University of Maryland College Park

Robert H. Smith School of Business

Introduction

Read the Official Description

Инспириран бизнис образование

Во глобалната економија, деловниот успех бара знаење и вештини кои не се ништо помалку инспирирани.

На Robert H. Smith School of Business на Robert H. Smith School of Business на Универзитетот во Мериленд , инспирирано бизнис образование е нашиот бизнис. Нашиот факултет е светска класа. Нашето истражување е најсовремена. Нашето учење е искуствено и вкоренето во реалниот свет. И нашите студенти учат да размислуваат како претприемачи.

Еден од 12 колеџи и училишта на Универзитетот во Мериленд во Колеџ Парк, школа за Смит е вклучена во деловните, владините, непрофитните и професионалните мрежи на метроплексот Вашингтон, Вашингтон.

Нашата заедница на научници и практичари е длабоко поддршка на учењето, додека опремување на учениците да успеат во често спорниот пазар.

Нашите широк спектар на програми, сертификати и дипломи се дизајнирани да ги подготват работните професионалци да го погодат теренот во светската економија што е во тек, со технологија и глобална конкуренција за забрзување на темпото на промени.

За да го направите тоа, ние нудиме додипломски, специјализирани господар, д-р, и со полно работно време, со скратено работно време, онлајн и извршни МБА програми.

Светската економија е во флукс. Технологијата и глобалната конкуренција го забрзуваат темпото на промени. Претприемачите работат неуморно за да ги најдат следните големи идеи и да ги однесат на пазарот и да ги зголемат. Иднината е неизвесна, но исполнета со безгранична можност.

Рангирање

  • Број 2 мајстор за финансии програма (Фајненшл тајмс, 2018)
  • Бр 7 извршен МБА програма, САД (The Economist, 2018)
  • Број 9 онлајн МБА програмата (USNews
  • Бр. 9 полно работно време МБА студентска сатисфакција, САД (Блумберг бизнис весник, 2016)
  • Бр. 11 докторска програма, свет (Financial Times, 2014)
  • Не 15 со скратено работно време МБА програма, САД (USNews
  • 21 програма за додипломски студии, САД (USNews
  • Не 27 со полно работно време МБА програма, САД (Фајненшл тајмс, 2018)
  • Број 16 истражувања, свет (Financial Times, 2018)

Академски интегритет

Во Смит, имаме заедничка заложба "да ги правиме вистинските работи, вистинскиот пат". Очекуваме дека учениците ќе се однесуваат со интегритет, особено бидејќи се однесуваат на нивната академска изведба и ги држат одговорни за прекршоци. Ова не само што им користи на нашите студенти сега - тоа еден ден ќе им користи на нивните кариери, корпорации и заедници.

Канцеларијата на деканот е посветена на создавање и промовирање на култура на интегритет во Смит. Ги поддржуваме и спроведуваме принципите на академски интегритет пропишани од Канцеларијата за студентско однесување на Универзитетот во Мериленд. Смит студентите се придржуваат на Универзитетот во Мериленд честа залог:

"Заклучив на моја чест што не дадов или добив никаква неовластена помош за оваа задача / испитување".

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MSc » Види магистерски студии » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

MSc

МСП во информациони системи

Студии врз за студентски град Целосна 9 - 16 месеци September 2019 Соединети Американски Држави College Park

Програмата Магистер на науки во информациони системи ќе ви подготвиме да ја води во тековната технолошка револуција во еден од најсилните ИТ региони во светот. [+]

Школата Смит е позната по својата академска совршеност. Нашите специјализирани магистерски програми го оптимизираат нашиот врвен факултет, ресурси и локација за да се трансформира во професионален бизнис подготвен да го води, без разлика која специјализација ќе ја извршувате.

Програмата Магистер на науки во информациони системи ќе ви подготвиме да ја води во тековната технолошка револуција во еден од најсилните ИТ региони во светот. Мастеринг на технологијата што се користи за организирање и управување со информации ќе ве стави на маса со донесувачите на одлуки и може да им помогне на вашата компанија да добие конкурентна предност. Ќе ги научат најновите технички вештини кои ќе ве позираат да работат за различни организации кои буквално го менуваат светот. Смит факултет се смета лидери во Web 2.0 технологии, управување со проекти и трансформациски и непушачки технологии.... [-]


МСП во маркетинг анализи

Студии врз за студентски град Целосна 10 - 16 месеци September 2019 Соединети Американски Држави College Park

Магистер на науки во маркетинг анализи програма нуди солидна обука во потребните сета вештина за да се исполнат денешните маркетинг предизвици главата-на. [+]

Школата Смит е позната по својата академска совршеност. Нашите специјализирани магистерски програми го оптимизираат нашиот врвен факултет, ресурси и локација за да се трансформира во професионален бизнис подготвен да го води, без разлика која специјализација ќе ја извршувате.

