Old Dominion University

Introduction

Read the Official Description

Вовед

Обезбедување возбудливи можности за учење и знаење и искуство од светска класа, наградуваниот факултет, онлајн стариот универзитет Доминион програми се идеални за да се задоволат потребите на денешните студенти.

Квалитетно образование

Стариот Доминион репутација за квалитет на образование се протега назад кон 1930 година, кога таа се отвори своите врати во Норфолк, Вирџинија, како поделба на Колеџот на Вилијам и Мери. Денес ОДУ е една од ретките јавни универзитети со Карнеги фондацијата разлика "докторски универзитети повисоки истражување активност". Нашите професори се создаде знаење, како и да се сподели. Проверка на квалитетот на своите програми, Стариот Доминион Универзитетот е акредитиран, но на Комисијата за колеџите на Јужна Здружение на колеџи и училишта за доделување бакалауреат, господар, специјалист за образование и докторски дипломи. Покрај тоа, голем број на студиските програми на Универзитетот поединечно се акредитирани од страна на специјализирани агенции признати од страна на Советот за акредитација на високото образование.

Удобен Курсеви Нуди синхрони и асинхрони онлајн курсеви, ОДУ им овозможува на студентите да го продолжат своето образование и се уште се исполнат барањата на семејството и работата. Дознајте повеќе за нашата онлајн средина за учење тука.

Услуги за поддршка Стариот Доминион Универзитетот обезбедува истата академска поддршка и ресурси за онлајн студентите за студентите на кампусот. Разгледајте ја нашата онлајн академски ресурси тука. Техничка поддршка е достапна на целиот ден и цела ноќ, секој ден од годината.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Online MBA » Гледа Online MSc » Гледа Online Masters »

Contact
Адреса на локацијата
Old Dominion University,
Office of Distance Learning,
Gornto Hall #401

Norfolk, Virginia, VA 23529 US
Social Media