The King's University

Introduction

Read the Official Description

Кралот на Универзитетот (TKU) е акредитиран, Дух-овластен, евангелски универзитет со гранка кампуси и настава сајтови во повеќе градови во САД. TKU нуди на студентите комплетна образовен искуство со комбинирање на високото образование со практично искуство во рамките на Министерството за динамични локални цркви. Оваа комплетна образовна искуство подготвува и подготвува студентите да работат во локалната црква, на пазар и во целиот свет.

Д-р Џек Hayford, основач и канцелар на Кралскиот универзитет, а свештеникот Роберт Морис, основање висок свештеник на портал црква, се одгледува уникатна партнерство, со тоа што д-р Hayford служи како апостолски старешина Портал црква, а свештеникот Роберт моментов служи како претседател на Одборот на доверители за Кралот на Универзитетот. Д-р Hayford и Пастор Роберт делиме вредностите на квалитет и професионалност во својата визија за обука на мажите и жените за работата на Кралството каде Бог им дава влијание. Оваа заедничка визија доведе до создавање на кампусот TKU во Портал црква.

Со повеќе од 700 студенти на универзитетско широк, и 270 студенти на кампусот Southlake во DFW, динамична средина за учење TKU и Дух-овластен заедница да му овозможи на студентите да научат, да развијат вештини и таленти, и растат во односи со другите студенти и со Господ.

This school offers programs in:
  • Англиски

Види магистерски студии » Гледа Associate Degrees » Гледа Bachelor »

Programs

This school also offers:

Master

господар на божественоста | концентрација во месијанска еврејски студии

Студии врз за студентски град Целосна 78 часа September 2019 Соединети Американски Држави Southlake

Оваа концентрација има за цел да: Подготовка на мажите и жените за месијанска Евреи министерството; Обезбеди познавање на Светото Писмо и на алатки и методи за да се протолкува Светото Писмо; [+]

Цели на програмата

Оваа концентрација има за цел:

Подготви мажите и жените за месијанска Евреи министерството; Обезбеди познавање на Светото Писмо и на алатки и методи за да се протолкува Светото Писмо; Обезбедување на знаење на јудаизмот и христијанството и односот помеѓу овие верски традиции; Обезбедување на знаење на месијанската еврејската историја, теологија и пракса; Им овозможат на студентите со практични вештини за служба во областа на месијанската еврејски лидерство, учење, проповед, обожувањето, советување, како и администрација; Им помогне на студентите во развојот на теологијата на месијанската еврејски министерството; Развивање на практични вештини Министерството преку надгледувана искуства месијанска Евреи министерството; и Да ги поттикне студентите да ги развијат своите единствени духовни дарови и да се интегрираат овие дарови во своите теолошки студии и месијанска Евреи министерството. Резултати за учење ... [-]

господар на бракот и семејството терапија

Студии врз за студентски град Целосна 60 часа September 2019 Соединети Американски Држави Southlake

Овој степен има за цел да ги подготви студентите да се етички совет поединци, парови и семејства од системска перспектива; [+]

Цели на програмата

Овој степен има за цел:

Подготви студентите да се етички совет поединци, парови и семејства од системска перспектива; Опремување на студентите со самосвест, глобалната свест и духовно-свест со цел да ги подготви да стане ефективни лекарите; Ги подготви студентите да се чита, толкува, и врши врз основа на емпириски истражувања; и Им обезбеди на студентите со соодветни разбирање на различните аспекти на полето на менталното здравје, вклучувајќи различни нивоа на заштита. Резултати за учење ... [-]

господар на практична теологија

Студии врз за студентски град Целосна 48 часа September 2019 Соединети Американски Држави Southlake

MPT степен програма има за цел да се подготви мажите и жените за специјализирана служба во рамките на локалната црква, црквата сродните агенции, и заедницата; [+]

Цели на програмата

MPT степен програма има за цел:

Подготви мажите и жените за специјализирани министерството во локалната црква, црквата сродните агенции, и заедницата; Им овозможат на студентите со теории и практични вештини потребни за да се изврши ефикасно Министерството за кои тие се нарекуваат; Зголемување на библиски и богословски разбирање е потребно да undergird овие специјализирани министерства; Обезбеди професионална обука која е предвидена со Министерството за Светиот Дух; и Обезбедување на надгледувана обука на Министерството за оние кои влегуваат специјализирани министерства. Резултати за учење ... [-]

господар на практична теологија | концентрација во месијанска еврејски студии

Студии врз за студентски град Целосна 48 часа September 2019 Соединети Американски Држави Southlake

Оваа концентрација има за цел да: Подготовка на мажите и жените за месијанска Евреи министерството во рамките на локалната заедница и пошироко во движење; [+]

Цели на програмата

Оваа концентрација има за цел:

Подготви мажите и жените за месијанска Евреи министерството во рамките на локалната заедница и пошироко во движење; Им овозможат на студентите со теории и практични вештини потребни за да им служи на ефикасно во месијанска Евреи министерството; Зголемување на библиски и богословски разбирање од месијанска Евреи перспектива; Обезбеди професионална обука која е информиран од страна на Министерството за Руах (дух); и Развивање на практични вештини Министерството преку надгледувана искуства месијанска Евреи министерството. Резултати за учење ... [-]

Мајстор на Божественоста

Студии врз за студентски град Целосна 78 часа September 2019 Соединети Американски Држави Southlake

На програмата MDiv степен има за цел да: Подготовка на мажите и жените за служба во рамките на своите одредени заедници на верата и култури; [+]

Цели на програмата

На програмата MDiv степен има за цел да:

Подготви мажите и жените за служба во рамките на своите одредени заедници на верата и култури; Им обезбеди на студентите со познавање на Светото Писмо и на алатки и методи за да се протолкува Светото Писмо; Им овозможат на кандидати со практични вештини за служба во водство, проповед, богослужба, поука, за нега на-давање, и администрацијата. Им помогне на студентите во развојот на теологијата на Министерството кои се релевантни за контекстот на нивната служба; Развивање на практични вештини Министерството преку надгледувана искуства министерството; Да ги поттикне студентите да ги развијат своите единствени духовни дарови и да се интегрираат овие дарови во своите теолошки студии и министерства. Резултати за учење ... [-]