски Држави Rochester

MAcc е наменета за студентите кои се заинтересирани за кариера во јавниот, корпоративниот и не-бизнис сметководство [+]

Магистратура по сметководство Мајсторот на Сметководство (MAcc) се нуди во Одделот за сметководство и финансии во рамките на Факултетот за бизнис администрација. MAcc е наменета за студентите кои се заинтересирани за кариера во јавниот, корпоративниот и не-бизнис сметководство. Степенот ќе им помогне на сметководствени професионалци во динамична корпоративна средина. Професионалци во оваа област треба да бидат ефикасни комуникатори, да одржуваат високо ниво на експертиза и да ги почитуваат етичките одговорности, истовремено обезбедувајќи финансиски информации, анализа на економската средина и придонес во активностите за донесување одлуки.Специјализации Студентите кои ги исполнуваат барањата може да добијат MAcc, но програмата овозможува специјализација во различни технички области. Во моментов, во програмата се нудат три специјализирани опции за песна. Јавните Сметководство Пракса ги подготвува студентите за влез во јавните сметководство. Тоа вклучува обука во финансиско сметководство и ревизија со аналитички и професионален акцент, и помага во развивањето на вештини и способности на учениците за брзо напредување во можностите за јавно сметководство и финансиско управување. Оваа опција бара курсеви во Напредно финансиско сметководство, ревизија, Сојузна приход оданочување, Сојузна приход оданочување II, Напредно ревизија, и две не-сметководствени курсеви: Анализа на инвестиции и претпријатија информациони системи. Менаџерско сметководство Песна нуди подготовка во планирање и контрола за кариера во раководното сметководство контрола. Оваа песна бара сметководствени курсеви, вклучувајќи Меѓународни сметководство, Напредни трошоци и Менаџерско сметководство, не-бизнис сметководство и контрола, управување со трошоците, и две не-сметководствени курсеви: Операции за управување и управување со бази на податоци. * Опција за сметководствени системи за системи обезбедува експертиза во дизајнирањето и управувањето со системите... [-]