The College At Brockport State University Of New York

Introduction

Read the Official Description

60963_commencement.jpg

Основана во 1835 година, Колеџот во Brockport е национално признаен четиригодишен сеопфатен јавен колеџ фокусиран на успехот на учениците. Ние сме горди на нашиот академски квалитет и исклучителна вредност.

Brockport е селективна, национално признаена и акредитирана јавна институција. Ние сме ангажирани SUNY кампус и еден од најзагадените колеџски кампуси во земјата.

Институционална одговорност

Акредитирани од страна на Комисијата за средно држави за високо образование, Колеџот во Brockport обезбедува институционална ефикасност и отчетност преку различни канцеларии, системи и односи.

Разновидност и вклучување

Канцеларијата на различноста, заедно со Комитетот за разнообразност на различноста, ги насочува напорите за комуникација со посветеноста на Brockport во заедницата за разновидност и еднаквост; развивање и следење на План за разновидност на Колеџот; подготви и анализира извештаи за следење на нашиот успех; и концептуализација и негување на различноста како институционален и образовен приоритет.

Алумни и пријатели

Мрежата Brockport вклучува повеќе од 90.000 алумни кои живеат низ целиот свет. Имаме подобри од 8.000 студенти; стотици тековни и поранешни факултети, вработени, емерити и пензионери; и безброј други пријатели, како што се семејства, корпорации и фондации. Одржувањето на сите овие клучни партнери во допир со Brockport денес е постојан фокус на колеџот.

Поддржи ни

Напорите на Brockport да заработат финансиски, академски, стажирање и искуствена поддршка за нашите студенти од својата алумни и семејна мрежа ќе го задржат колеџот да напредува со децении. Секогаш можете да помогнете!

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MA » Види магистерски студии » Гледа Health BScs » Гледа Health Bachelor » Гледа BAs » Гледа BScs » Гледа курс »

Programs

This school also offers:

MA

БС / магистер по психологија

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Rochester

Мотивирани студенти кои сакаат да ги извршуваат истражувачки кариери треба да размислат за комбиниран степен во психологијата. Не само што учениците добиваат инструкции во интензивен формат, туку и можат да ги стекнат своите дипломи и магистерски дипломи за пет години со посветеност со полно работно време. [+]

Што ќе научите

Мотивирани студенти кои сакаат да ги извршуваат истражувачки кариери треба да размислат за комбиниран степен во психологијата. Не само што учениците добиваат инструкции во интензивен формат, туку и можат да ги стекнат своите дипломи и магистерски дипломи за пет години со посветеност со полно работно време.Студентите соработуваат со факултет на широк спектар на истражувања, вклучувајќи; човечкото учење, анализата на применетото однесување, јазикот / меморијата на стареењето, употребата на супстанции во адолесценцијата и многу повеќе. Овој тип на обука им помага на нашите дипломци да влезат во успешни истражувачки ориентирани докторски програми.... [-]


Магистер по англиски јазик

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Rochester

Магистер по англиски, креативно пишување и литература песни, воведува дипломирани студенти на напредни студии во уметноста на јазикот. Курсевите даваат можност за длабоки и одржливи анализи на различни литературни текстови, нагласувајќи напредни критички и теоретски пристапи. [+]

Магистер по англиски, креативно пишување и литература песни, воведува дипломирани студенти на напредни студии во уметноста на јазикот. Курсевите даваат можност за длабоки и одржливи анализи на различни литературни текстови, нагласувајќи напредни критички и теоретски пристапи. Програмата ги охрабрува студентите да работат тесно со факултет ментори и кулминира во значителен (и потенцијално може да се објават) независен проект се фокусира на површина од интерес на студентот и новите експертиза. Додипломските студенти дополнително имаат можност да се сретнат со национално и меѓународно признати автори низ серијата писатели на Brockport, писателскиот форум.... [-]


Магистер по математика

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Rochester

30-кредитна Магистер по математика им нуди на студентите солидна основа во главните области на математиката, благодарност за структурите и теориите на напредната математика и подлабоко разбирање на улогата на математиката во апликациите. [+]

