Stephens College

Introduction

Read the Official Description

Дом на храбри жени со светли соништа бидејќи 1833 година.

Стивенс колеџ е колеџ жените гордо се наоѓа во Колумбија, п, дом на предводник на јавниот универзитет и неколку приватни колеџи.

Од своето основање во 1833 година, ние сме биле нуди иновативни, кариера фокусирани програми звук во либерални уметности, со фокус на креативните уметности и науки. Ги рацете на, искуствено пристап кон образованието, правејќи се дека нашите студенти ги добиете и двете квалитет настава во училница и надворешни работи на искуства, кои дополнуваат нивната.

Ние исто така нудиме дипломиран, онлајн и уверение програми достапни за жените и мажите, како дел од нашата посветеност на доживотно учење.

Стивенс е горда да биде енергична дел на Колумбија, нудејќи заедница програмирање и експонати, јавни настапи, Граѓанската Јане филмски фестивал. Преку нашите деца Училиште, на TRYPS институт на Стивенс колеџ и нашите летни перформанси, спортски и академски кампови, ние гордо се едуцираат девојки и момчиња од сите возрасти.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Online Masters » Гледа Health BScs »

Videos

Stephens College spotlights graduate and online programs

Stephens College spotlights graduate and online programs