Pepperdine University

Graduate School of Education and Psychology

Introduction

Read the Official Description

Pepperdine University GSEP не нуди целосни стипендии. Можете да прочитате повеќе за достапните можности за нови студенти тука. Pepperdine University GSEP, исто така, нуди дипломска помош, помош во наставата и можности за помош во истражувањето. GSEP не обезбедува надоместоци за школување.

Pepperdine University Факултетот за образование и психологија е дел од пионерска традиција. Ние ја цениме академската совршеност, иновативното лидерство и работа која му служи на поголемо добро.

Првиот што ќе понуди

Модел за успех

Студентите на GSEP се подготвуваат да направат разлика преку практикуми, практиканти и најсовремени клиники во кампусот - искуствено учење во повисок степен.

GSEP рацете на учење од страна на броеви - 2014 година

Нашите програми

GSEP нуди 6 магистерски програми, 4 докторски програми и континуирани образовни програми за професионалци кои работат.

Локации

Пристап до исклучително образование на повеќе кампуси низ Јужна Калифорнија, како и онлајн.

Факултет

На GSEP, студентите комуницираат со факултет, кои се научници со професионално искуство во нивните области.

Мисија

На Pepperdine University Факултетот за образование и психологија (GSEP) е иновативна заедница за учење, каде што факултет, вработените и студенти од различни култури и перспективи работат заеднички да се поттикне академски совршеност, социјална цел, значајни услуги и лично исполнување.

Како факултет во рамките на еден христијански универзитет, GSEP настојува да ги едуцира и мотивира студентите да преземат лидерски улоги во професии кои го подобруваат и збогатуваат животот на поединци, семејства и заедници.

Во GSEP ја прифаќаме човечката разновидност - за која веруваме дека е природно изразување на Божјото создавање - во нашата работа за унапредување на учењето и служењето. GSEP напредува, одржува и се залага за мултикултурно владеење.

Стратегиите за остварување на оваа мисија се:

  • Промовирање на дискурс кој ги вреднува позадината, искуствата и перспективата на секој член;
  • Регрутирање, задржување и унапредување на различни студенти, вработени и факултет;
  • Развивање наставни модели за пракса во образовните и психолошките средини; и допре до пошироки заедници за промовирање на разбирањето и олеснување на решенијата за предизвиците на различност.

Нашиот дух, енергија и акции ќе биде инспирација за образовните и психолошките заедници.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MA » Гледа MSc » Гледа Doctors of Education » Гледа PhD »

Programs

This school also offers:

MA

Магистер по TESOL

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2019 Соединети Американски Држави Los Angeles Irvine + 1 more

Мајсторот на уметностите во наставата на англиски јазик на говорници на други јазици (TESOL) програма ги подготвува студентите да учат англиски како дополнителен јазик од предучилишна преку универзитетско ниво, и во САД и пошироко. [+]

Pepperdine University GSEP не нуди целосни стипендии. Можете да прочитате повеќе за достапните можности за нови студенти тука. Pepperdine University GSEP, исто така, нуди дипломска помош, помош во наставата и можности за помош во истражувањето. GSEP не обезбедува надоместоци за школување.Face-to-face формат. Едногодишна програма.

Програмата им овозможува на кандидатите да продолжат со изучување на наставата по англиски како дополнителен јазик од предучилишното образование преку универзитетот, како во Соединетите Американски Држави, така и пошироко. Сите курсеви се усогласени со TESOL Професионалните наставни стандарди развиени од TESOL / CAEP и се фокусираат на градење на експертиза околу системот на англиски јазик, стекнување на втор јазик, јазична педагогија и проценка и сложената врска помеѓу јазикот и културата. Дополнително, кандидатите ќе ги прошират и продлабочат своите професионални знаења, вештини и диспозиции како рефлективен научен соработник кој соработува во мултикултурна и повеќејазична средина. Посебни функции на програмата вклучуваат, интеграција на технологијата, клинички практикум пласмани, и можности за учество во професионални организации и конференции. Оваа програма со полно работно време, технолошки вградена престојност се состои од 32 единици кои се однесуваат на потребите на (1) локалните кандидати со намера да се специјализираат во наставата по англиски јазик и (2) меѓународни кандидати кои сакаат да го изучуваат наставата по англиски јазик. Програмата е понудена на кампусот Малибу како кохорт модел за завршување во една академска или календарска година (три термини).... [-]


