Syracuse University - S.I. Newhouse School of Public Communications

Introduction

Read the Official Description

Училиштето Newhouse на Универзитетот Сиракуза е една од првите училишта за комуникација во државата каде што талентираните студенти доаѓаат да учат и да учат од врвни индустриски професионалци. Гордееме на највисокото калибарско образование овозможено од неверојатни, напредни факултети и најсовремени објекти. Ние нудиме 11 професионални магистерски програми во јавните комуникации, од кои повеќето може да се заврши во една календарска година.

ИСТОРИЈА

  • 1934: Школа за новинарство основана на Универзитетот Сиракуза
  • 1964: Отвора првата зграда, Newhouse 1
  • 1971: Школата за новинарство се спојува со Одделот за телевизија и радио; ре-името СИ Newhouse школа за јавни комуникации
  • 1974: Втора зграда, Новхаус 2, се отвора
  • 2007: Трета зграда, Newhouse 3, се отвора
  • 2014: Отворен центар за студиски и иновации, со Дик Кларк студиа и Центарот за медиумска иновација на Алан Гери

Дин
Лорен Е. Бранхам

Факултет
Повеќе од 80 со полно работно време наставни факултет и 50 асоцијативна факултет

Персонал
Околу 50 со полно работно време и 10 вработени со скратено работно време

Алумни
Повеќе од 27.000

Упис
Околу 1.900 студенти, 210 студиски магистрални студенти, 200 студенти на магистратура и 13 докторски студенти

Објекти
Училиштето Newhouse е сместено во комплекс со три згради со капацитет од 250.000 квадратни метри, кој вклучува најсовремени училници, професионални студија, дигитален центар за вести, аудиториум со 300 места, истражувачки центар, докторски студентски апартман и канцеларии, извршен образовен крило, кафе и многу места за формални и неформални состаноци и соработка меѓу студентите, факултетот и кадарот.

Акредитација

СИ Newhouse школа за јавни комуникации е една од 100+ масовни комуникациски училишта акредитирани преку Советот за образование за новинарство и масовни комуникации (ACEJMC). Нашето доброволно учество во самооценувањето и надворешниот преглед помага да се обезбеди дека студентите од Newhouse постојано добиваат одлична подготовка за нивните идни кариери во комуникациските индустрии. Нашата акредитација ја рефлектира нашата посветеност на девет стандарди кои се преведуваат на мали димензии, практични искуства во учењето, вовед во законот за комуникации, сеопфатно советување и развој на кариера и силна основа за либерални уметности. За да дознаете повеќе за акредитацијата и зошто е важно, посетете го веб-сајтот на Советот за акредитација на образованието на новинарството и масовните комуникации.

This school offers programs in:
  • Англиски

Види магистерски студии »

Programs

This school also offers:

Master

господар во аудио уметности

Студии врз за студентски град Целосна 1 година July 2019 Соединети Американски Држави Syracuse

На аудио уметности дипломиран програма е дизајнирана да обезбеди потребната комбинација на практична обука и теоретска студија за да ви подготвиме за кариера во четири возбудливи полиња. [+]

Можеби сте уживале во вашиот главен како undergrad, но вашето искуство на концертната комисија или кампусот радио беше она што ве извлече од кревет секој ден. Можеби има кариера за вас во музичкиот бизнис, во студио или на ТВ или радио. Размислете за степен програма за аудио уметност господар на Универзитетот Сиракуза . Со една нога во Newhouse школа, а другата во колеџот за визуелни и изведувачки уметности , аудио-уметноста е 14-месечно господарско ниво истражување на светот на аудио и бизнис на музиката.... [-]


господар во емитување и дигитално новинарство

Студии врз за студентски град Целосна 1 година July 2019 Соединети Американски Држави Syracuse

Програмата за постдипломски студии во емитување и дигитално новинарство е дизајнирана да обезбеди неопходна комбинација на практична обука и теоретска студија за да се подготви за кариера во електронското новинарство. [+]

Кој е фокусот на програмата?

Програмата за постдипломски студии во емитување и дигитално новинарство е дизајнирана да обезбеди неопходна комбинација на практична обука и теоретска студија за да се подготви за кариера во електронското новинарство.

Додека завршува оваа 40-кредитна програма, ќе се курсеви во: Пишување Собирање информации и известување Уредување Производство Прицврстување на традиционални и нови платформи ... [-]

господар во рекламирањето

Студии врз за студентски град Целосна 1 година July 2019 Соединети Американски Држави Syracuse

Степен програма нашиот господар во рекламирањето гради врз вашиот додипломски образование во која било голема и ќе се подготвува за успешна кариера. [+]

Степен програма нашиот господар во рекламирањето гради врз вашиот додипломски образование во која било голема и ќе се подготвува за успешна кариера. Оваа едногодишна, рентабилна и интензивна програма ви дава практична обука со примерен факултет кој ќе ве подготви за врвна работа во рекламната индустрија.

Кој е фокусот на програмата?

