Saint Mary's University of Minnesota Online

Introduction

Read the Official Description

Свети Марија универзитет во Минесота на онлајн програми за студии

На Света Марија, ние се гордееме во понудата онлајн додипломски и постдипломски степени наменети за дополнување на распоредот на работни возрасни луѓе како тебе. Добијте прифатливо, практично образование од највисоко рангиран универзитет кој е заснован на реални апликации.

Долгата историја на Универзитетот Света Марија за иновации во образованието продолжува со нашиот систем за управување со учењето на iPad, овозможувајќи учење во движење. Нашата посветеност кон нашата ласалошка католичка традиција на континуирано учење, етика и унапредување на општото добро, исто така, опстојува. Преку нашите онлајн програми, ние работиме напорно за да ги поттикнеме студентите да станат внимателни професионалци и етички лидери.

Земете училница со вас

Откријте го нашиот револуционерен систем за управување со учењето на iPad кој ги поставува часовите на вашите прсти. Како студент во нашите онлајн програми, ќе добиете iPad натоварен со нашата платформа за учење за користење за времетраењето на програмата.

  • Беспрекорно пристапете до вашите наставни материјали
  • Останете со соучениците и со факултетите каде и да сте
  • Развијте ги вредностите на работодавачите за мобилни технологии

Се здобијат со практични, кариера фокусирани образование во поддршка, студент-ориентирана онлајн средина. Дознајте повеќе за Универзитетот Света Марија и неговата историја на образовни иновации.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MA » Гледа Online MBA » Гледа Online MA » Гледа Online MSc » Гледа Online Masters » Гледа Health BScs » Гледа Health MA »

Programs

This school also offers:

MA

Мајстор на уметноста во меѓународниот развој

Он-лајн студии Целосна Open Enrollment Соединети Американски Држави Winona

Ставете ја вашата страст на работа. Научете од практичарите од вистинскиот свет кои го делат истиот чекор за социјални и човечки промени како вас. Тесна мешавина со практично знаење за да ги фокусирате своите вештини на поголеми хуманитарни резултати со Универзитетот во Минесота на Универзитетот Света Марија во меѓународниот развој. [+]

Ставете ја вашата страст на работа. Научете од практичарите од вистинскиот свет кои го делат истиот чекор за социјални и човечки промени како вас.

Меѓународниот развој бара комбинација на иновативни размислувања и способност да дејствуваат во развојот на светот. Универзитетот Свети Марија во Минесота го разбира ова, комбинирајќи повеќе од 100 години образование со ласали со реални практичари кои работеа на социјален развој, микрофинансирање, глобално образование и многу повеќе. Нашите курсеви се вклопуваат во теорија со вистинска "чизми на теренот" практичност за совршена рамнотежа на мисловност и акција. Онлајн магистер по меѓународен развој програма се состои од 39 кредити, или 13 курсеви од 3 часа кредит секој и на програмата обично трае околу 2,5 години да се заврши... [-]


Contact
Адреса на локацијата
700 Terrace Heights
Winona, Minnesota, 55987-1399 US
Social Media