SIT Graduate Institute

Introduction

Read the Official Description

СЕДИ Институтот нуди меѓународно фокусирани степени господар, сертификати и програми за професионален развој во областа на трансформација на конфликти, меѓународна агенција, одржлив развој, и TESOL. Од 1964 година, седат го подготвува професионалци да бидат успешни во интеркултурни и меѓународни средини.

Диплома и уверение програми господар во различни области содржини и формати

SIT Институтот ги подготвува студентите од целиот свет за да бидат ефективни лидери, професионалци и граѓаните. постдипломски и професионални програми за развој SIT се вкоренети во моделот на искуствено образование, каде учењето се случува во врската меѓу теоријата и практиката. Студентите се обучуваат за да стане високо квалификувани практичари кои имаат командантот познавање на теоретските основи на својата професија; искуство во областа; и свесност за сопствените способности, вредности и етика.

Студентите можат да изберат од различни м-р, сертификат и професионални програми за развој во области кои се движат од меѓународно образование за одржлив развој за трансформација на конфликтот на јазичната обука. Со цел да се приспособат на различни професионални и лични цели, програми на различни траење и формат се нуди на историската 200-акр кампус SIT во Вермонт; во SIT Институтот Вашингтон центар; онлајн; и во странство областа сајтови. Во секоја програма област, студентите се испита современите општествени, економски и политички прашања, со особено внимание на човечките и етичките димензии на овие прашања.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MA » Гледа Online MA » Гледа курс »

Programs

This school also offers:

MA

Мајстор на уметноста во климатските промени и глобалната одржливост

Студии врз за студентски град 1 година September 2018 Соединети Американски Држави Brattleboro Washington

Во оваа една-на-еден вид на степен програма, ќе патуваат низ светот како што ќе ги испита влијанието на климатските промени и иновации и политики за борба против нив. [+]

Преглед

Во оваа една-на-еден вид на степен програма, ќе патуваат низ светот како што ќе ги испита влијанието на климатските промени и иновации и политики за борба против нив. Ќе ги испита тековното глобално управување со животната средина и ќе ги разгледа можностите за ефективна климатска акција во брзо менување на светот.

Почнувајќи од Исланд, ќе се запознаете со науката за клима, методите за оценување и енергетската и климатската политика. Ќе ги видите енергетските алтернативи на Исланд на фосилни горива, како и неговите методи за намалување на производството на јаглероден диоксид. Исто така ќе ги откриете основните политики на Исланд за управување со животната средина и промена на геополитичката улога како лидер во енергетските иновации во рамките на Европската унија.... [-]


Contact

Адреса, линија 1 1 Kipling Road
05302-0676 Brattleboro, Vermont, Соединети Американски Држави

Адреса, линија 1 1015 15th Street, NW, Washington, DC 20005
20005 Washington, District of Columbia, Соединети Американски Држави