Syracuse University - College of Arts and Sciences

Introduction

Read the Official Description

Универзитетот Сиракуза е приватен истражувачки универзитет на вонредни академици, препознатливи придонеси и неоспорен дух.

Со прекрасен кампус во срцето на државата Њујорк , глобален стапало, и речиси 150 години историја , нашиот универзитет е направен за оние кои сакаат типичен колеџ искуство. Гордо селективен, ние ја прифаќаме шансата за луѓе кои сонуваат големи. Тука доаѓаш да навиваш, да растеш, да станеш личноста што сакаш да бидеш.

Обемот на нашиот универзитет е доказ за неговите предности: пионерска историја која датира од 1870 година; избор од повеќе од 200 специјалност и 100 малолетни лица ; речиси 15.000 студенти и 5.000 дипломирани студенти ; повеќе од една четвртина милиони алумни во 160 земји ; и студентска популација од сите 50 американски држави и 123 земји .

Значи, запознајте нè малку подобро, и да се увериме за луѓето и за местата што го прават Сиракуза Универзитетот .

Мисија

Како колеџ за либерални уметности во центарот на една голема истражувачка институција, Колеџот за уметности и науки стои како интелектуално срце и душа на Универзитетот Сиракуза, обезбедувајќи високо персонализирано академско искуство. Колеџот го подготвува секој ученик за успех како граѓанин на светот преку дисциплински и интердисциплинарен настава и учење, истражување, стипендија и услуга на кампусот и низ целиот свет.

Визија

Меѓународно признати факултет и извонредни вработените работат да се вклучат учениците во истражување, управувано, динамичен, иновативни либерални уметности искуство за да се обезбеди академски достигнувања и доживотно успех.

Основни вредности

 • Единство: Како основен колеџ, уметност и наука на Сиракуза е интелектуалниот и академскиот центар; тоа е едно искуство кое го делат сите студенти на Универзитетот.
 • Персонализација: Колеџот верува во вредноста на персонализирано, либерално уметничко образование - оној што го нагласува знаењето широк спектар, критичката анализа на информациите и способноста да комуницираат јасно и ефективно.
 • Подготвеност: Колеџот за уметности и науки на Универзитетот Сиракуза им обезбедува на своите студенти основа за вештини и знаења кои можат да се применат во многу академски определби и кариери. Работодавците и факултетите ја ценат способноста за решавање на проблемите, да се прилагодат на промените, да соработуваат со другите и да работат низ дисциплини - сите основни принципи на либерални уметности кои ги подготвуваат учениците не само за вработување, туку и за успех и за живот.
 • Можност: Колеџот, преку своите три поделби во науката и математиката, хуманистичките науки и општествените науки, нуди повеќе од 50 специјалност, 40 малолетни лица и 30 магистерски и докторски студии. програми. На колеџ, исто така, нуди избрани студии, независна студија, голем број на двојна и комбинирана програми за образование, и Интегрирано учење специјалност, како и интердисциплинарна степен опции со професионални училишта и колеџи на Универзитетот на двете додипломски и постдипломски нивоа.
 • Интердисциплинарност: Ние сме дом на повеќе од една третина од сите студенти и факултет на Универзитетот, од кои некои уживаат во придобивките од врските со Максвел школа за државјанство и јавни работи, СИ Newhouse школа за јавни комуникации и други единици на кампусот.
 • Истражување: Нашите училници немаат ѕидови; факултет и студенти спроведе истражување низ целиот свет. Со поврзување на академски и интелектуални определби со лични интереси, им нудиме на студентите широки практични сетови наменети за долгорочен успех.
 • Државјанство: Колеџот ги подготвува студентите да ги преземат своите лидерски улоги во општеството преку поттикнување на учениците да ја прифатат различноста и богатството на луѓето, културите и природните процеси во светот.
 • Извонредност: Ригорозни курсеви за студирање низ нашите три академски поделби им обезбедуваат на студентите критични вештини кои им помагаат да започнат успешна кариера во широк спектар полиња. Многу додипломци го зголемуваат своето искуство со една или повеќе двојни или интердисциплинарни опции. Нашите програми за високо калибар ги водат студентите да размислуваат критички, да комуницираат ефективно и да ги решаваат проблемите креативно, низ дисциплини, нагласувајќи го нашиот персонализиран и интегриран пристап кон учењето. Учениците од уметноста и науката се толку паметни и имагинативни како што се пргав и информиран.
 • Менторство: менторирани од национално и меѓународно познати научници, писатели и научници, учениците се нурнати во ригорозна средина на академско истражување, стипендија и креативност, каде што ги развиваат алатките и вештините потребни за да се извршат промени и да генерираат нови знаења и идеи во одбраната полиња.
 • Љубопитност: Во колеџот, поголемо внимание се посветува на кластерите за стипендии и на иницијативите за заеднички кампуси за соработка, од кои сите се засилени со нашиот потпис Либерална уметност Core. Сведок на нашиот голем, истакнат факултет; разновидно и талентирано студентско тело; бројни стратешки партнерства, на и надвор од кампусот; и многу крос-дисциплински вложувања (на пример, Програмата за почести на Универзитетот Рене, Универзитетот за хуманитарни науки во Сиракуза, Централниот њујоршки хуманистички коридор спонзориран од Мелон и Институтот за форензички науки и национална безбедност).
 • Иновации: Новите области на интердисциплинарна совршеност во центарот на колеџот вклучуваат области на nanoscience и нанотехнологија, биомедицина, невронски мрежи, хуманистички науки во дигиталната ера, и климатските промени и одржливост.

