Peter F. Drucker and Masatoshi Ito Graduate School of Management, Claremont Graduate University

Introduction

Read the Official Description

Зошто Дракер? Што прави едно училиште во различни од друга? Ние веруваме дека тоа е филозофијата и луѓе кои конечно ќе се дефинира вашиот град училиште искуство. И нашата филозофија се заснова на луѓето-менаџмент, како човечки претпријатието, како либерален уметност. На луѓето ќе се сретнат на Дракер училиште рефлектира оваа филозофија-од персоналот, на факултет, за да вашите колеги студенти-во секоја интеракција. Ќе бидат третирани со почит, пофалби за својата индивидуалност, и прифатен од колегијален синергија на нашата академска заедница. Овде ќе најдете големи очекувања и предизвик програми, но исто така зборови на охрабрување и стручни насоки. Ќе најдете професори објавување на книги водечки во своите области, кои се желни да се вклучат во жива дискусија за најважните прашања на денешницата. Ќе се најде за управување со стил на кои вредности на одгледување на човечки потенцијал, како најзначаен ресурс на компанијата. Ќе најдете училиште кое е на глобално ниво, различни, а богата со ресурси, додека се интимни и доволно флексибилен за да истражуваат патот кој е во право за вас. Овде, во Дракер училиште, ќе најдете нешто различно. Но, не се ни збор за тоа-искуство разликата од прва рака и да откриете можности вашата иднина има на Дракер школа. Нашата цел Ние не правиме разлика во животите на оние со кои ние учиме и на институциите што служат. Нашата мисија Ќе ја оствариме нашата цел преку развивање и збогатување на професионален живот на нашите студенти: Подобрување на нивната способност за размислување и строго етички околу комплексот, двосмислени прашања, да се направи звук стратешки одлуки, и да го води и ги инспирира другите да постигнување на заедничките цели Обезбедување на персоналните и практично, учење, но сепак рефлексивни Влевајќи интелектуална сертификати riosity и учење вештини што ќе се одржи на доживотно пребарувањето за разбирање и отвореност за иновации и промени

Гледа MA » Гледа MSc » Види магистерски студии » Гледа Certificates » Гледа курс » Гледа EMBA » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

MA

Магистер по менаџмент

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии September 2019 Соединети Американски Држави Claremont

Одговори на потребите на непрофитна менаџери; директори во државните, локалните и националните владини и бизнис професионалци кои сакаат да го обновите своето знаење и вештини [+]

предности на Дракер школа во стратегијата и раководството се видливо вклучени во компонентите на Магистер по менаџмент. Оваа програма е наменета за професионалци кои сакаат да се специјализираат во управувањето со импликациите од овие области. Тој одговори на потребите на непрофитна менаџери; директори во државните, локалните и националните владини и бизнис професионалци кои сакаат да го обновите своето знаење и вештини. Мајстор на уметноста во управување бара 32 единици за проектот. На основни барања се привлечени од оние на EMBA, кој се состои од 16 единици на курсеви во Квантитативни методи, Финансиско сметководство, финансиски менаџмент и менаџмент и информациони системи. Останатите 16 единици се состои од 8 единици на лидерство курсеви и 8 единици на Стратегијата курсеви. Класите се направени на еден (или повеќе) од нашите Извршниот Уверенија директно се однесуваат на Магистер по менаџмент. ... [-]


Магистер по меѓународна политичка економија (maipe)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии September 2019 Соединети Американски Држави Claremont

Дипломираните студенти ќе бидат обучувани во аналитички алатки, најчесто во побарувачката за анализа на трендови и проблеми во меѓународната политичка економија [+]

Ако сакате да се гради во глобалната економија, стратешки алатки се мора. Аналитички и интердисциплинарна перспектива на светската политика и економија. Глобализацијата и се поголемата поврзаност помеѓу политиката, економијата, и политиката бараат нов сет на специјализирани образовни алатки. На четири-семестар Магистер по меѓународна политичка економија (MAIPE) Програмата ги подготвува студентите од САД и целиот свет да ги анализираат комплексните интеракции помеѓу политичките и економските трендови, како во земјата така и на меѓународно ниво. Оваа програма обезбедува аналитички алатки и контекстуални позадина која ги подготвува студентите за предизвиците на конкуренцијата во пазарните економии во целиот свет. На MAIPE програма исто така е идеален за учениците кои може да бидат заинтересирани во подоцнежните извршување на д-р степен, бидејќи темелите се предвидени во оваа програма се овозможи целосен пренос на кредити кон докторат. Аналитички и интердисциплинарен пристап кон светската политика. ... [-]


Магистер по јавна политика

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии September 2019 Соединети Американски Држави Claremont

Програмата ја има предноста на цртање делови од наставната програма од два комплементарни домени - јавна политика и евалуација - и нуди посеопфатно покривање на релевантните теми [+]

Магистер по јавна политика и евалуација (MAPPE) е заедничка програма помеѓу SPE и SBOS ​​која се базира на јавна политика во SPE и евалуација во SBOS. Покрај тоа, силната понуда на методологија за истражување во двете училишта им овозможува на студентите да изградат комбинација на вештини кои ќе ги подготват за широк спектар на атрактивни кариери.

