Syracuse University - David B. Falk College of Sport and Human Dynamics

Introduction

Read the Official Description

Добредојдовте во колеџот за спорт и човечка динамика на Дејвид Б. Фалк! Факултетот Фалк ги обединува професионалните програми на Универзитетот Сиракуза во областа на хуманиот развој и семејна наука, студиите за храна, бракот

Мисијата на Фалк колеџ е да обезбеди наставни вештини и лидерство во своите области на студии преку стипендија, пракса, граѓанско учество, застапување и претприемачки напори за промовирање на здравјето и благосостојбата на поединци од сите возрасти, нивните семејства и нивните заедници рамка на принципите на социјална правда.

Раководството на Колеџот тесно соработува со Dean Falk College, Diane Lyden Murphy, и вклучува:

  • Eileen Lantier, Виш вонреден декан, академски работи
  • Џејмс Брн, помошник декан, студентски услуги
  • Дебора J. Монахан, вонреден декан, истражување
  • Фелисија Отеро, директор за прием

Запишување Канцеларијата се наоѓа во 340 Белата сала, може да се постигне на 315-443-5555 за повеќе информации за академски програми, услуги и сите други активности поврзани со колеџ.

Кои сме ние

Falk колеџот на Универзитетот Сиракуза има наследство кое се протега еден век. Колеџите и училиштата што дошле пред нас ги вткаеле вредностите на човечката врска, граѓанска служба и социјална правда во срцето на колеџот Фалк, вклучувајќи домашна економија, човечки развој, хумани служби и здравствени професии, хумана екологија, медицински сестри и Школа за социјална работа. Овие исти вредности го обликуваат и го водат колеџот денес.

Ние сме длабоко горди да ги споделиме во вечното влијание што овие колективни алумни го направија во светот, заедно со колегите на Универзитетот во Сиракуза низ годините. Заедно, тие беа олеснување во време на потреба, промена во време на неправда и откривање во време на несигурност - исти работи што нашите соништа и соништа се стремат да бидат. Благодарение на алумни кои го отвориле патот за нив, добрата работа продолжува.

Не е ни изненадување што нашите академски програми, исто така, беа обликувани од програмите што ги доживеаа: управувањето со спортот го зема ученикот за потрошувачки студии, маркетинг менаџмент, малопродажба; дека исхраната, науката за исхрана и исхраната имаат корист од таквите програми како диететиката координирана програма, менаџмент на храна системи, ресторан

Во 2011 година, Дејвид Б. Фок '72 и Ронда С. Фалк '74 направија великодушен подарок на Колеџот за хумана екологија, и на тој начин, беше преименуван во колеџот за спорт и човечка динамика на Дејвид Б. И токму поради ова богато наследство на академската разновидност што студентите Фалк денес се занимаваат со интердисциплинарна работа во училницата, во истражувањето и во заедницата. Навистина, верно на своите корени, Фалк колеџот е добро познат по својата пионерска работа во овие поставувања и за ангажирање различни перспективи во корист на нашата иднина. И учениците, факултетот, кадарот и најинтересните на сите точки во нашата историја можат заедно да го прослават овој успех.

Како што гледаме кон иднината, ние сме возбудени да го видиме нашето колективно влијание продолжи. Се надеваме дека ќе го споделите во секој момент додека продолжуваме да го напишуваме нашето наследство за едукација на духот на службата што ги опфаќа генерациите.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MA » Гледа MSc » Види магистерски студии » Гледа Health MSc »

Programs

This school also offers:


Брак и семејна терапија, м-р

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 - 3 години September 2019 Соединети Американски Држави Syracuse + 1 more

60 кредитната програма СК Брак и семејна терапија (SUMFT) ги едуцира и обучува клиничарите, научниците и истражувачите во професијата Брак и семејна терапија. СУ МФТ ја спроведува оваа мисија преку пристапот за обука и надзор "Само и системи", кој вклучува интеграција на само-разбирање на учениците во клиничката обука, со системска рамка за клиничка работа со клиенти. [+]

Опис

60 кредитната програма СК Брак и семејна терапија (SUMFT) ги едуцира и обучува клиничарите, научниците и истражувачите во професијата Брак и семејна терапија. СУ МФТ ја спроведува оваа мисија преку пристапот за обука и надзор "Само и системи", кој вклучува интеграција на само-разбирање на учениците во клиничката обука, со системска рамка за клиничка работа со клиенти.

Студентите се здобијат со солидно познавање на бракот и семејна терапија теорија и техники. Студентите добиваат обемна практична обука, како во Центарот за пар и семејна терапија, клиничка обука и истражувачка установа на кампусот, така и на локални локации на заедницата.... [-]


Наука за исхрана, м-р / MS

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 4 - 8  September 2019 Соединети Американски Држави Syracuse + 1 more

Програмата ја нагласува критичната проценка на научната информација и практиката и истражувањата базирани на докази. Поради различните потекла и професионални интереси на учениците, магистарската програма е флексибилна. Магистратура, исто така, може да послужи како подготвителен чекор кон понапредна студија на докторско ниво. [+]

Опис на програмата

Програмата ја нагласува критичната проценка на научната информација и практиката и истражувањата базирани на докази. Поради различните потекла и професионални интереси на учениците, магистарската програма е флексибилна. Магистратура, исто така, може да послужи како подготвителен чекор кон понапредна студија на докторско ниво.

