PATTEN UNIVERSITY

Introduction

Read the Official Description

На Патен Универзитетот, ние веруваме дека секој треба да биде во можност да се образоваат на квалитетот на колеџ. Ние сме посветени на правење на високо образование и прифатлива за сите, без разлика на нивната возраст, локација, етничка припадност или финансиска состојба.

Од 1944 година, Патен Универзитетот заработил репутација за внимателно менторство на студентите и правење разлика во нашата заедница. Денес ние се прошири нашиот дофат преку онлајн образование, додека одржување на нашата посветеност кон збогатување на светот и давајќи им на студентите блиски лични внимание. На Патен, никогаш да не се само број.

Помагајќи ти да напредува

Со нашата онлајн програми, ќе се фокусира на помагање на работни возрасните се здобијат со вештини и знаење што треба да ги унапреди или ги промени нивните кариери. Нашите флексибилни онлајн платформата за учење ви дава слобода да добиеш диплома на вашиот однос, додека сеуште ужива тесна интеракција со факултет и студентите во ангажирање средина за учење.

Ние исто така сме посветени на правење образование пристапни, така што студентите можат да заработат за диплома без добивање на товарот на долгот. Нашите иновативен модел на школарина и стратешко намалување на бирократските надземни ни овозможува да се намалат трошоците и да го положат заштеди за вас.

Акредитација Патен Универзитетот е акредитиран од WASC Високи колеџ и универзитет комисија ( "WSCUC"). WSCUC е регионални акредитирање агенција служи разновидна група на јавни и приватни високообразовни институции низ Калифорнија, Хаваи, и Пацификот, како и ограничен број на институции надвор од САД Преку својата работа на рецензија, врз основа на стандардите договорени од членството, WSCUC поттикнува континуирано институционално подобрување и уверува членство и нејзините изборни единици, вклучувајќи ја јавноста, дека акредитирани институции ги исполнуваат своите мисии во служба на своите ученици и на јавно добро.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Online BAs » Гледа Online MBA » Гледа Associate of Arts »

Videos

Course Cover Sizzle

Kristofer King- Patten University Graduate