Нашата едногодишна програма заснована на проекти и управување со фокус ќе ви овозможи со сеопфатен поглед на рекламната индустрија, со предмети во:... [-]


господар во списанието, весникот и онлајн новинарството

Студии врз за студентски град Целосна 1 година July 2019 Соединети Американски Држави Syracuse

Нашата едногодишна програма за фокусирање на пишување и уредување ќе ве подготви да дадеш придонес за секоја публикација. [+]

Списанието, весникот и онлајн новинарската програма (МНО) ги подготвува студентите за новинарската индустрија. Ќе научите да пишувате, да известувате, да ги дизајнирате и уредувате комуникациските платформи и да создавате содржина на ниво со професионалци со весници и онлајн професионалци кои работат во оваа област денес.

Кој е фокусот на програмата?

Нашата едногодишна програма за фокусирање на пишување и уредување ќе ве подготви да дадеш придонес за секоја публикација. Ќе земете курсеви во:... [-]


господар во уметноста новинарство

Студии врз за студентски град Целосна 1 година July 2019 Соединети Американски Држави Syracuse

Програмата за новинарство на Голдринг уметност нуди единствена флексибилна комбинација на курсеви дизајнирани да ги задоволат образовните цели на секој студент, истовремено обезбедувајќи обука за мултимедијални комуникации. [+]

Комуникацијата за денешната култура, без разлика дали е онлајн, во воздух или во списанија и весници, бара напредни вештини во дигиталната технологија, пишувањето и мултимедијалниот раскажување приказни. Професионалниот уметник новинар, исто така, треба да има длабоки знаења во различни области: музика, театар, филм, визуелни уметности, телевизија, популарна култура, мода, архитектура и дизајн.... [-]


господар во управувањето со нови медиуми

Студии врз за студентски град Целосна 1 година July 2019 Соединети Американски Држави Syracuse

Ако замислите иднина во раководството на комуникациите, новата програма за управување со медиуми е вистинска за вас. На Универзитетот Сиракуза, студентите од Newhouse во програмата за постдипломски студии за нови медиуми го практикуваат примената на иновативни дигитални решенија за стратешките комуникациски проблеми како во традиционалните така и во новите медиумски бизниси. [+]

Кога секоја компанија има веб-страница и 360-степен комуникациски план, секоја компанија е медиумска компанија. На Универзитетот Сиракуза , студентите од Newhouse во програмата за постдипломски студии за нови медиуми го практикуваат примената на иновативни дигитални решенија за стратешките комуникациски проблеми како во традиционалните, така и во новите медиумски бизниси.... [-]


господар на телевизија, радио и филм

Студии врз за студентски град Целосна 1 година July 2019 Соединети Американски Држави Syracuse

Нашите дипломски телевизиски, радио и филмски програми ќе ви покажат како се насочуваат филмовите, како се напишани ТВ и филмски скрипти и како се произведуваат радио програмите. Ќе научите како да раскажувате приказни со визуелни и аудио содржини. Ќе учат системи за производство, дистрибуција и изложба. [+]

Нашите дипломски телевизиски, радио и филмски програми ќе ви покажат како се насочуваат филмовите, како се напишани ТВ и филмски скрипти и како се произведуваат радио програмите. Ќе научите како да раскажувате приказни со визуелни и аудио содржини. Ќе учат системи за производство, дистрибуција и изложба. И ќе работиме со нашиот искусен факултет за да изградиме сопствена програма врз основа на вашите интереси и цели.... [-]


Д-р. во масовните комуникации

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Syracuse

Новхаус докторантите земаат часови надвор од училиштето Нојхаус и развиваат најмалку една надворешна област на експертиза. Можете да се подготви за широк спектар на факултет во други училишта на Универзитетот Сиракуза. [+]

Новхаус докторантите земаат часови надвор од училиштето Нојхаус и развиваат најмалку една надворешна област на експертиза. Можете да се подготви за широк спектар на факултет во други училишта на Универзитетот Сиракуза.

Специјализирана студија

Можете да специјализирате за функциите и социјалните ефекти на печатените и електронските медиуми или да се фокусирате на медиумските институции во општеството. Меѓу темите кои може да ги разгледате се: влијанијата врз медиумските содржини, влијанието на медиумите врз социјалното однесување, новите комуникациски технологии, рекламните влијанија врз однесувањето на потрошувачите, односите со јавноста, законот за медиуми и етиката, различноста и медиумите, научната комуникација и политичката комуникација.... [-]


Магистер по медиуми и образование

Студии врз за студентски град Целосна 1 година July 2019 Соединети Американски Држави Syracuse

Медиумите [+]