Програмата МАППП ја има предноста да извлекува дел од наставната програма од два комплементарни домени - јавна политика и евалуација - и нуди посеопфатно покривање на релевантните теми. Во една единствена програма, можеме да обезбедиме обука за техниките за спроведување на организацијата и процесот, како и за обуката за техничкиот аспект на евалуацијата на резултатите.... [-]


мајстор на уметноста и во политиката, економијата и бизнисот (mapeb)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 4 семестри September 2019 Соединети Американски Држави Claremont + 1 more

Единствена трансдисциплинарните програма која обезбедува врвни перспектива на локално и интернационално се однесува со особена важност за јавниот сектор и непрофитна управување [+]

Мајстор на уметноста во политика, економија и бизнис (â € € œMAPEBâ?) Е единствен трансдисциплинарните програма која обезбедува врвни перспектива на локално и интернационално се однесува со особена важност за јавниот сектор и непрофитна управување. На Claremont, ние сме во завидна позиција да биде во можност да го извлечам од најдобрите на управување, политиката и економијата да понудат уникатна и вредни степен програма. На MAPEB е развиен низ синергијата помеѓу Питер Ф. Дракер и Масатоши Ито Факултетот за менаџмент и Факултетот за политика и економија. Оваа соработка им овозможува на нашите студенти да се вклучат успешно во мулти-дисциплинарен студија во врска со јавниот сектор и непрофитна управување. Додека другите универзитети се фокусира на секоја од овие дисциплини во изолација, во CGU, ние откривме дека разбирање на односите меѓу области е од клучно значење за професионален успех и идни можности. Во оваа иновативна програма степен, студентите се стекнуваат со спој на аналитички вештини, практично искуство и техничка обука корисна во многу средини. Политика одговара и форми на животната средина во која сите бизниси и дава корисни информации за процесите и влијанието на одлуки. Познавање на основите на економијата и менаџментот овозможува на студентот со компаративна предност кога се натпреваруваат за клучните можности за вработување во приватни, непрофитни, јавни и истражувачки опкружувања. Аналитички алатки, ние нудиме во економијата и статистики се повеќе се од фундаментално значење за успех во различни позиции во бизнисот, владата и непрофитните организации. Бизнисот и владата односи стануваат се покомплексни како на локално и на глобално ниво. Колку... [-]


мајстор на уметноста и културниот менаџмент (macm)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии September 2019 Соединети Американски Држави Claremont

Програма за ученици со силна позадина во уметноста или хуманистичките кои сакаат да се комбинираат за управување, политика, како и донесувањето на одлуки за обука со напредни студии во хуманистичките [+]

Мајстор на уметноста и културен менаџмент (MAACM) е заедничка програма помеѓу Дракер факултет и на Факултетот за хуманитарни науки и уметности. Тоа е применета програма, наменета за студентите со силна позадина во уметноста или хуманистичките кои сакаат да се комбинираат за управување, политика, како и донесувањето на одлуки за обука со напредни студии во хуманистичките науки. На Claremont нашиот универзитет, ќе биде дел од динамичниот култура на Лос Анџелес и неговата околина заедници. Прашања кои најмногу се однесуваат на глобалната заедница на уметноста и културната политика, а сега и за во иднина, се дел од единствениот културен пејзаж на поголема Лос Анџелес. Како уметнички и културни менаџер, мора да биде способен да функционира како лидер на заедницата, планер, едукатор, олеснувач, и фондот-raiser. Мора да знаете како да се толкува, влијанието, и да формулира уметнички и културни политики и да се залагаат за вредноста и мисиите на организацијата на различните изборни единици вклучувајќи и уметници, деловни луѓе, владини службеници, а членовите на локалните заедници. Нашата програма во уметноста и културниот менаџмент се стреми да постигне оптимален баланс на напредни студии во уметноста и културната теорија, политика, управување, како и практично искуство. Практиканти, практични истражувања во живо прашања, и на факултет се ангажирани во заедница-на-големи се обезбеди единствена можност да ги совладаат вештините и знаењата кои се бараат од лидерите во уметноста и културниот менаџмент. ... [-]


