Pacifica Graduate Institute

Introduction

Read the Official Description

Нашата мисија

Pacifica Graduate Institute е акредитиран дипломиран училиште нудат магистерски и докторски програми во рамките на традициите во длабочината на психологијата. Институтот има воспоставено образовно опкружување кое ја негува почитта за културната разновидност и индивидуалните разлики, како и академската заедница која го поттикнува духот на слободно и отворено испитување. Студентите имаат пристап до импресивен спектар на образовни ресурси во двата кампуси на Пацифика, кои се наоѓаат помеѓу крајбрежните подножја и Тихиот Океан, неколку милји јужно од Санта Барбара, Калифорнија. "Pacifica е мисија со институт. Мисијата, "anima mundi collende gratia", (со тенденција на душата на и во светот) инспирираше дословно домаќин на други далеку и широко - оние кои сега го носат огнот на самата визија. Интензитетот на тој повик е семенскиот импулс што го носат во соништата на многумина. Кога се одгледува, оваа душа искра, вкоренета во анимираното присуство на длабоката психа, се отвора кон лично исполнување и поправедна и плодна планета. Во сложениот свет, стипендијата и услугата на факултетот, вработените, алумни и студентите на Пацифика, нудат "разузнавачка" во центарот на вниманието на она што се бара од нас сега. "
- Стивен Ајзенштат, доктор на науки, канцелар, основач на претседателот.

Мисија на Pacifica Graduate Institute на

Мисијата на Pacifica Graduate Institute е да поттикне креативно учење и истражување во областа на психологијата и митолошките студии, врамени во традициите на длабочината на психологијата.

Со создавање образовна средина со дух на слободна и отворена истрага, во согласност со признатите вредности на академската слобода, Pacifica е посветена на одгледување и собирање на даровите од човечката имагинација. За да можат овие согледувања да влијаат врз личните, културните и планетарните грижи на нашата ера, оваа посветеност е содржана во мотото: animae mundi colendae gratia - за доброто на душата во светот и светот.

Потекло

Pacifica пронаоѓа многу од нејзините централни идеи за наследството на античките раскажувачи, драматуристи и филозофи од сите земји кои ги снимиле работата на имагинацијата. Наследството на овие рани мажи и жени еволуирало во повеќе културни контексти, вклучувајќи ги и систематските истражувања на несвесното од Фројд, Јунг и други теоретичари на психологиите на овој век. Концептите на длабочината на психологијата произлегуваат од овој долг развој и се во сржта на ориентацијата на Пацифика. Овие идеи - како што се важноста на симболот и метафората во личните и културните снимки или признавањето на динамичната интеракција помеѓу природниот свет и светот на човечката психа - се артикулирани во сите програми на Институтот. Студентите и факултетот Pacifica придонесуваат понатаму кон ова богато тело на знаење преку сложеноста на човечката имагинација. Проширувањето на концептите на психологијата и митолошките студии надвор од личното, надвор од салата за консултации и надвор од училницата, го гледаме психолошкиот живот како еволутивен развој во природата, жив во сите феномени и системи на нашиот свет. Во проучувањето и работењето со овие повеќедимензионални размени, ние го олеснуваме придонесот кон современите грижи на нашиот свет преку дијалози помеѓу психата на поединецот, митологиите на културата, колективната човечка имагинација и живата планета.

Основни вредности / идеи

Во текот на годините, Pacifica еволуирал сет од основни вредности / идеи кои го водат институционалниот живот, развојот на наставните програми и практиките на оценување.

Логос: Идејата дека академската совршеност е суштинска за она што ја информира нашата наставна програма, истражување и стипендија - демонстрирано со свесно рефлективно гледање на новото знаење кое безбедно се потпира на традициите од минатото, кои го информираат развојот на целата личност (интелект, сон, интуиција , симптоми, чувства, имагинација и други начини на познавање) во однос на поголемиот општествен свет.

Ерос: Важноста на отворената комуникација, почитуваниот однос, грижата и срдечниот однос кон разновидна заедница која вклучува љубов кон учењето како благородна цел на човечкиот дух.

