Saint James School of Medicine – Anguilla

Introduction

Read the Official Description

ИСТОРИЈА   На Свети Јосиф Факултетот за медицина Ангвила кампусот поздрави својот прв студенти во јануари 2010 година, по десет години на успешното образование во кампусот Bonaire.    Во 1999 година, Свети Јаков Факултетот за медицина беше одобрен од страна на федералната влада на Холандските Антили, и медицински факултет, започна со работа во 2001 година.   Проектот е во комбинација еден, кој ќе ги обедини островот владата на Bonaire и конзорциум од високо искусни медицински едукатори и лекари од универзитети и колеџи во САД и Европа. Основните науката и клинички ротација програми кои се нудат како дел од нашата р програма се целосно компатибилни со САД медицинско училиште програми, со посебен осврт на барањата на USMLE.   Нашиот сон за создавање на високо квалитетни Карибите медицинско училиште е процут. Свети Јаков Факултетот за медицина расте со голема брзина од своето основање и во моментов има над 250 студенти низ два кампуси, со повеќе од 200 студенти вршење клинички науки во Соединетите Американски Држави.   Мисија   Мисијата на Свети Јосиф Факултетот за медицина е да им помогне на студентите мотивирани реализираат своите сон на медицинска кариера, без разлика на етничка, верска, и културни средини. Ние ги користиме иновативни наставни методи за обликување на умовите и душите на нашите ученици и да им помогне да се трансформира во внимателна исцелители на човечкото тело и ум.   Свети Јаков Факултетот за медицина е акредитиран Карибите медицинско училиште обезбедувајќи прифатлива медицинска едукација на студентите од целиот свет. Нуди програмата д-р, наставната програма на Свети Јосиф подготвува студентите за Соединетите Американски Држави за Licensure испитување на (USMLE). Како побарувачката за квалификувани доктори ескалира; медицинските училишта се ограничи бројот на студенти и на трошоците за медицинска едукација зголемува Свети Јаков Факултетот за медицина исполнува витална потреба во заедницата.   Ние сме посветени на обука на студентите да размислуваат, да решаваат проблеми и да ги применат своите знаења на заштита и благосостојба на своите пациенти и општеството. Тоа е нашето верување дека висок квалитет на медицинска едукација треба да биде прифатлива и достапни за секого.  

Гледа Health M.D. »

Programs

This school also offers: