Suffolk University

Introduction

Read the Official Description

Suffolk University - единствената приватна, четиригодишна институција лоцирана во срцето на центарот на Бостон - е горда што ви нуди широк спектар на иновативни програми за постдипломски студии кои ќе ви помогнат да ја унапредат својата кариера.

Во Сафолк, ќе научите од најдобрите. Нашите професори се искусни професионалци во индустријата и признати лидери во своите области и може да ви дадат внатрешна песна за практиканти, кооптиви, вмрежување и можности за работа. Покрај тоа, локација на кампусот на Сафолк е само чекори од Државната куќа Масачусетс, Градското собрание во Бостон, болниците од светска класа, компаниите за финансиски услуги, водечките медиумски организации, реномирани културни институции и уметнички музеи, од кои сите може да ви обезбедат безброј можности за промена во кариерата и животот.

Сафолк е еден од првите пет универзитети во поголемиот Бостон за странски студенти. Над 25 проценти од нашите студенти се меѓународни, што претставува 108 земји. Suffolk University е наведен меѓу американските вести


Колеџот за уметности

На Колеџот на уметностите на Сафолк

Бизнис школа Соер

Во Sawyer бизнис школа Сафолк, вештини и стратегии за напредување се вградени во вашата наставна програма со специјални курсеви, можности за мрежно поврзување, практиканти и ко-ops. Нашиот факултет е искусен глобален деловни власти, професионални ментори и лидери на претприемачки мисли кои ќе ве обучуваат за денешниот бизнис - и утре.

Истражувајте ги вашите опции

Со повеќе од 50 дипломирани степени, двојна диплома и сертификати од кои можете да изберете, Сафолк сигурно ќе ја добие вистинската дипломирана програма за вас.

MASTERS

МБА

МБА здравство

МБА Непрофитна

МБА - забрзана за адвокати

МБА - забрзана за CPA

Извршен МБА (EMBA)

Магистер по комуникации - Интегрирана маркетинг комуникација

Магистер по комуникации-односи со јавноста

Магистер по графички дизајн

Мајстор на уметноста во ентериер архитектура

Мајстор за образование во администрација на високото образование

Мајстор за здравство администрација (MHA)

Мајстор за јавна администрација (МПА)

Магистер на науки во сметководство (MSA)

Магистер на науки во бизнис анализи (MSBA)

Магистер на науки во криминал

Магистер на науки во финансии (MSF)

Магистер на науки во финансиски услуги

Магистер на науки во маркетинг (МСМ)

Магистер на науки во ментално здравје советување

Магистер на науки во политички науки - меѓународни односи

Магистер на науки во политички науки - професионална политика

Магистер на науки во оданочување (MST)

МСТ - забрзана за адвокатите

ДВОЈНИ СТЕПЕНИ

МБА / JD

МБА / MSA

МБА / MSBA

МБА / MSF

МБА / МСМ

МБА / MST

МПА / ЈД

МПА / Магистер на науки во криминал

МПА / Магистер на науки во ментално здравје советување

МПА / Магистер на науки во политички науки

MSA / MSF

MSA / MST

MSBA / MSA

MSBA / MSF

Магистер на науки во криминал

MSF / JD

СЕРТИФИКАТИ

Додипломски сертификат во сметководство

Додипломски сертификат во Бизнис Основи

Постдипломски сертификат во бизнис анализи

Додипломски сертификат во Корпоративни финансии

Додипломски сертификат за финансии

Додипломски сертификат во финансиските услуги

Додипломски сертификат во здравство за управување

Постдипломски сертификат во здравство за управување: подобрување на ефикасноста

Додипломски сертификат за инвестиции

Додипломски сертификат во маркетинг

Постдипломски сертификат во маркетинг истражување

Додипломски сертификат во непрофитна управување

Сертификат за завршено во управување со ризик

Додипломски сертификат во државата

Додипломски сертификат во оданочување

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MA » Гледа MSc » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

MA

Магистер по внатрешни Архитектура

Студии врз за студентски град Целосна 1 - 4 години September 2019 Соединети Американски Држави Boston

На Сафолк мајстор на уметноста во ентериер архитектура привлекува студенти од целиот свет кои се заинтересирани за уметност, дизајн и архитектура. Програмата е акредитирана од страна на престижниот Совет за внатрешна Дизајн акредитација, обезбедување на студентите добиваат степен што ги проширува своите дизајн вештини и нивната побарувачка на пазарот. [+]

На Сафолк мајстор на уметноста во ентериер архитектура привлекува студенти од целиот свет кои се заинтересирани за уметност, дизајн и архитектура. Програмата е акредитирана од страна на престижниот Совет за внатрешна Дизајн акредитација, обезбедување на студентите добиваат степен што ги проширува своите дизајн вештини и нивната побарувачка на пазарот.

