Prairie View A&M University

Introduction

Read the Official Description

AACSB Accredited

за PVAMU

Основана во 1876 година, Prairie View А & М универзитетот е втората најстара јавна институција за високо образование во државата Тексас. Со основани репутација за производство на инженери, медицински сестри и едукатори, PVAMU нуди бакалауреат степени во 50 академски специјалност, 37 магистерски и четири докторски степен програми преку девет колеџи и училишта. Еден член на Тексас А & М универзитетот систем, на Универзитетот е посветена на исполнување на својата мисија земјиште-грант за постигнување на квалитет во наставата, истражувањето и услуга.

Основни вредности

Пристапот и квалитетот

PRAIRIE VIEW А & М универзитетот ќе обезбеди еднакви образовни можности за зголемување на бројот на лица од unserved и популациите кои живеат првенствено меѓу економски и социјално одмина во општеството; понатаму, Универзитетот ќе овозможи едукативни програми дизајнирани да ги подготви сите завршено успешно да се натпреварува на постдипломски и професионални училишта, како и во работната сила.

Разновидност

PRAIRIE VIEW А & М универзитетот ќе ја одржи својата посветеност да се ангажираат, да се запишат, едуцира и дипломирани студенти и да се вработат и да ги унапредат факултет и кадар, без оглед на возраста, етничката припадност, пол, национално потекло, социо-економски позадина, или образовно неповрзани хендикеп; понатаму, Универзитетот ги нуди предизвици за двете академски талентирани и недоволно подготвени кои пристигнуваат во колеџ, со способност, но без колеџ подготвени за достигнување.

лидерство

PRAIRIE VIEW А & М универзитетот ќе се стимулира, иницира, и спроведување на програми и услуги за двете инспирира и водич на студентите, факултет и кадар во развојот на нивната самодоверба, само-дисциплина, како и други реквизити за да стане успешна лидери во својата професија и во нивните заедници ; понатаму, Универзитетот ги нуди на кампусот-базирани и далечинско образование програми за подобрување на животни можности за лицата во своите области на услуги.

Релевантност

PRAIRIE VIEW А & М универзитетот ќе одговори на потребата за високо образувани, технолошки надлежните дипломирани студенти образовани да ексел во работната сила во 21 век; понатаму, на Универзитетот ќе се прошири на производи на истражувањето и услуга за решавање на проблемите и решавање на проблеми како насилство, злоупотреба и злоупотреба; злоупотреба на дрога и алкохол; ментална, физичка и психолошка занемарување; проблеми на животната средина; и други форми на социјална дисонанца што доведува во прашање квалитетот на животот на граѓаните.

Општествена одговорност

PRAIRIE VIEW А & М универзитетот ќе го промовира активно учество во конструктивен социјални промени преку волонтерството, лидерство, и граѓанска акција од страна на факултет, вработени, студенти; понатаму, Универзитетот ги користат канали на располагање за влијание врз јавната политика на локално, државно, национално и меѓународно ниво.

Мисија

PRAIRIE VIEW А & М универзитетот е државна помош, јавни, сеопфатна институција земјиште грант на високото образование. Универзитетот беше назначен во 1984 година амандман на Уставот на Тексас како "институција на првата класа." Тој е посветен на постигнување на квалитет и важност во наставата, истражувањето и услуга. Таа има за цел да се инвестира во програма и услуги кои се однесуваат на прашањата и предизвиците со кои влијаат на различните етнички и социо-економски население од Тексас и на поширокото општество вклучувајќи го и глобалната арена.

На Универзитетот се стреми да обезбеди високо квалитетни образовни искуства за студентите кои, по завршувањето на диплома, магистерски или докторски дипломи, поседуваат самодоволност и професионални компетенции. Искуството е проткаено со вредностите на институцијата, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на, пристапот и квалитетот, одговорноста, разновидност, лидерство, важност, и општествена одговорност.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MSc » Гледа Online MBA » Гледа BBAs » Гледа EMBA »

Programs

This school also offers:

MSc

Магистер на науки во Сметководство

Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Дел-студии 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Prairie View

Магистер на науки во сметководствена програма е дизајнирана да обезбеди напредна обука во областа на сметководството да се подготви земјите аспиранти сметководство професионалци за кариера во јавни, приватни и владини сметководството. Оваа програма им помага на дипломирани студенти во исполнувањето на Државниот совет на Тексас од јавен Сметководство предуслови за Единствен КПД испитување. [+]

На Магистер на науки во Сметководство Програмата се фокусира на обезбедување на напредни сметководствени подготовка за кариера во сметководството и финансискиот менаџмент во јавниот и приватниот сектор. Студентите учат да ефикасно да се оцени етички ситуации кои сметководител или финансиски менаџер може да се соочи во бизнис амбиент со инкорпорирање на закони и стандарди за финансиско известување и важноста на личен интегритет. Дипломирани студенти, исто така, да покажат способност да размислува критички и да ги реши сметководствени проблеми. ... [-]