Магистер на науки во маркетинг анализи програма нуди солидна обука во потребните сетови на вештини за да се исполнат денешните маркетинг предизвици главата-на. Уникатната наставна програма на програмата ги учат учениците како да ги искористат, процесираат и анализираат огромните количини на податоци за решавање на проблемите со маркетингот, вклучувајќи ги и микро таргетирање, прилагодување, предвидување на купување на купувачи и задоволство, како и проценка на влијанието на маркетинг активностите и кампањите. Оваа програма е идеална за оние со позадина во квантитативни дисциплини или способност за квалитативна анализа, кои се исто така заинтересирани за бизнис и маркетинг. Искусни можности за учење се достапни преку курсеви за примена и проекти за акција за учење.... [-]


МСП во менаџмент на снабдувачки синџири

Студии врз за студентски град Целосна 10 - 16 месеци September 2019 Соединети Американски Држави College Park

Магистер на науки во менаџмент на снабдувачки синџири програма ќе ви помогне да развијат силни менаџерски вештини и да се поврзете со синџирот на снабдување директори од пресек на индустрии. [+]

Школата Смит е позната по својата академска совршеност. Нашите специјализирани магистерски програми го оптимизираат нашиот врвен факултет, ресурси и локација за да се трансформира во професионален бизнис подготвен да го води, без разлика која специјализација ќе ја извршувате.

Магистер на науки во менаџмент на снабдувачки синџири програма ќе ви помогне да развијат силни менаџерски вештини и да се поврзете со синџирот на снабдување директори од пресек на индустрии. Без разлика дали сте неодамна дипломиран или менаџер, ќе добиете практична обука за вештини критични за синџирот на снабдување директори, вклучувајќи управување со проекти и синџирот на снабдување операции и Six Sigma. Исто така, ќе научите да постигнувате оптимизирани перформанси со софистицирани софтверски пакети. Нашите капацитети се меѓу најтехнолошки напредните во светот, а нашиот пионерски центар за управување со снабдувачки синџири се одликува со најсовремена технологија.... [-]


МСП во сметководство

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 10 - 16 месеци September 2019 Соединети Американски Држави College Park + 1 more

Магистер на науки во Сметководство програма произведува високо обучени сметководствени професионалци, кои се подготвени за одговорност и проширената улога сметководство игра во консултации, управување со информации и стратешко планирање. [+]

Школата Смит е позната по својата академска совршеност. Нашите специјализирани магистерски програми го оптимизираат нашиот врвен факултет, ресурси и локација за да се трансформира во професионален бизнис подготвен да го води, без разлика која специјализација ќе ја извршувате.

Магистер на науки во Сметководство програма произведува високо обучени сметководствени професионалци, кои се подготвени за одговорност и проширената улога сметководство игра во консултации, управување со информации и стратешко планирање. Ќе научите да ја спроведувате ригорозната внатрешна ревизија која е потребна за исполнување на строгите сметководствени и ревизорски стандарди денес. Клучни теми вклучуваат: апликација за внатрешна ревизија и пракса; форензичка ревизија и нејзината улога во спречувањето, одвраќањето, откривањето и контролата; деловна етика за сметководители и ревизори; и актуелните трендови во корпоративното управување.... [-]


Master

Мајстор за финансии

Студии врз за студентски град Целосна 9 - 20 месеци September 2019 Соединети Американски Држави College Park

Мајстор за финансии програма ќе ве запознаам со некои од најдобрите умови во финансии денес. Нашиот факултет е консултант за големи финансиски институции, мултинационални корпорации и владини агенции. [+]

Школата Смит е позната по својата академска совршеност. Нашите специјализирани магистерски програми го оптимизираат нашиот врвен факултет, ресурси и локација за да се трансформира во професионален бизнис подготвен да го води, без разлика која специјализација ќе ја извршувате.

Мајстор за финансии програма ќе ве запознаам со некои од најдобрите умови во финансии денес. Нашиот факултет е консултант за големи финансиски институции, мултинационални корпорации и владини агенции. Оваа ригорозни наставна програма ќе ви овозможат за предизвик и наградува кариера опции во финансии. Добие мајсторство во најновите алатки за корпоративни финансии, управување со средства, управување со ризик и вреднување. Учествувајте во настаните на Центарот за финансиска политика, добијте обука за кариера во индустријата и добијте одлична подготовка за CFA испит.... [-]


Contact

University of Maryland, Robert H. Smith School of Business

Адреса, линија 1 Robert H. Smith School of Business, University of Maryland, College Park,
College Park, Maryland, Соединети Американски Држави
Website http://www.rhsmith.umd.edu/
Број на телефон +1 301-405-2189