Rocky Mountain College

Introduction

Read the Official Description

За РМЦ

Rocky Mountain College е резиденцијален, сеопфатен колеџ за либерални уметности лоциран под песочните "карпести карпи" во една приградска населба во близина на Билингс, Монтана, најголемиот и најекономичен град во државата. Rocky Mountain College е историски поврзан со Обединетата Црква Христова, Евангелско-методистичката црква и Презвитеријанската црква (САД) - деноминации традиционално посветени на потрагата по знаење, религиозна толеранција и слободна истрага и до вредности како што се служба, заедница, и карактер.

Овие деноминациски односи помогнаа да се информира мисијата и основните теми на Колеџот и се очигледни во мисијата на Колеџот да ги едуцираат идните лидери преку либерални уметности и професионални програми кои го негуваат критичкото размислување, креативното изразување, етичкото одлучување, информираното државјанство и професионално совршеност. Дополнително, Колеџот го промовира развојот на целата личност и нуди можности за подобрување на интелектуалниот, емоционалниот, физичкиот и духовниот развој на учениците како на кампусот, така и преку врски во локалната и глобалната заедница.

Колеџот, високо ценет регионално за својата севкупна извонредност, ја изразува својата мисија преку основните теми на академско совршеност, трансформациско учење и заедничка одговорност и управување. Факултетот на Колеџот се посветени на студентски центрирано учење и оспособување програми кои вклучуваат тековен експеримент на бродот на Меѓународната вселенска станица и првата нација во беспилотни авиони сертификација наставна програма.

Rocky Mountain College може да се пофали со рекорден успех овозможен од нискиот студент-факултет сооднос (12: 1) и дарежлива програма за финансиска помош. 99% од учениците добиваат наградни пакети со просечна сума од 24.000 американски долари по ученик; Покрај тоа, 97% од учениците одат на програми за постдипломски студии или кариери во нивната посакувана област. 52 додипломски специјалност - вклучувајќи и една од првите програми за воздухопловство во земјата - како и дипломирани степени во докторски асистент, сметководство и образовно водство привлекуваат студенти од 41 држава и 16 земји.

Колегиумот неодамна се сруши за нова научна зграда во 2018 година. Актуелните стратешки иницијативи вклучуваат понатамошен развој на ангажирани и искуствени програми за учење, зголемено искуство од прва година, проширени можности за додипломски истражувања, Pathways програма за медицински науки образование, како и подобрена академска поддршка услуги. Rocky Mountain College е добро наоѓа за да се заврши следната фаза во еволуцијата на својата 139-годишна потрага по највисоките очекувања на совршеност.

Историја на РМК

Приказната за Rocky Mountain College е навистина приказна за три колеџи. Првиот бил Монтанскиот колеџенски институт во Deer Lodge, кој ја запишал својата прва класа во 1878 година. Кратко по започнувањето на часовите во Deer Lodge, Mont., Колеџот Wesleyan ги отвори своите врати во Елена. Во Билингс, сегашната локација на Rocky Mountain College , Билингс Политехничкиот институт (БПИ) започна регрутирање студенти од целата земја на крајот на векот. Во три училишта стана еден ентитет во 1947 - Билингс Политехничкиот институт, кој требаше да стане Rocky Mountain College - Монтана првиот и најдобрите.

Од самиот почеток во 1878 година, студентите на Rocky Mountain College се лидери. Во 1947 година, студентите петиција да се преименува БПИ во Rocky Mountain College . Тие, исто така, го зедоа врз себе да го забрзаат експанзијата на колеџот, па дури ги изградија и новите згради како начин за плаќање на нивната школарина. Камењата од песочни камења беа ископани од Римерки, а кампусот се искачи од околните обработливи површини за да стане еден од најдобро оценетите колеџи на Запад.

Денес, студентите на RMC не се толку различни од оние на минатото. Rocky Mountain College уште привлекува и произведува лидери кои прават разлика во колеџот и нивните заедници.

Институт за мировни студии

IPS logo

Лоциран во кампусот на Rocky Mountain College во Билингс, Монт., Институтот за мировни студии "се обидува преку образование да истражува и промовира алтернативи на насилство во однесувањето на поединци, групи, организации, заедници и нации". Оваа изјава за мисија ни води низ многу интересни патеки додека влегуваме во нашата трета деценија.

Контактирајте со RMC

Адреса на кампусот

Rocky Mountain College
1511 Поли диск
Билинс, МТ
59102-1796

This school offers programs in:
  • Англиски

Види магистерски студии » Гледа Health Master » Гледа PhD »

Programs

This school also offers:

Master

Господар на образовни лидерство

Студии врз за студентски град 2 семестри September 2019 Соединети Американски Држави Billings

Оваа забрзана програма започнува со петдневен станбен семинар во август и завршува со петдневен станбен семинар следниот јуни. Кандидатите ќе завршат интензивна стажирање секој од два семестри во програмата. Кандидатите ќе бидат редовни студенти кои ќе ги посетуваат наставата во вечерните часови во Билингс или преку VisionNet. Сите класи ќе имаат онлајн компоненти. Сојузна финансиска помош е достапна за програмата ако учениците се подобни. Програмата е долга 34 кредити и има минимално барање за престој. [+]

Господар на образовни лидерство

Добредојдовте на програмата Магистер по едукативно лидерство во Rocky Mountain College .

Оваа забрзана програма започнува со петдневен станбен семинар во август и завршува со петдневен станбен семинар следниот јуни. Кандидатите ќе завршат интензивна стажирање секој од два семестри во програмата. Кандидатите ќе бидат редовни студенти кои ќе ги посетуваат наставата во вечерните часови во Билингс или преку VisionNet. Сите класи ќе имаат онлајн компоненти. Сојузна финансиска помош е достапна за програмата ако учениците се подобни. Програмата е долга 34 кредити и има минимално барање за престој. Врз основа на истражувањето на Ефективни училишта, оваа програма базирана на група ги исполнува сите државни и национални стандарди. Соединувањето на теоријата и практиката преку предмети и интензивно стажирање, кандидатите ќе бидат подготвени да бидат наставни лидери во поставувањето на К-12. Факултет членови се експерти во својата област и ќе ги споделат релевантни образовни раководство искуство со група.... [-]


Господар на сметководство

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Billings

Програмата за сметководство на Rocky Mountain College е дизајнирана да ги подготви студентите за кариера во јавни, владини, непрофитни или индустриски сметководствени. Програмата е дизајнирана да им овозможи на студентите да се изгради на вештини и знаења развиени преку додипломски предмети да станат квалификувани, влез на ниво на професионални сметководители по дипломирањето. Наставната програма се базира на американските Институт за сертифициран јавен сметководител (AICPA) основните надлежности и ги подготвува студентите да седат за сертифициран јавен сметководител испит. Во целост, програмата се состои од двете додипломски и постдипломски студии, што води, во крајна линија, на мајстор на сметководство степен. [+]

Господар на сметководство

Програмата за сметководство на Rocky Mountain College е дизајнирана да ги подготви студентите за кариера во јавни, владини, непрофитни или индустриски сметководствени. Програмата е дизајнирана да им овозможи на студентите да се изгради на вештини и знаења развиени преку додипломски предмети да станат квалификувани, влез на ниво на професионални сметководители по дипломирањето. Наставната програма се базира на американските Институт за сертифициран јавен сметководител (AICPA) основните надлежности и ги подготвува студентите да седат за сертифициран јавен сметководител испит. Во целост, програмата се состои од двете додипломски и постдипломски студии, што води, во крајна линија, на мајстор на сметководство степен.... [-]