Мајсторот на уметностите во менаџмент (Мама)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии September 2019 Соединети Американски Држави Claremont

Мајсторот на уметностите во менаџмент (Мама) степен е наменета за студентите кои бараат сеопфатна вовед во областа на менаџментот [+]

Мајсторот на уметностите во менаџмент (Мама) степен е наменета за студентите кои бараат сеопфатна вовед во областа на менаџментот. Степенот ви овозможува да се здобијат со основни вештини во бизнис менаџмент и е погоден за различни clienteles. Ако сте неодамнешен дипломски, без разлика на вашиот додипломски големи, и сакате да стекнат подобро разбирање на полето на управување, како следниот чекор кон вашиот професионален цели, ќе најдете дека степенот Мама ќе ви овозможи да се разбере целиот спектар на менаџерски прашања од маркетинг, сметководство и финансии, за стратегија и лидерство. Од друга страна, ако се работи со полно работно време за некое време, во за-профит, непрофитни, или јавниот сектор, Мама нуди можност да се развие поширока перспектива на управата и да го обновите вашиот управување со знаење за повеќе неодамнешниот напредок во оваа област.На Дракер училиште 's сили во стратегијата и лидерство се видливо опремен како компоненти на степенот. ... [-]


MSc

господар на науката во напреден менаџмент (msam)

Студии врз за студентски град Дел-студии September 2019 Соединети Американски Држави Claremont

Ако сте менаџер на висок ниво во потрага по личен и професионален развој, стимулирање на интеракција и вредни согледувања за лидерство и стратегија, треба да ја разгледате оваа степен програма [+]

Магистер на науки во Напредно управување е иновативен, пост-магистратура за професионалци, кои имаат добро воспоставена управување со кариера. Таа е идеална за високи извршни директори кои го добија МБА рано во нивните кариери, но сакаат дополнително образование за да одговорат на нивните менување на одговорностите. Овој степен нуди на студентите можност за интелектуална обновување со концентрација на лидерство, стратегија и вештини за критичко размислување за менаџери во корпорации, приватни, непрофитни и владини организации. Ние се впуштаме вон теорија - духната интеракција со факултетот и врсниците е клучен аспект на образовниот процес, со придобивки за учесниците и нивните организации.... [-]


Магистер на науки во човечките ресурси дизајн

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Claremont + 1 more

Примарната цел на програмата е да се подготви MSHRD своите дипломци да се зголеми на управување и користење на најважните средства на нивната организација, своите човечки ресурси [+]

Примарната цел на програмата е да се подготви MSHRD своите дипломци да се зголеми на управување и користење на најважните средства на нивната организација, човечките ресурси. Ние го подготвуваме нашите дипломирани студенти да преземат лидерски улоги во стратешките одлуки поврзани со хумани ресурси прашања. Нашите цели се да се зголеми ефективноста на HR професионалци за работа со лидерите на нивната организација, со акцент на организациската стратегија и промени. Посебно дизајнирани за возрасни работи, MSHRD предмети се понудени во вечерните часови или во сабота. Сите курсеви се две единици заврши во текот на седум недели. Постојат два модули по семестар. Со нормално оптоварување на две курсеви по модул, матурата е можно за помалку од две години (36 единици се потребни за дипломирањето). Зголемен глобалната конкуренција и брза организациските промени се длабоко влијае на човечки ресурси професија. Да се ​​биде ценет стратешки партнер и организациски водач, човечки ресурси професионалци, мора да поседуваат up-to-date знаење, од клучно значење аналитички вештини и способност за спроведување на развојот на организацијата и алатки за дизајн. ЦЕЛИ НА ПРОГРАМАТА Преку лична интеракција меѓу истакнати факултет и практичари, програмата MSHRD ќе им обезбеди на студентите со вештини за: - Проектирање и водат организациските промени - Функција како на стратешките деловни партнери, како дел од раководствата на високи тимот - Видете колку деловни проблеми, социјалните, регулаторни и технички промени влијаат на човечките ресурси барања и трошоци - Управување со повеќе различни работна сила во глобалниот ЕК onomy - Спроведување на стратешко управување со хумани ресурси практики во нивните организации... [-]


мајстори на науката во информатичките системи - MSIS

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии September 2019 Соединети Американски Држави Claremont