Медиумите

Имајте на ум дека медиумите

Со магистер по медиуми и образование (една година на студии, со полно работно време престој, 36 кредити) студентите се здобијат со практично искуство во голем број на креативни раскажувачки практики од конвенционалните техники на производство на филмот, телевизијата, радиото и музичката индустрија, практики за создавање дигитални медиуми во поставките за раскажување приказни. НивНа CAS во медиумите и образованието (една година на студии, со скратено работно време студија плус три недели со полно работно време, 15 кредити) е наменета за наставници во областа кои ќе ги користат нивните образовни поставувања како лабораторија за нивните студии. Практични наставници беа консултирани со намера да го направат овој курс на студирање компатибилен за распоредот на наставниците, особено оние кои не можеа да одлежат подолго време од нивната работа.... [-]

Магистер по медиумски студии

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Syracuse

Ако имате искуство во медиумите и би сакале дополнително да го испитате процесот на масовни комуникации преку истражување, нашата програма за академски господар е вистинското место за вас. Како студент на студиите за медиумски студии во Ноухаус, преку истражување на современите медиумски системи и процеси ќе ги процени односите на медиумите со светот. Можности за истражување изобилуваат во нашата програма. Области на истрага вклучуваат медиуми и разновидност, политичка комуникација, социјални ефекти и медиумска психологија. Медиумските студии се одлична основа за докторски студии или за истражувачки ориентирани работни места во приватниот или јавниот сектор. [+]

Ако имате искуство во медиумите и би сакале дополнително да го испитате процесот на масовни комуникации преку истражување, нашата програма за академски господар е вистинското место за вас. Како студент на студиите за медиумски студии во Ноухаус, преку истражување на современите медиумски системи и процеси ќе ги процени односите на медиумите со светот. Можности за истражување изобилуваат во нашата програма. Области на истрага вклучуваат медиуми и разновидност, политичка комуникација, социјални ефекти и медиумска психологија. Медиумските студии се одлична основа за докторски студии или за истражувачки ориентирани работни места во приватниот или јавниот сектор.... [-]


Магистер по мултимедија, фотографија и дизајн

Студии врз за студентски град Целосна 1 година July 2019 Соединети Американски Држави Syracuse

Програмата за мултимедијална фотографија и дизајн привлекува студенти кои се страстни за сите видови визуелни приказни: фотографија, видеографија / кинематографија, дизајн и мултимедија. Нашата цел е да ги прилагодиме вашите студии за да ги задоволиме вашите интереси и потреби. Како креативни претприемачи, нашите студенти вообичаено работат во новинарството, рекламирањето, модата и непрофитниот свет - со многумина да изберат да работат низ индустрии - и ја објавуваат својата работа преку безброј дистрибутивни платформи. [+]

Програмата за мултимедијална фотографија и дизајн привлекува студенти кои се страстни за сите видови визуелни приказни: фотографија, видеографија / кинематографија, дизајн и мултимедија. Нашата цел е да ги прилагодиме вашите студии за да ги задоволиме вашите интереси и потреби. Како креативни претприемачи, нашите студенти обично работат во новинарството, рекламирањето, модата и непрофитниот свет - со многумина да изберат да работат низ индустрии - и ја објавуваат својата работа преку бројни дистрибутивни платформи, од книги, списанија и весници до дигитални опции, како што се паметни телефони, таблети, интернет, кабелски и емитувачки канали, за снимање на фестивали и галерија.... [-]


Магистер по односи со јавноста

Студии врз за студентски град Целосна 13 месеци July 2019 Соединети Американски Држави Syracuse

Нашата меѓународно признаена програма за односи со јавноста (ПР) е една од ретките во САД која нуди додипломски, постдипломски и средно ниво на кариера на ПР образование. Вообичаено, дојдовните дипломирани студенти се неодамнешни дипломирани студенти кои планираат да влезат во полето за односи со јавноста. [+]

Организациите треба искусни комуникатори за ефикасно да ги пренесат своите пораки. Учењето на нашите ученици како да се занаетчии и испорача комуникации е во срцето на нашата мисија.

Нашата меѓународно признаена програма за односи со јавноста (ПР) е една од ретките во САД која нуди додипломски, постдипломски и средно ниво на кариера на ПР образование. Вообичаено, дојдовните дипломирани студенти се неодамнешни дипломирани студенти кои планираат да влезат во полето за односи со јавноста.... [-]


Магистер по јавна дипломатија

Студии врз за студентски град 2 години July 2019 Соединети Американски Држави Syracuse

Нашата заедничка диплома програма, понудена во партнерство со Максвел школа за државјанство и јавни работи, води до МСП во односи со јавноста и магистер по меѓународни односи и обучува студентите да вршат јавни комуникации за владите, невладините организации (НВО) и приватниот сектор. [+]

Нашата заедничка диплома програма, понудена во партнерство со Максвел школа за државјанство и јавни работи , води до МСП во односи со јавноста и магистер по меѓународни односи и обучува студентите да вршат јавни комуникации за владите, невладините организации (НВО) и приватниот сектор.

Јавната дипломатија е ново поле што растеше од потребата за професионалци кои можат ефикасно да комуницираат со различни национални и меѓународни публика. Крос-културната комуникација претставува комплексни предизвици.... [-]


Contact

Адреса, линија 1 215 University Place
13244-2100 Syracuse, New York, Соединети Американски Држави