Southwest Minnesota State University

Introduction

Read the Official Description

ДОБРЕДОЈДОВТЕ НА SMSU

Southwest Minnesota State University е четиригодишен јавен универзитет кој нуди висококвалитетно образование во либералните уметности и професии за да се подготви за живот кој е успешен и лично и професионално. СМСУ прерасна во универзитет на избор со високи национални рангирања, продуцирајќи научници кои стануваат лидери, мислители и претприемачи на иднината. Студентите и факултетот исто така доаѓаат тука за да се вклучат во богатото "Југозападно искуство", кое започнува со силни академици, исполнувајќи ги социјалните можности и поддршката од колегите Мустанги. Ве покануваме да ја посетите SMSU и да се доживее за себе она што може да го понуди.

Мисија, визија и вредности

Southwest Minnesota State University мисија:

" Southwest Minnesota State University подготвува студентите да ги задоволат комплексните предизвици на овој век како ангажирани граѓани во нивните локални и глобални заедници. Нашите сеопфатни програми за образование, научени во традицијата на либерални уметности, се посветени на поврзување на академски и практични искуства за професионален развој на студентите во југозападна Минесота во поширокиот свет ".

Изјава за визија:

" Southwest Minnesota State University е универзитет на избор".

SMSU ги поддржува основните вредности на трансформационото учење фокусирано на совршеност, граѓански и заеднички ангажман, разновидност и глобална свест и еколошки прашања на одржливост и управување:

Извонредност и иновации

СМСУ факултетот и вработените создаваат и поддржуваат висококвалитетна студентска средина за учење, која

  • ги подготвува студентите да ги задоволат комплексните предизвици на овој век како ангажирани граѓани во нивните локални и глобални заедници;
  • им нуди на студентите вештини и знаења за да бидат доживотни ученици

Граѓанско општество и ангажирање во заедницата

СМСУ факултетот и вработените се ангажирани и поддржуваат активности кои

  • ги промовираат можностите за граѓанско учество што ја зголемуваат угледот на СМСУ како локално, регионално и глобално ангажирано претпријатие
  • да градиме заемно корисни партнерства низ нашиот регион и држава
  • обезбеди богати можности за учење кои одат надвор од традиционалната училница и лабораториски поставувања

Разновидност и глобална свест

СМСУ факултетот и вработените придонесуваат за создавање на средина која ја слави разновидната и инклузивна природа на СМСУ кампусот заедница, како тие

  • поттикне културно разбирање и интеракции и пријатна и достапна кампус средина за сите групи
  • обезбедуваат поддршка на животната средина за интелектуално изразување и цивилна комуникација од страна на сите групи

Животна средина, Рекреација и Одржливост

СМСУ факултетот и вработените се посветени да бидат одговорни стјуардите на нашите еколошки и фискални ресурси кои

  • олесни безбеден, достапен кампус
  • поттикнување акции, програми и стипендии кои ќе доведат до одржлива иднина

Изјавата за визија и основните вредности го признаваат нагласокот на Универзитетот за внимание на потребите на студентите, промовирање на почитување на различните гласови и поттикнување одржливи акции.

Понатаму, мисијата на Универзитетот се усогласува со мисијата на нејзиниот систем и стратешките приоритети. Мисијата на државниот систем во Минесота е "Системот на различни колеџи и универзитети во државата Минесота нуди високо образование кое ги задоволува личните и професионалните цели на широк спектар на индивидуални ученици, го подобрува квалитетот на животот за сите Минесотани и ги одржува енергичните економии низ цела државата."

Администрација

Д-р Кони Џорс беше назначен од државниот систем во Минесота и ги започна своите должности 1 јули 2013 година. Претседателот Горес е деветтиот постојан претседател на SMSU.

Акредитации

SMSU е акредитирана од Националното здружение на училишта за музика, Одборот за настава во Минесота, Советот за образование за социјална работа, Националната алијанса за Партнерства за истовремено запишување (NACEP), Комисијата за колегиумско образование за нега и CCPE и Високото учење Комисија на Северна централна асоцијација на колеџи и училишта, 230 Јужна LaSalle Стрит, Suite 2400, Чикаго, ИЛ 60602; (800) 621-7440. За повеќе информации во врска со Комисијата за високото образование, посетете ја нивната веб-страница: www.ncahlc.org.

ДОМА НА МУСТАНЦИТЕ

Ние сме горди на честите успеси на нашите спортисти, како и наградите за државјанство и високите успешни резултати (над 3,0). СМСУ студент-спортисти заработи CoSIDA академски All-America (R) почести 19 пати во училишната историја, 12 од 2009 година! СМСУ го освои 51 тим на НСИК, еден национален финалист на НЦАА, три НКАА регионални и три НИВБТ национални првенства. Четири спортисти освоија индивидуални национални првенства!

МАРШАЛ, МИННЕСОТА

Southwest Minnesota State University се наоѓа во Маршал, Минесота, пријателска растечка заедница од 13.000. Маршал именуван за еден од најдобрите мали градови во Америка, е лесен погон од збратимени градови, Св. Облак, Сиукс Фолс СД и Фарго НД. Маршал е, исто така, гордиот дом на компанијата Schwan, Ralco Nutrition, Action TrackChair, заедно со големите работодавачи USBank, Арчер Даниелс Мидленд, Поврзан заеднички медицински центар и Регионален медицински центар Авера Маршал.

Студентите и факултетот исто така доаѓаат тука за да се вклучат во богатото "Југозападно искуство", кое започнува со силни академици, исполнувајќи ги социјалните можности и поддршката од колегите Мустанги. Ве покануваме да ја посетите SMSU и да се доживее за себе она што може да го понуди. SMSU навистина е местото каде што припаѓате!

За повеќе информации за посетата на Маршал: www.discoversouthwestmn.com

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MSc » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

MSc

М-р во настава, учење

Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии September 2019 Соединети Американски Држави Marshall

Одделот за постдипломско образование нуди Магистер на науки (MS) во образованието и специјализација во настава, учење и лидерство. Овој акцент се нуди во форма на учење заедница или на кампусот / помеша формат. Таа им обезбедува на наставниците можност да продолжат со постдипломски студии додека градат вредни професионални односи со колегите едукатори. [+]

Настава, учење

Одделот за постдипломско образование нуди Магистер на науки (MS) во образованието и специјализација во настава, учење и лидерство. Овој акцент се нуди во форма на учење заедница или на кампусот / помеша формат. Таа им обезбедува на наставниците можност да продолжат со постдипломски студии додека градат вредни професионални односи со колегите едукатори.

Заработете го Магистер на науки во образованието со акцент во наставата, учењето и лидерството или преку заедница за учење во близина на вас или преку методот на испорака на кампусот / помеша . Пронајдете го методот на испорака што ќе работи за вас. Земете ги следниве класи за да заработите степен за помалку од две години.... [-]


Contact

Southwest Minnesota State University

Адреса, линија 1 1501 State St
Marshall, Minnesota, Соединети Американски Држави
Website https://www.smsu.edu/