Свесност: свесноста за Pacifica како "психолошка заедница" со врска со длабоката психа - внимателно се посветува внимание на личната и заедничка интроспекција, свесното следење на сенката на свеста и почитувањето на сончевото размислување (причина) и лунарниот рефлексија (сон и имагинација).

Интегритет: потребата за правичен, психички-ориентиран став кој е вкоренет во "традициите на мудроста" и се посветени на негување на чесно и грижливо присуство меѓу себе, нашите студенти и светот околу нас.

Услуга: за себе како уникатни човечки суштества, за другите во заедницата Pacifica, како и за оние што се ангажираат во светот преку нашиот пример, разговори, предавања, работилници, пишување, настава; способност да гледа преку културни форми; уметноста на хоње на воплотеното и невидливото; и нашата тековна услуга на нашите полиња на длабочина психологија, митолошки студии, и хуманистичките науки.

Рекреација: Грижа за светската душа како што е изразено во мотото на Pacifica, "animae mundi colendae gratia", станувајќи одржливо на сите нивоа - од нашиот начин на активно присуство во идејното испитување на нашето присуство во поголемите земјишни заедници - од обемот на работа до користење на земјиштето , од нашиот начин на водење бизнис до нашиот модел на водење бизнис.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MA » Гледа Online MA » Гледа Health PhDs » Гледа PhD »

Programs

This school also offers:

MA

Магистер по длабочина психологија

Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна 3 години October 2019 Соединети Американски Држави Carpinteria Santa Barbara USA Online + 3 more

Да ја проучуваме заедницата и екопсихологијата во светлината на ослободувањето и домородните психологии нè обврзува длабоко да истражиме и да одговориме на длабоките ефекти на неправдата, насилството и експлоатацијата врз психолошката, комуналната и еколошката благосостојба. [+]

Магистер по длабочина психологијаЗаедница, Ослободување,

Часовите започнуваат во почетокот на октомври

Да ја проучуваме заедницата и екопсихологијата во светлината на ослободувањето и домородните психологии нè обврзува длабоко да истражиме и да одговориме на длабоките ефекти на неправдата, насилството и експлоатацијата врз психолошката, комуналната и еколошката благосостојба.... [-]


Магистер по митолошки студии

Студии врз за студентски град Целосна 3 години September 2019 Соединети Американски Држави Carpinteria Santa Barbara + 1 more

Со разгледување на основните сличности и теми во светските митови и традиции, подобро да ја разбереме нашата заедничка хуманост, додека ги почитуваме различните начини на живеење на човечките суштества и значењето на нивното искуство. [+]

Магистер по митолошки студии

Часовите започнуваат во почетокот на септември

Со разгледување на основните сличности и теми во светските митови и традиции, подобро да ја разбереме нашата заедничка хуманост, додека ги почитуваме различните начини на живеење на човечките суштества и значењето на нивното искуство.

Програмата за митолошки студии во PacificaMA / Ph.D. во митолошки студии со акцент во длабочината на психологијата... [-]

Магистер по советување психологија

Студии врз за студентски град Целосна 3 години October 2019 Соединети Американски Држави Carpinteria Santa Barbara + 1 more

Посветен на студентите им нуди уникатна и докажана сеопфатна обука во уметноста на бракот, семејството и индивидуалната психотерапија и професионално клиничко советување со благодарност за системските и немерливи димензии на психата. [+]

Магистер по советување психологија

Часовите започнуваат низ септември

Посветен на студентите им нуди уникатна и докажана сеопфатна обука во уметноста на бракот, семејството и индивидуалната психотерапија и професионално клиничко советување со благодарност за системските и немерливи димензии на психата.

Нашата единствена советува психологија програма

За советување психологија... [-]

Contact
Адреса на локацијата
Lambert Campus
249 Lambert Road

Carpinteria, California, CA 93013 US
Адреса на локацијата
Ladera Campus
801 Ladera Lane

Santa Barbara, California, CA 93108 US