[-]

Магистер по графички дизајн

Студии врз за студентски град Целосна 1 - 4 години September 2019 Соединети Американски Држави Boston

Сафолк мајстор на уметноста во Графички дизајн е пракса-ориентирана програма која е индивидуализира па ќе дипломираат со реалниот свет студиската работа во вашето портфолио. Како на полето на дизајнот се проширува, Сафолк е фокусирана на изложување на студентите на софистициран дизајн, комуникациски вештини, и нови технологии. [+]

Сафолк Магистер по графички дизајн е пракса-ориентирана програма која е индивидуализира па ќе дипломираат со реалниот свет студиската работа во вашето портфолио. Како на полето на дизајнот се проширува, Сафолк е фокусирана на изложување на студентите на софистициран дизајн, комуникациски вештини, и нови технологии.

[-]

MSc

Магистер по маркетинг (МСМ)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 9 - 24 месеци September 2019 Соединети Американски Држави Boston + 1 more

Магистер на науки во маркетинг (MSM) на Сафолк нуди напредна, сеопфатна наставна програма, во која има курсеви за истражување на пазарот, стратешки маркетинг, квалитативни методи, управување со производи, дигитален маркетинг и глобални перспективи во потрошувачкиот маркетинг. Во оваа практична, реална програма, ќе им помогнете на локалните и глобалните бизниси да најдат решенија за нивните маркетинг предизвици додека се подготвуваат да ја однесат својата кариера на следното ниво. [+]

Магистер на науки во маркетинг (MSM) на Сафолк нуди напредна, сеопфатна наставна програма, во која има курсеви за истражување на пазарот, стратешки маркетинг, квалитативни методи, управување со производи, дигитален маркетинг и глобални перспективи во потрошувачкиот маркетинг. Во оваа практична, реална програма, ќе им помогнете на локалните и глобалните бизниси да најдат решенија за нивните маркетинг предизвици додека се подготвуваат да ја однесат својата кариера на следното ниво. MSM, назначен за СТЕМЛ, остава да бидете подготвени да удри во теренот во улоги, вклучувајќи продукт менаџер, менаџер за увид на клиенти, истражувачки аналитичар и глобален маркетинг менаџер.... [-]


Магистер по политички науки

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2019 Соединети Американски Држави Boston

Магистер на науки во политички науки Сафолк го води патот во програми фокусирани на професионална политика и меѓународни односи. Класите се одвиваат само чекори од Државната куќа Масачусетс, националните тинк-тенкови и безбедносните агенции, така што учениците стануваат блиски и лични со политички процеси и креирање политики. [+]

Магистер на науки во политички науки Сафолк го води патот во програми фокусирани на професионална политика и меѓународни односи. Класите се одвиваат само чекори од Државната куќа Масачусетс, националните тинк-тенкови и безбедносните агенции, така што учениците стануваат блиски и лични со политички процеси и креирање политики.

[-]

Магистер по сметководство

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 10 месеци September 2019 Соединети Американски Држави Boston + 1 more

На Сафолк Магистер на науки во сметководство (MSA), кој има Ниво-1 статус со Масачусетс одбор на јавни Сметководство, им овозможува на студентите да седат за испит КПД веднаш по дипломирањето. Дополнително, MSA студентите имаат пристап до Wiley CPAexcel, со највисок рејтинг сеопфатен софтвер за разгледување на CPA, од моментот кога ќе влезат во програмата додека не го положат испитот. [+]

На Сафолк Магистер на науки во сметководство (MSA) , кој има Ниво-1 статус со Масачусетс одбор на јавни Сметководство, им овозможува на студентите да седат за испит КПД веднаш по дипломирањето. Дополнително, MSA студентите имаат пристап до Wiley CPAexcel, со највисок рејтинг сеопфатен софтвер за разгледување на CPA, од моментот кога ќе влезат во програмата додека не го положат испитот.

[-]

Магистер по финансии

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 година September 2019 Соединети Американски Држави Boston + 1 more

Магистер на науки во финансии (MSF) на Сафолк нуди една од трите концентрации: управување со ризик, инвестиции или корпоративни финансии. MSF на Сафолк е единствената програма во Нова Англија која е членка на Програмата за признавање универзитет на CFA и академски партнер на GARP. Курсевите покриваат клучните концепти на CFA испит за да ги подготват студентите да помине. Студентите концентрирани во управувањето со ризикот ќе бидат на вистинскиот пат за да ја освојат елитата за менаџер за финансиски ризик. Највисоките работодавачи ги вреднуваат и CFA и FRM ознаките во различни бизниси. [+]

Магистер на науки во финансии (MSF) на Сафолк нуди една од трите концентрации: управување со ризик, инвестиции или корпоративни финансии. MSF на Сафолк е единствената програма во Нова Англија која е членка на Програмата за признавање универзитет на CFA и академски партнер на GARP. Курсевите покриваат клучните концепти на CFA испит за да ги подготват студентите да помине. Студентите концентрирани во управувањето со ризикот ќе бидат на вистинскиот пат за да ја освојат елитата за менаџер за финансиски ризик. Највисоките работодавачи ги вреднуваат и CFA и FRM ознаките во различни бизниси.... [-]


Videos

Sawyer Business School - New Space

Suffolk University Global Travel Seminars

Contact

Suffolk University

Адреса, линија 1 Suffolk University Boston 73 Tremont Street
02108 Boston, Massachusetts, Соединети Американски Држави
Website http://www.suffolk.edu/
Број на телефон +1 617-573-8000