Ние го подготвуваме професионалци и на наставниците да бидат истакнати лидери во користењето на информатичките системи и технологии за создавање бизнис и општествена вредност [+]

Ние го подготвуваме професионалци и на наставниците да бидат истакнати лидери во користењето на информатичките системи и технологии за создавање бизнис и општествена вредност. Нашите дипломци се разбере технологии и техники кои ги користат организации да ги исполнат нивните информации и деловни потреби. Во прилог на оваа мисија, на Факултетот за информациски системи и технологија нуди магистерски и докторски дипломи, како и сертификат програми, во информатичките системи и технологии. Понатаму, ние и понатаму имаат цврста агенда за истражување и заедницата теренски активности. 44 единици на работа се разбира. 2 курсеви за - Организација и системи за обработка на - Информатичка технологија (програмирање) 4 основни курсеви - База на податоци Концепти - Информации за анализа и дизајн - Комуникации и вмрежување - Управување на ИТ * 4 Концентрацијата на курсеви Концентрацијата ќе вклучуваат сет на 4 курсеви, кои за вкупно 16 единици, со најмалку еден предмет од секој од двата широки области: Технологија / Алати и менаџмент / стратегијата egy. Концентрациите генерално спаѓа во областа сили на јадрото факултет. Покрај тоа, студентите ќе бидат способни да ги прилагодите неговите или нејзините сопствени концентрација. Кориснички концентрација ќе им овозможи на студентите да изберете збир на курсеви што ќе ги задоволи нивните потреби, но задржување на принципот дека барем еден курс мора да дојде од секоја од овие две области, и не повеќе од 8 единици можат да бидат преземени надвор од Е дисциплина, но мора да се преземат во рамките CGU. Во сите случаи, независна студија класи може да се користи за... [-]


МСП во управување со финансиски инженеринг

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии September 2019 Соединети Американски Држави Claremont

Нашите FE програма има двојна фокусираат на финансиски менаџмент и применета математика [+]

Неколку фактори се направи финансиски инженеринг програмата за управување на Claremont нашиот универзитет уникатен и пожелно да и студентите и работодавците.

Нашите FE програма има двојна фокусираат на финансиски менаџмент и применета математика.

Во математиката компонента, студентите развивање на аналитички вештини и технички способности за да дизајн и оценка на комплексни финансиски продукти. Техничка совршеност е нагласена како FE студентите се математика курсеви со математика д-р студенти. Во финансии компонента, студентите се развие менаџерски визија и лидерски способности потребни за да се разберат и да комуницираат на одговорното стратешко користење на овие производи. Тимска работа и лидерство, се потенцира како FE студенти земе курсеви за финансии со МБА студенти. ... [-]

Master

Извршниот менаџмент програми

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии September 2019 Соединети Американски Држави Claremont

Тоа е нашата намера дека на нашите дипломирани студенти се развие ненадмината разбирањето на менаџментот теми поврзани со [+]

Ние веруваме дека управувањето е многу многу човечки претпријатие, уметност, како и наука, која ги интегрира перспективи од однесувањето и социјални науки, од филозофијата и хуманистичките науки, од историјата и технологијата, а од религијата и математика. Тоа е нашата намера дека на нашите дипломирани студенти се развие ненадмината разбирањето на менаџментот поврзани теми. Извршниот МБА програма обезбедува целосен опсег на управување со основни дисциплини очекува во традиционален МБА програмата. Ние се гради на тоа јадро со обезбедување курсеви се фокусирани на раководството и стратегија, со акцент на етика, достоинство на човечката интеракција, како и зголемување на можноста за самоизразување. На идејата за себе-изразување, посебно на интеракција меѓу колеги менаџери, е една од разликите на извршниот менаџмент програма. Дипломирани студенти на програмата се чувствуваат оваа интеракција има значително зголемена на нивното разбирање на комплексните прашања на современиот свет. Исто така, поттикнат нови сознанија, со примена на концепти за управување во различни индустрии и организациски средини. Директори може да се обликуваат на програмата за да одговараат на нивните барања за распоредот. Класите се нуди за време на викендите, во недела ноќи, и во одделението за интензивна формати. Извршниот менаџмент програма студентите ќе можат да одлучат кои предмети ќе се изврши кога; основни класи може да се меша со напредни придонеси. Што повеќе, на Дракер школа нуди и сертификати и дипломи, во обид да ги задоволи потребите на секој студент. Кој треба да се применуваат? На Дракер школа се обидува, како кандидати, мотивирани професионалци посветени на учење и подготвување за идно напредување. Студентите... [-]