The Catholic University of America

Introduction

Read the Official Description

На Католичкиот универзитет на Америка, Основана во 1887 од страна на американски католички бискупи со поддршка на Папата Лео XIII, е национален универзитет на Католичката црква во САД. Основана како дипломиран истражувачки центар, Универзитетот почна да нуди образование додипломски студии во 1904 година и денес е дом на 12 училишта и 21 истражувачки капацитети. Католичкиот универзитет е единствениот американски универзитет со црковна факултети доделување канонски степени во три дисциплини. Зелен Универзитетот 180-акр кампус, кој се наоѓа само северно од Капитол Хил, Им овозможува на студентите лесен пристап до широк спектар на образовни, културни и политички можности кои Вашингтон, има да понуди.

Мисија Како на Националниот универзитет на Католичката црква во САД, основана и спонзорирана од страна на епископите на земјата со одобрение на Светата Столица, Католичкиот универзитет на Америка е посветена да биде сеопфатна Католичката и американска институција за високо образование, верен со учењата на Исус Христос како предаден од страна на Црквата. Посветен на унапредување на дијалогот помеѓу верата и разумот, Католичкиот универзитет на Америка се обидува да открие и да се даваат на вистината преку квалитет во наставата и истражувањата, сите во служба на Црквата, на нацијата и светот.

Цели на Универзитетот Католичкиот универзитет на Америка е заедница на научници, и двете факултет и студентите, се издвојува за да разгледувате, зачувување и пренесување на вистината во сите негови форми, со посебен осврт на потребите и можностите на нацијата. Како универзитет, тоа е во суштина слободна и автономна центарот на студијата и некоја агенција служи на потребите на човечкото општество. Ја поздравува соработката на сите научници на добра волја кои, преку процес на студирање и размислување, да придонесе за овие цели во атмосфера на академски надлежност, каде што слободата е зајакната и каде што е само ограничување на вистината е самата вистина.

Како католички универзитет, ја посакува да му се посветам и да се даваат разбирање на христијанската вера во контекст на сите форми на трговија со истрага и вредности. Тој се обидува да обезбеди, на институционален начин, соодветна интелектуална и академска сведок на Кристијан инспирацијата во поединци и во заедницата, како и да се обезбеди место за продолжување на размислување, во светлината на христијанската вера, по порастот на богатството на човечкото знаење.

Како член на Американската академската заедница, ја прифаќа стандардите и постапките на американските институции и се обидува да постигне разлика во академскиот свет.

Верен на христијанската порака како што доаѓа преку Црквата и верниците на своите национални традиции, Католичкиот универзитет на Америка има единствена одговорност да бидат на услуга на христијанската мисла и образование во католичка заедница, како и да му служи на народот и светот .

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MA »

Programs

This school also offers:

MA

MA in Integral Economic Development Management

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 година September 2019 Соединети Американски Држави Washington + 1 more

[+]

Се запишат во програмата IEDM или IEDP ќе ви овозможи да учат и искуство од прва рака со широк спектар на развој пракса и во јавниот и приватниот сектор преку интеракција со висок профил поединци вклучени во успешни иницијативи за развој, кои ги формираат Меѓународен советодавен одбор, нашиот факултет и доведе нашите водачи на семинари развој.

, , !

[-]

Магистер по Интеграл Политика за економски развој

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Washington + 1 more

Составен економски развој е пристап кон развој која има за цел да го зајакне граѓанското и социјални институции потребни за одржлив развој; оној кој ги зема интегриран поглед на улогата на личноста во општеството. Тоа е пристап кој развојот лица повеќе бараат ... [+]

М-р во интегрална политика за економски развој Две годишна програма со полно работно време, со скратено работно време опција. Пионери на имплементација на интегриран пристап на политиката на економскиот развој. Учи применета политика и економски техники во една интегрална рамка на развој. Што е интегрален пристап

Составен економски развој е пристап кон развој која има за цел да го зајакне граѓанското и социјални институции потребни за одржлив развој; оној кој ги зема интегриран поглед на улогата на личноста во општеството. Тоа е пристап кој развојот лица повеќе бараат. Составен економски развој, што се гледа од перспектива на целиот човечки лице, а целиот човечка заедница, е во сржта на нашите програми и мисијата на Католичкиот универзитет на Америка.... [-]


Videos

Integral Economic Development

IEDM one year or two full of international experience

Contact

The Catholic University of America

Адреса, линија 1 The Catholic University of America, 620 Michigan Ave., N.E.
DC 20064 Washington, District of Columbia, Соединети Американски Држави
Website http://integraldevelopment.cua.edu/
Број на телефон +1 202-319-4289