30-кредитна Магистер по математика им нуди на студентите солидна основа во главните области на математиката, благодарност за структурите и теориите на напредната математика и подлабоко разбирање на улогата на математиката во апликациите. Одделот се стреми да произведе дипломци кои покажуваат знаење, разбирање и креативност во практиката на математиката, додека тие ги извршуваат своите кариери во факултет / средно училиште, бизнис или влада, или додека ги извршуваат докторските студии. Забележете дека информациите во овој документ се предмет на промена. За најновите информации за нашите курсеви, ве молиме контактирајте го одделот.... [-]


Master

BS / MS во биологијата - комбиниран степен

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Rochester

Оваа комбинација степен програма им овозможува на студентите да ги завршат нивните дипломи и магистер по биологија во забрзана мода, за што малку како пет години. [+]

Оваа комбинација степен програма им овозможува на студентите да ги завршат нивните дипломи и магистер по биологија во забрзана мода, за што малку како пет години. Кога квалификувани Brockport додипломски Биологија специјалност се примени во оваа комбиниран степен програма, тие може да потрае до 12 постдипломски кредити на предмети во биологија, сите на додипломски школувањето стапка. Овие кредити може да се примени на додипломски и постдипломски студии барања истовремено. По завршувањето на сите барања за додипломски студии и дипломирање во добра академска состојба во комбиниран степен програма, студентите се запишуваат директно во програмата Магистер на науки по биологија.... [-]


Мајстор за ликовни уметности (МНР) во визуелни студии

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Rochester

А мајстор за ликовни уметности (МНР) се нуди преку заедничка програма со Колеџот во Brockport и визуелни студии работилница, обезбедувајќи единствена можност за постдипломски студии. [+]

А мајстор за ликовни уметности (МНР) се нуди преку заедничка програма со Колеџот во Brockport и визуелни студии работилница, обезбедувајќи единствена можност за постдипломски студии. Сите курсеви за програмата МНР се одржуваат на работилницата за визуелни студии во Рочестер, Њујорк. Оваа интердисциплинарна програма ја одразува разновидната и хибридната природа на полето на визуелните студии со корени во уметничката пракса, историја и теорија, филмски и музејски студии, филозофија и психоанализа. Програмата Визуелни студии ја нагласува студиската работа во фотографијата, дигиталното снимање, филмот, видео, мултимедиа, инсталација и визуелни книги и критички студии во историјата и теоријата на овие медиуми.... [-]


Мајстор за ликовни уметности (МНР) во перформанси и кореографија на танцот

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Rochester

60-кредитна магистер по ликовна уметност (МНР) во танцови перформанси и кореографија обезбедува можности за работа со национални и меѓународно признати танцувачи, професори и професионалци. [+]

60-кредитна магистер по ликовна уметност (МНР) во танцови перформанси и кореографија обезбедува можности за работа со национални и меѓународно признати танцувачи, професори и професионалци. Препознат како терминал степен, студијата на МНР во Brockport спојува студиски-ориентирана наставна програма во танц-танц и танц техника, со студии во танц педагогија, естетика и продукција.

По завршувањето на нивните дипломи, Brockport МНР приматели продолжуваат да станат колеџ и универзитетски факултет; наставни уметници; изведувачи и кореографи; и танц администратори и приватни студио режисери. МНР студенти и факултет формираат единствена заедница за учење на посветени уметници / научници кои работат на развивање и одржување на нивните кариери и продлабочување на нивниот однос кон танцот.... [-]


Мајстор за јавна администрација (МПА)

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Rochester

Вклучете се во програма која на лидерите и менаџерите им дава вештини за решавање на проблемите кои им се потребни во денешната работна сила. Excel во вашата кариера во јавна, здравствена или непрофитна организација. [+]

Мајстор за јавна администрација (МПА) е 39-кредитна програма на постдипломски професионални студии за управување и лидерство во јавниот сервис и е акредитирана од страна на мрежата на училишта за јавна политика, работи и администрација (NASPAA).

Што ќе научите

Вклучете се во програма која на лидерите и менаџерите им дава вештини за решавање на проблемите кои им се потребни во денешната работна сила. Excel во вашата кариера во јавна, здравствена или непрофитна организација.... [-]


Contact

Адреса, линија 1 350 New Campus Drive Brockport, NY 14420
Rochester, New York, Соединети Американски Држави