Rowan University College of Business

Introduction

Read the Official Description

За колеџ ОБ Бизнис Програми за бизнис Роуан Универзитетот се акредитирани од страна на Здружението за напредување колегиум училишта за бизнис (AACSB International). За да се постигне оваа престижна акредитација, бизнис програма успешно демонстрира широк спектар на стандарди за квалитет во врска со наставната програма, факултет ресурси, приеми, степен барања, објектите, финансиски ресурси, и интелектуална клима. Бизнис програма Роуан обезбедува општа, добро заоблени образование за бизнис администрација и нагласува развојот на сет вештини како што се комуникација, компјутери и тимска работа. Дипломирани студенти добиваат диплома за бизнис администрација или сметководство. Роуан нуди мајстори на бизнис администрација (MBA) иако дипломиран програма. Бизнис програми три клучни компоненти: општото образование, бизнис администрација основни наставни планови и во-длабочината на специјализација. Мисија На колеџ Rohrer за бизнис на Универзитетот Роуан дава право на своите студенти да се натпреварува и да успее одговорно во нивните кариери. На колеџ Rohrer на Факултет за бизнис економија се направи квалитетна настава, поддржан од страна на релевантните стипендија, нивните највисок приоритет. Додипломски програми за бизнис Роуан Универзитетот се втемелени во либерални уметности, се фокусира на одлични бизнис практики, и им понуди на студентите можности за искусни-учење врз база. Дипломиран бизнис програми Роуан Универзитетот обезбеди современи постдипломски бизнис образование на професионалци од различни области и академски средини, и истакнуваат знаење и вештини потребни за напредување во кариерата. Во партнерство со Центарот за иновации и претприемништво, на Колеџот за бизнис Rohrer промовира претприемништвото низ Универзитетот и во регионалните заедница.  

Види магистерски студии » Гледа Online Certificates » Гледа Online курс »

Programs

This school also offers:

Master

Мајстор за бизнис администрација

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Glassboro

На МБА е префериран професионален степен за кариера во бизнисот и индустријата, владини агенции или непрофитни институции. [+]

На МБА е префериран професионален степен за кариера во бизнисот и индустријата, владини агенции или непрофитни институции. Таа е комбинација на ригорозни студија на бизнис дисциплини со искуствено ориентација и е особено погоден за работа професионалци. Идни студенти без потребните курсеви за додипломски студии можат да се запишат како студенти на МБА додека ги завршуваат потребните курсеви за додипломски студии. Основни барања за курсеви (Предмет на одобрување од програмски директор) Пред-МБА барања: Студентите мора да презентираат докази за завршени додипломски колеџ курсеви еквивалентни на Роуан курсеви наведени подолу: Основи на сметководство (еквивалент на финансиски и менаџерски Сметководство) Принципи на економијата: Глобални перспективи (еквивалент на Макроекономија и Микроекономија) Техники и апликации на калкулус (или еквивалентен) Статистика I (или еквивалентен) Принципи на маркетинг Управување со операции Принципи за финансии Курс Потребно за МБА програма ПОТРЕБНИ ПРЕДМЕТИ 27 SH (сите курсеви се 3 SH, освен ако не е поинаку наведено.) 0501.518 Интегративни менаџерски вештини 0503.500 Менаџерско сметководство 0504.500 Менаџерско финансирање 0506.500 Организациско однесување и теорија 0507.500 Менаџерски алатки за одлучување 0506.502 Меѓународен бизнис и општество 0509.500 маркетинг менаџмент 0702.500 прашања во менаџмент информациони системи 0501.521 интегративен МБА семинар БИЗНИС ИЗБОРИ 9 SH Изборни предмети дозволуваат на МБА студент да се прилагоди на програмата на посебни потреби за развој на кариерата. Овие изборни предмети можат да бидат фокусирани во области како што се сметководство, финансии, менаџмент, маркетинг или МИС. Изборни специјализации се нудат во сметководство, финансии и менаџмент. Студентите исто така им е дозволено да преземат соодветни изборни курсеви од други Роуан програми за... [-]