Seattle Pacific University School of Business and Economics

Introduction

Read the Official Description

Добредојдовте на Факултетот за бизнис и економија во Сиетл Пацифик Универзитетот. Ова е стратешки момент за студентите на бизнис. Со постојано зголемување на глобализацијата на трговијата, бизнис е подготвен да игра голема улога во оформувањето на ликот на нашиот свет во децениите што доаѓаат. Во блиското минато, сепак, многу деловни школи се фокусираа речиси целосно на максимизирање на профитот и имаат ограничен нивната настава за развојот на неутрален вредност сета вештина. Според мое мислење, ова еднодимензионален образование е само недоволен за предизвиците што претстојат. На Факултетот за бизнис и економија во Сиетл Пацифик универзитет е посветена на обезбедување на висок квалитет на бизнис образование преку објективот на христијанската вера и вредности. Ние сме посветени на принципот дека за еден човек да се биде добар во бизнисот, тој или таа мора да биде и на високо стручно лице и лице со висок морал. Национално акредитиран од страна на AACSB, Високата школа обезбедува бизнис образование одликува со акцент на применети учење и исполнет со акцент на етиката и вредностите во текот на. Наместо да се приближува бизнис, како само средство за генерирање акционер богатство ги замолуваме нашите студенти да се разгледа "уште еден начин на водење бизнис" - пристап со кој се гледа како бизнис алатка за услуги на заедницата и за светот.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MSc » Види магистерски студии » Гледа курс »

Programs

This school also offers:

MSc

Магистер на науки во информатичките системи за управување

Студии врз за студентски град Целосна March 2019 Соединети Американски Држави Seattle

Оваа програма им служи на менаџери кои сакаат да знаат како да применуваат информатичка технологија и информациски системи за решавање на важни проблеми во организациите. Исто така, им служи на систем аналитичари и дизајнери со компјутерски науки потекла кои треба да се разбере пошироката улога на информациски системи во организациите. [+]

Живееме во општество кое се повеќе зависи од размена на информации и информативни услуги. Се повеќе и повеќе организации признаваат дека информациските ресурси се високо-вредност средства од стратешко значење. Потпирањето врз брз пристап и проценка на точни информации е од суштинско значење за корпоративното опстанок. Примената на информатичката технологија и информациските системи се менуваат не само начинот на кој организациите прават бизнис туку и организациските структури. Конкуренцијата и соработката во нашата глобална, мрежна и динамична средина создаде потреба за луѓе кои можат да работат заедно во тимови и да применуваат информатичка технологија и информациски системи за да ги исполнат барањата за информации на организациите. Оваа програма им служи на менаџери кои сакаат да знаат како да применуваат информатичка технологија и информациски системи за решавање на важни проблеми во организациите. Исто така, им служи на систем аналитичари и дизајнери со компјутерски науки потекла кои треба да се разбере пошироката улога на информациски системи во организациите. Програмата ги подготвува студентите да ги интегрираат информатичките системи и деловните процеси како проект менаџери и на крајот како ЦИО. Предности на програмата Школата за бизнис и економија е посветена на обезбедување и примена, искуствено и соработка средина за учење во која бизнис и христијанската вера, етика и карактер се интегрирани. Дипломирани студенти ќе имаат надлежност во основните деловни и технолошки дисциплини и способност да го применат ова знаење на деловни проблеми со чувствителност кон деловното опкружување.... [-]


Master

Мајстор за бизнис администрација

Студии врз за студентски град Дел-студии 1 година March 2019 Соединети Американски Држави Seattle

Оваа програма е наменета пред се за професионална работа, кој има постигнато значајно ниво на успех во кариерата, по бакалауреат степен. Идни студенти ја препознаваат потребата да се развие и да ги прошират своите знаења и експертиза за да се прошири професионални вештини и ја отвори вратата кон нови можности [+]

На МБА програмата во Сиетл Пацифик универзитет е општо за управување со степен што им нуди на студентите со вештини и знаења неопходни за да напреднат во сложени и променливи денешниот бизнис средина. Програмата ја подобрува минатото академска работа и професионално искуство на студенти, подготвувајќи се за повисоко ниво на одговорност. Оваа програма е наменета пред се за професионална работа, кој има постигнато значајно ниво на успех во кариерата, по бакалауреат степен. Идни студенти ја препознаваат потребата да се развие и да ги прошират своите знаења и експертиза за да се прошири професионални вештини и ја отвори вратата кон нови можности. Програма Предности На Факултетот за Бизнис и економија е посветена на обезбедување на примена на, искуствени и колаборативно учење средина во која бизнисот и христијанската вера, етика и карактерот се интегрирани. Дипломираните студенти ќе имаат надлежност во основна дејност и технологија дисциплини и способност да ги применат ова знаење за деловни проблеми со чувствителност на деловното опкружување. ... [-]