Richfield University

Introduction

Read the Official Description

RICHFIELD Универзитетот е независна институција за високо образование и е дел од RICHFIELD технологија, домашни корпорација регистрирани под законите на државите Калифорнија. RICHFIELD Универзитетот е гордо се наоѓа во градот Woodland Хилс, Калифорнија, околу дваесет и пет милји северозападно од центарот на Лос Анџелес. RICHFIELD универзитет е посветена на промовирање на различноста и глобалната свест за застапување на мирот и благосостојбата на светот. Ние високо добредојде меѓународни студенти и се посветени да му служи на различни мултикултурни тело на студентите и научниците во атмосфера која ја промовира гордост, почит, и тимска работа. Нашите студенти и научници доаѓаат од различни етнички потекла и заедницата. Програми и иницијативи RICHFIELD Универзитетот се стремиме да ја препознаваат вредноста на почитување на различноста и глобалната државјанство и соработка. Учење заедница RICHFIELD обезбедува учење клима која ја признава вредноста на оригиналност и разновидност, богатството на различни размислување и дијалог, вредноста на нудат алтернативни перспективи и решенија, и на ефикасноста на развој фокусирани наставни содржини кои ќе им служат на потребите на одделни ученици и нивните почитувани заедници.

Гледа Global MBAs » Гледа Associate of Arts » Гледа BScs » Гледа PhD »