Магистер по настава со прелиминарните настава Сертификат (р)

Студии врз за студентски град Целосна 11 месеци September 2019 Соединети Американски Држави Los Angeles Calabasas + 1 more

Нашите мајстор на уметноста во наставата (со прелиминарна настава акредитивен) е наменета за студентите кои сакаат да ги извршуваат магистратура во врска со настава акредитивен. [+]

Pepperdine University GSEP не нуди целосни стипендии. Можете да прочитате повеќе за достапните можности за нови студенти тука. Pepperdine University GSEP, исто така, нуди дипломска помош, помош во наставата и можности за помош во истражувањето. GSEP не обезбедува надоместоци за школување.Стани наставник за само 11 месеци

Нашите мајстор на уметноста во наставата (со прелиминарна настава акредитивен) е наменета за студентите кои сакаат да ги извршуваат магистратура во врска со настава акредитивен. Нашата програма ги подготвува студентите да успеат во училницата со вештини и алатки потребни за да станат сигурни лидери. Овој степен може да се заврши за само 11 месеци.... [-]


Магистер по психологија (р)

Студии врз за студентски град Целосна 18 - 24 месеци April 2019 Соединети Американски Држави Los Angeles Irvine + 1 more

Степен програма психологија господар е дизајниран да им обезбеди на студентите со темелно разбирање на принципите на психологијата. Во рамките на силна клиничка рамка, програмата нуди теоретско и практично учење во средина која поддржува, подготвувајќи поединци за голем број професионални напори. [+]

Pepperdine University GSEP не нуди целосни стипендии. Можете да прочитате повеќе за достапните можности за нови студенти тука. Pepperdine University GSEP, исто така, нуди дипломска помош, помош во наставата и можности за помош во истражувањето. GSEP не обезбедува надоместоци за школување.Социјално разбирање. Научна анализа.

Степен програма психологија господар е дизајниран да им обезбеди на студентите со темелно разбирање на принципите на психологијата. Во рамките на силна клиничка рамка, програмата нуди теоретско и практично учење во средина која поддржува, подготвувајќи поединци за голем број професионални напори.... [-]


Магистер по социјални претприемништво и промени (р)

Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна 19 месеци September 2019 Соединети Американски Држави Los Angeles

Оваа онлајн хибридна програма ги подготвува поединците со знаења, вештини и ресурси за да изврши промени во нивните локални заедници и низ целиот свет. [+]

Pepperdine University GSEP не нуди целосни стипендии. Можете да прочитате повеќе за достапните можности за нови студенти тука. Pepperdine University GSEP, исто така, нуди дипломска помош, помош во наставата и можности за помош во истражувањето. GSEP не обезбедува надоместоци за школување.Ефект Позитивна, одржлива промена во 20 месеци

Оваа онлајн хибридна програма ги подготвува поединците со знаења, вештини и ресурси за да изврши промени во нивните локални заедници и низ целиот свет. За помалку од две години, студентите создаваат пристап за влијателно лидерство, додека учат практики за управување, како што се формулирање на стратегии, спроведување на програми и креирање на маркетинг кампањи.... [-]


Мајстор на уметноста во клиничка психологија со акцент во бракот и семејната терапија - вечер формат (р) (MFT)

Студии врз за студентски град Целосна 2 - 3 години April 2019 Соединети Американски Држави Los Angeles Irvine + 1 more

Вечерниот формат на оваа програма нуди академска и практична основа која ги подготвува студентите да им служат на поединци, парови, семејства и групи како лиценцирани психотерапевти. [+]

Pepperdine University GSEP не нуди целосни стипендии. Можете да прочитате повеќе за достапните можности за нови студенти тука. Pepperdine University GSEP, исто така, нуди дипломска помош, помош во наставата и можности за помош во истражувањето. GSEP не обезбедува надоместоци за школување.Дизајниран за професионални работници

