Saint Leo University

Introduction

Read the Official Description

Можностите на Универзитетот Свети Лав се различни како нашата студентска популација. Како прво Флорида католичка институција за високо образование, ние нудиме повеќе од 41 академски програми кои ги исполнуваат академските, духовни, и професионални цели на повеќе од 14.000 традиционални кампус и континуираното образование за возрасни ученици. Повеќе од 1.000 студенти живеат и учат на нашата главна кампус во Свети Лав, сместена во ридови на запад централна Флорида само 30 минути северно од Тампа. Нашите студенти добиваат персоналните внимание во класи, бидејќи овие имаат тенденција да бидат малите - 18 ученици во просек. Тие можат да избираат од повеќе од 40 додипломски специјалност и специјализации. Универзитетот Свети Лав, исто така, нуди постдипломски студии во бизнис администрација, образованието, учење, кривичната правда, и пастирско студии. &nbsp Студентите кои работат со полно работно време или имаат лични обврски кои ги спречуваат да присуствуваат делничен ден часови можат да присуствуваат на часовите на нашата главна кампусот преку нашите погодни Викенд и програма навечер. &nbsp Друга 13.000 студентите да ги извршуваат соработник и дипломиран во нашите 16 континуирана едукација центри во шест држави и преку Центарот за онлајн учење. &nbsp Во текот на нашата историја, Свети Лав се обезбеди солидна либерални уметности образование, втемелени и врз основа на 1.500 години старата традиција на бенедиктински вредности. Со дојдеме до учениците и блиски и далечни, Свети Лав живее до својата мисија да биде "една од водечките католички универзитет настава на меѓународните последица за дваесет и првиот век. '

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Online MBA » Гледа MBA »

Programs