Regis University, The College for Public Leadership

Introduction

Read the Official Description

Лидери во високото образование и бизнисот на владата доаѓаат заедно за да формираат Колеџот за јавни лидерство, и единствена установа во земјата, прво со програма посветена целосно на работата на владата. На Академијата е посветена на зачувување на лидерство во сите области на јавниот сервис. Со обезбедување на практични алатки, знаење и способности на студентите веднаш може да се примени и на работното место, на Колеџот за јавно лидерство обезбедува јавни услуги кариера фокусирани на образовното искуство. Нашата мисија Да им овозможи на идните лидери на федералната служба во практична, вредности во центарот на образованието во бизнисот на владата. Колеџот, во своите програми за образование, подигната во чест на повик на јавниот сервис, нагласувајќи го вредности вкоренети во демократското општество и принципиелна задачите и обврските на јавните ресурси. Нашите Водечки принципи На Академијата за јавни Лидерство признава дека јавниот сервис е повик. Ние ќе се подготви поединци да одговорат на овој повик со потенцирањето на вредности, системи, верувања и по кои владата на оваа земја почива, а формирањето на држави кои служат за општото добро преку нивните надлежни, посветен на служење на бизнис на владата. Преку нашите активности, ние ќе се всели идеален и практиката на јавниот сервис како слуга раководство дека е смирен, херојски, како и ефикасно.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Online MSc » Гледа MBA »

Programs