Presidio Graduate School

Introduction

Read the Official Description

Нашата мисија

Едуцирајте и инспирираме нова генерација на квалификувани, визионерски и претприемнички лидери за да ја трансформираме деловната и јавната политика и да создадеме праведен, просперитетен и одржлив свет.

Нашата визија

Со негувањето на вродените лидерски вештини кај различни народи со различни вештини и интереси и поттикнување на мрежа за поддршка, меѓу нив ќе активираме илјадници професионалци од целиот свет и ќе ги развиеме во лидери кои ќе дизајнираат, водат, влијаат и ќе развијат просперитетни претпријатија за одржлива иднина.

Нашите вредности

Овие вредности се внесени во сето она што го правиме во и надвор од училницата.

зАЕДНИЦА

Студентите во ПГС се едуцираат еден со друг, во училницата и пошироко. Тие ги предизвикуваат претпоставките, ги шират опсегот на искуства и се учат еден со друг за да го видат светот од различни перспективи. Оваа енергична доживотна мрежа води алумни низ нивните кариери и пошироко.

Иновации

PGS поттикнува иновативен и управувачки дух. Активен ангажман со клучните индустриски лидери како факултет, агенти за промени во престојот, гости-предавачи и доверители ни овозможува подлабока перспектива за искористување на иновациите за општото добро и ги подготвува учениците да дизајнираат и да водат пионерски претпријатија, бизниси и организации.

Интегритет

Создавањето подобар свет бара најголем интегритет, храброст и искреност. Ова е вкоренето во нашите академици, операции и односи со студенти, алумни, факултет, акредиторите, членовите на одборот и пошироката заедница.

Социјална правда

Нашата заедница е инклузивна. Ние колективно работиме во потрага по социјална правда и општо добро. Ние ги прифаќаме сите форми на различност во нашите ученици, вработени, факултет и одбор на доверители. Нашиот комитет за разновидност и социјална правда, предводен од студентите, постојано нè тера да продолжиме со вклучувањето.

Одржливост

ПГС е длабоко посветена на еколошката и социјалната одржливост, што ја нанесува нашата педагогија, наставна програма и заедница. Ние ги подготвуваме нашите ученици да ја унапредат одржливоста во бизнисите и организациите. Како лидер во високото образование, ние сакаме да влијаеме на другите универзитети за да се интегрира одржливоста во нивниот програмски дизајн.

Личен развој

Додека во ПГС, учениците доживуваат паралелно патување во развојот на трансформацискиот лидер и личниот развој. Студентите ја разбираат теоријата, развиваат вештини и го стекнуваат личното владеење потребни за да бидат инструменти на промената што сакаат да ја видат во светот.

Зошто Факултетот за Президиум?

Одржливост во секој курс.

Ние не ја ограничуваме само одржливоста, бидејќи во денешниот свет - тоа не е опција. Секој курс се изучува преку објектив за одржливост кој ги обучува учениците да гледаат во системите - не само зборови и броеви. Разбирање на тоа како сè е поврзано е Президиум супер моќ.

Соработувај го својот пат кон врвот!

Ние работиме напорно за создавање вистинска заедница за учење. Нашиот факултет и студент тело веруваат дека нерешливите проблеми се решаваат само преку размислување. Времето на час вклучува работилнички вежби, дијади, брзи сесии за оган, дијалог и предавања.

Работно искуство е образование.

Повеќето луѓе учат најдобро со практикување на она што го учат, а не преку слушање предавања или читање книги (и не само книги). Нашите искуствено учење програма нашите студенти работат на реалниот свет планирање проекти за вистински компании кои имаат вистинско влијание. Ова е дел од 360 степени академици, холистички учење искуство.

This school offers programs in:
  • Англиски

Види магистерски студии » Гледа Certificates » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:


Mpa во одржливо управување, Сан Франциско хибрид

Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна Дел-студии 2 - 4 години September 2019 Соединети Американски Држави Seattle San Francisco + 2 more

На PGS МПА е единствената одржливост МПА од ваков вид - нашите студенти се влијателни во сите сектори на начин кој другите MPAs едноставно не можат да бидат. Ве молиме запомнете: Поради структурата на курсот за хибрид (комбинирани онлајн / месечни курсеви во лице), оваа програма не е отворена за странски студенти кои бараат студентска виза. Ве молиме погледнете го нашиот МБА во одржлив бизнис, Сиетл Метро програма ако студент виза е потребно. [+]

На PGS МПА е единствената одржливост МПА од ваков вид - нашите студенти се влијателни во сите сектори на начин кој другите MPAs едноставно не можат да бидат.

Најпрепознатливиот аспект на нашиот мајстор за јавна администрација (МПА) е сеопфатната интеграција на менаџерското образование со јавната политика и администрацијата. Камен-темелник на нашата МПА програма е нашиот потпис "интегриран наставен план" дизајниран околу три основни концепти кои заедно ја дефинираат компетентноста во одржливо управување. Студентите во програмата МПА се со часови со МБА студенти, стекнување на меѓусекторски менаџмент и соработка вештини преку тимски проекти и задачи.... [-]


Videos

PGS Alumna Profile - Divya Srinavasan (C22)

Contact