Тезата вклучува истражувачка работа на одредена тема, детално испитување и толкување на исхраната литература за таа тема и презентација на резултатите во јасна и логична форма. Завршувањето на тезата може да бара дополнителна година на студии по завршувањето на предметот.... [-]


Социјална работа, комунален цврст отпад

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 4 - 7 години September 2019 Соединети Американски Држави Syracuse + 1 more

На Факултетот за социјална работа нуди истовремени програма на училница и поле настава за магистрирал. Основната 60-кредитна програма, која се спроведува во текот на две академски години, е составен од 24-кредитна фондација наставна програма и напредна област на пракса концентрација. Наставната програма на фондацијата им помага на учениците да ги развијат основните знаења, вредности и вештини неопходни за ефективна генералистичка пракса во сите области на социјалната работа. [+]

На Факултетот за социјална работа нуди истовремени програма на училница и поле настава за магистрирал. Основната 60-кредитна програма, која се спроведува во текот на две академски години, е составен од 24-кредитна фондација наставна програма и напредна област на пракса концентрација. Наставната програма на фондацијата им помага на учениците да ги развијат основните знаења, вредности и вештини неопходни за ефективна генералистичка пракса во сите области на социјалната работа.... [-]


Спортско место и управување со настани, MS

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 3 - 5  September 2019 Соединети Американски Држави Syracuse + 1 more

Магистер на науки во Спорт Место и управување со настани е 36 кредит часови дипломиран програма дизајнирана за да им обезбеди на студентите со образовни знаења, развој на вештини и искуствено спорт индустрија позадина да ексел во специјализираните областа на управување со повеќенаменски спортски објекти и поврзани планирање на настани можности. [+]

Опис

Магистер на науки во Спорт Место и управување со настани е 36 кредит часови дипломиран програма дизајнирана за да им обезбеди на студентите со образовни знаења, развој на вештини и искуствено спорт индустрија позадина да ексел во специјализираните областа на управување со повеќенаменски спортски објекти и поврзани планирање на настани можности. Наставата ќе се фокусира на основните области на содржината на курикулумот, вклучувајќи: спортски финансии, сметководство и буџетирање; спортски настан и управување со угостителството; организациона теорија; спортско право и управување со правни работи; технологија и системи за доставување информации; објекти и управување со места; комуникации; и операции за планирање на настани и управување. Целта е да се подготват дипломците да размислуваат концептуално и аналитички и да бидат во можност да ги применат принципите во реалниот свет сценарио.... [-]


Храна студии, MS

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 4 - 8  September 2019 Соединети Американски Држави Syracuse + 1 more

36-часовен МСП во прехранбените студии им нуди на дипломираните студенти интердисциплинарен и холистички пристап кон системите за храна, прехранбените економии и одржливите средства за живот и средини кои влијаат врз резултатите од јавното здравје и исхраната и целокупната благосостојба. [+]

Опис:

36-часовен МСП во прехранбените студии им нуди на дипломираните студенти интердисциплинарен и холистички пристап кон системите за храна, прехранбените економии и одржливите средства за живот и средини кои влијаат врз резултатите од јавното здравје и исхраната и целокупната благосостојба. Јадрото се фокусира на мултимедиски толкувања на политичката економија на системот за храна, на човековите права на соодветна храна, како и на транснационалните движења на храната и поврзаната јавна политика. МСП во прехранбената студии го надополнува студентскиот интерес во други области, меѓу кои и економскиот и социјалниот развој, јавното здравство, земјоделството и политиката за храна, граѓанските права, ефективните организациски комуникациски стратегии и претприемништвото. По завршувањето на програмата, дипломираните студенти ќе бидат подготвени да донесат значајни знаења и аналитички вештини за да се ангажираат во вработување во организации ориентирани кон храна од сите видови или да продолжат со постдипломски или професионални студии.... [-]


Човечки развој и семејна наука, м-р / MS

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 4 - 8  September 2019 Соединети Американски Држави Syracuse + 1 more

Магистер на науки во човечки развој и семејна наука е 30-кредитна степен програма која има за цел да се промовира разбирање на човековиот развој низ целиот животен век. Со акцент на важноста на социјално-културниот контекст, студентите се здобијат со широко познавање на проучување на детството и семејните системи во различни културни и општествени контексти. [+]

Опис на програмата

Магистер на науки во човечки развој и семејна наука е 30-кредитна степен програма која има за цел да се промовира разбирање на човековиот развој низ целиот животен век. Со акцент на важноста на социјално-културниот контекст, студентите се здобијат со широко познавање на проучување на детството и семејните системи во различни културни и општествени контексти.

... [-]

Videos

Theory to Practice: Opportunities for Hands-On Experience