Вечерниот формат на оваа програма нуди академска и практична основа која ги подготвува студентите да им служат на поединци, парови, семејства и групи како лиценцирани психотерапевти. Со постдипломски кампуси лоцирани низ Јужна Калифорнија и флексибилни класови, вечерниот формат е идеален за професионалци кои работат.... [-]


Мајстор на уметноста во клиничка психологија со акцент во бракот и семејната терапија - Датум Формат (р) (MFT)

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Malibu

Оваа програма со седиште во група обезбедува академска и практична основа која ги подготвува студентите да им служат на поединци, парови, семејства и групи како лиценцирани психотерапевти. [+]

Pepperdine University GSEP не нуди целосни стипендии. Можете да прочитате повеќе за достапните можности за нови студенти тука. Pepperdine University GSEP, исто така, нуди дипломска помош, помош во наставата и можности за помош во истражувањето. GSEP не обезбедува надоместоци за школување.Промена на животи. Промена на светот.

Оваа програма со седиште во група обезбедува академска и практична основа која ги подготвува студентите да им служат на поединци, парови, семејства и групи како лиценцирани психотерапевти. Дизајниран за редовни студенти, Програмата за дневен формат е понудена на Pepperdine's Drescher Graduate Campus во Малибу и трае две академски години да се заврши.... [-]


Мајстор на уметноста во клиничка психологија со акцент во бракот и семејната терапија со латиноамериканска / оз (MA) (MFT)

Студии врз за студентски град Целосна 3 години September 2019 Соединети Американски Држави Los Angeles Irvine + 1 more

Програмата е дизајнирана да ги подготви студентите да работат во советување во заедницата, владини ентитети, или образовни поставувања, или да започнат свои сопствени приватни практики, со цел да работат со недоволната латина / o заедница. [+]

Pepperdine University GSEP не нуди целосни стипендии. Можете да прочитате повеќе за достапните можности за нови студенти тука. Pepperdine University GSEP, исто така, нуди дипломска помош, помош во наставата и можности за помош во истражувањето. GSEP не обезбедува надоместоци за школување.Обраќајќи се на потребите за ментално здравје на латино-заедниците

Мајстор на уметноста во клиничка психологија со акцент во бракот и семејството терапија со. Програма ги подготвува студентите да им служи на латино / o заедници. Студентите се примени секоја есен, учествувајќи како група за 26 единици на Latina / o-специфични содржини и искуствени курсеви за развој на шпански јазик во рамките на стандардните барања за MFT курс. Латински / o-специфични курсеви се одвиваат само во Ирвин Кампусот за додипломски студии; сите други курсеви се достапни на кампусите на Запад Лос Анџелес и Енцино. Оваа програма е администрирана преку Алиенто, Центарот за латински / о заедници.... [-]


MSc

Господар на науката во однесувањето психологија (MS)

Студии врз за студентски град Целосна 18 - 24 месеци September 2019 Соединети Американски Држави Los Angeles

Во прилог на ригорозни теоретски студии, ние се вклучат три семестри на практикум. Ова им нуди на студентите можност да почнат да ги собираат работните часови потребни за сертификација. [+]

Pepperdine University GSEP не нуди целосни стипендии. Можете да прочитате повеќе за достапните можности за нови студенти тука. Pepperdine University GSEP, исто така, нуди дипломска помош, помош во наставата и можности за помош во истражувањето. GSEP не обезбедува надоместоци за школување.Реалниот свет обука за кариера во применета анализа на однесување (АБА)

Нашите нови Магистер на науки во психологија по пат на психологија е дизајниран да ги подготви студентите за кариера во применета анализа на однесување (АБА). Студентите ќе станат високо компетентни лекари во оваа област за висок раст, стекнување на знаење и искуство неопходно за лекување на деца и возрасни со нарушување на аутистичкиот спектар. Дипломирани студенти добијат академска подготовка потребни за да стане одбор потврди однесување аналитичар (BCBA) преку Однесување аналитичар одбор за сертификација.... [-]