Колеџ за уметности и науки

Интелектуалното срце и душата на Универзитетот Сиракуза, Колеџот за уметности и науки обезбедува високо персонализирано либерално уметничко искуство, подготвувајќи ги учениците за цел живот.

Посетете го колеџот

Дома на повеќе од една третина од сите ученици во Сиракуза, Колеџот за уметности и науки има речиси дваесетина одделенија и три десетина интердисциплинарни програми во науката, математиката, хуманистичките науки и општествените науки. Колеџот за уметности и науки стои како интелектуален центар на Универзитетот во Сиракуза и е посветен на меѓународно признати истражувања и иновативни настава со акцент на дисциплинска строгост, креативна интердисциплинарност, како и етички ангажман со прашања од социјалната правда и глобалното граѓанство. Ние ги ангажираме учениците во истражувањето управувано, динамично, иновативно либерално уметничко искуство за да се обезбеди академско достигнување и доживотно успех.

CAS советување

Ги поздравуваме, ги поддржуваме и ги предизвикуваме сите студенти на Колеџот за уметности и науки да го остварат својот највисок интелектуален и личен потенцијал. Додека сите ученици се способни, активни агенти на сопствениот развој, ние сме тука да им помогнеме на учениците во дефинирањето и креирањето на нивните академски определби и воннаставни активности за да го максимизираат додипломското искуство и да го отворат патот за долгорочен успех во кариерата.

This school offers programs in:
 • Англиски

Гледа MSc » Види магистерски студии »

Programs

This school also offers:

MSc

МСП во применета статистика

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Syracuse

Креиран во 1989 година, Програмата за применета статистика на Универзитетот Сиракуза е интердисциплинарна програма во рамките на Колеџот за уметности и науки која вклучува факултет од компјутерски и информатички науки, менаџмент, математика, психологија и општествени науки, меѓу другите. Програмата нуди додипломски концентрација во применетата статистика, спонзорира звучник серија која е домаќин на посета на статистичари и научници, и нуди магистрирал во применетата статистика. [+]

Креиран во 1989 година, Програмата за применета статистика на Универзитетот Сиракуза е интердисциплинарна програма во рамките на Колеџот за уметности и науки која вклучува факултет од компјутерски и информатички науки, менаџмент, математика, психологија и општествени науки, меѓу другите. Програмата нуди додипломски концентрација во применетата статистика, спонзорира звучник серија која е домаќин на посета на статистичари и научници, и нуди магистрирал во применетата статистика.... [-]


МСП во судска наука

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Syracuse

Мајсторите на наука во судска наука е 36 кредит часови програма на студија со цел да им понуди на студентите и глобална перспектива и можност за во-длабочината на студирање на ниво на постдипломски студии во форензичката наука. Степенот им нуди на студентите фундаментално разбирање на концептите и принципите вклучени во примена на научни техники за судска истрага и на системот на кривичната правда. Неодамнешните достигнувања во основните научни истражувања имале брзо и драматично влијание врз овие полиња и само со разбирање на овие критички научни концепти дека оние во правниот систем можат да бидат ефикасни во кривичните истраги и судските постапки. А дипломиран MS степен во судска наука нуди силен додаток за луѓето кои се заинтересирани во фокусот на кривичната правда како што се поврзани со главните области на студии како антропологија, биологија, хемија, физика, геологија, психологија, инженерство, новинарство, образование, медицина и закон. [+]

Мајсторите на наука во судска наука е 36 кредит часови програма на студија со цел да им понуди на студентите и глобална перспектива и можност за во-длабочината на студирање на ниво на постдипломски студии во форензичката наука. Степенот им нуди на студентите фундаментално разбирање на концептите и принципите вклучени во примена на научни техники за судска истрага и на системот на кривичната правда. Неодамнешните достигнувања во основните научни истражувања имале брзо и драматично влијание врз овие полиња и само со разбирање на овие критички научни концепти дека оние во правниот систем можат да бидат ефикасни во кривичните истраги и судските постапки. А дипломиран MS степен во судска наука нуди силен додаток за луѓето кои се заинтересирани во фокусот на кривичната правда како што се поврзани со главните области на студии како антропологија, биологија, хемија, физика, геологија, психологија, инженерство, новинарство, образование, медицина и закон.... [-]


Master

МСП во патологија на говорен јазик

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Syracuse

Програмата МСП во патологија на говорен јазик е национално рангирана, акредитирана програма со долга историја на совршеност. Додека следат степен на патологија на говорен јазик, учениците имаат можност да работат со истражувачи во најсовремените лаборатории и да учат од сертифицирани патолози на говорни јазици, чија експертиза ги опфаќа сите области на говорот и јазикот во текот на целиот животен век. [+]

Програмата МСП во патологија на говорен јазик е национално рангирана, акредитирана програма со долга историја на совршеност. Додека следат степен на патологија на говорен јазик, учениците имаат можност да работат со истражувачи во најсовремените лаборатории и да учат од сертифицирани патолози на говорни јазици, чија експертиза ги опфаќа сите области на говорот и јазикот во текот на целиот животен век. Покрај тоа, локацијата на Универзитетот им нуди на студентите можност да се здобијат со клиничко искуство во дијагностицирањето и лекувањето со широк спектар на клинички популации. Програмата МСП обезбедува обете значителни знаења и практично искуство преку внимателно избрани секвенца на академски студии, клиничка пракса и обука за истражување. Студентите се подготвени за професионална кариера во дијагностицирање и управување со лица со нарушување на говорот и јазикот.... [-]