Polytechnic University

Introduction

Read the Official Description

За Политехничкиот универзитет Политехнички универзитет, основана во 1854 во Бруклин, Њујорк, е Шешељ ресурс градското подрачје во науката, технологијата, истражување, и управување во образованието. Во прилог на својата главна кампусот на MetroTech центар во Бруклин, Политехничкиот нуди програма на веб-сајтови низ регионот, вклучувајќи Лонг Ајленд, Менхетн и Westchester. Покрај тоа, Универзитетот нуди неколку програми во Израел. Степени Политехнички доделува диплома за наука, Магистер на науки, магистер на факултет и доктор по филозофија во широк спектар на програми. MetroTech кампусот политехника се наоѓа во центарот на Бруклин, Њујорк. На Универзитетот има постдипломски центри во Лонг Ајленд, Westchester и на Менхетен. Ресурси А $ 130-милиони надградба на кампусот MetroTech се рефлектира во новоизградената зграда академски, модерно живеење сала, нов спортски објект, нови лаборатории, и state-of-the-art компјутерска инфраструктура. Безжично вмрежување е достапен на кампусот, дозволувајќи им на учениците да се поврзете со мрежата на Универзитетот и на Интернет од речиси насекаде. Нов компјутерски лаборатории функција high-end работни станици за истражување, 3D моделирање и симулација на динамички. Бернската Dibner библиотека за наука и технологија што нуди образование без граници. Тоа е повеќе од 190.000 наслови; 200.000 книги, голем број на сериски публикации; онлајн бази на податоци; CD-ROM алатки за учење и мултимедијални ресурси. Библиотеката е исто така член на онлајн библиотека Компјутерски центар, кој одржува меѓународната база на податоци со повеќе од 4.000 библиотеките учеснички. Голем број на истражувачки центри обезбедуваат на најновите алатки и технологии за истражување и обука во различни области, вклучувајќи ги и телекомуникациите, супер, безжични, полимери, biocatalysis и други. Учениците Повеќе од 3.000 студенти, околу половина од нив се студенти, од 30 држави и 50 странски земји. За две години по ред, Политехничкиот е рангиран меѓу првите десет најразновидните кампуси во земјата. Повеќе од 95 проценти од полно работно време студентите на додипломски студии на Политехничкиот добиваат финансиска помош.    

Гледа Online MSc »

Programs

This school also offers: