The National Graduate School of Quality Management

Introduction

Read the Official Description

Мисијата на Народната Факултетот за менаџмент на квалитет (NGS) е да обезбеди образовни програми, кои однапред знаење во областа на квалитетот на системи за управување (QSM), за да се олесни на кодификација на QSM "најдобри практики", и да се создаде иновативни модели со значителна , претпријатие-широк или национално значење и примена. NGS програми покажат достигнувања претстава базирана на својата мисија во секое ниво степен преку "проект" на дипломата, кој мора да покаже конкретни резултати на факултет NGS и работодавачот или спонзор. Ние сме бара дека учениците ги покажат своите знаења и примена на тоа знаење во практични, проекти поврзани со работата од 1993 година.

Националниот Факултетот за менаџмент на квалитет (NGS) е институција на професионалната пракса со примарен фокус:

За да обезбеди работни возрасни лица со повисоко ниво на знаење и разбирање на концепти, принципи и алатки на управување врз основа на квалитетот на системи за ефикасноста совршеност. Да дипломираат поединци со однесувањето, аналитички, услуги на клиентите, и лидерски вештини за да се постигнат видливи и мерливи резултати за организациските перформанси совршеност. Да се ​​подигне целокупното разбирање на управување со системите за квалитет со седиште во јавниот и приватниот сектор на национално ниво. Да се ​​развие поборниците и едукаторите на системи за управување со квалитет во можност понатаму разбирање и примена на концепти, принципи и алатки.

Образовни цели на Националната Факултетот за програми за управување со квалитет се:

Да им обезбеди на студентите, особено работа возрасни и други нетрадиционалните студенти, со бизнис-поврзани со високото образование која ќе ги поттикне да се направи брз придонеси за-профит и не-за-профит. Да се ​​вклучат учениците во ригорозни, возбудлив, предизвикувачки, теоретски и практични искуства за учење во специјализирана наставна програма која е уникатно центриран во двете менаџмент науки и системи за квалитет науки, прирок на пристап тимска работа, и инкорпорирање на бизнис проект кој бара мерливи резултати. За да се обезбеди високо квалификувани факултет кои се експерти со професионално работно искуство, како и соодветни образовни квалификации. Да им обезбеди на студентите со потребните ресурси за да комуницирате со другите јасно и ефективно. Да се ​​даваат и да се покажат студентите aligned односот на раководството за управување со квалитетот и системи за тема етичко однесување. Да се ​​олесни степен придонеси на забрзана основа, во согласност со наставната програма за управување со испорака на капацитетите на работните возрасни. Да достават студентите со методи на истрага. Да го подложи на телото на знаење познат како управување со системите за квалитет на процес на континуирано подобрување изведен од примена на тоа знаење во работното место и одговори на истражувањето во оваа област. Да се ​​бараат и да ги следи достигнувањата и оценките на тужената најинтересните и спонзорирање на работодавците да се процени одржливост на програмата.

Акредитација

Националниот Факултетот за менаџмент со квалитетот е акредитиран од страна на Нова Англија Здружение на училишта и колеџи, Inc преку Комисијата за институциите на високото образование. Акредитација на институција за високо образование од страна на Нова Англија здружение укажува дека ги исполнува или надминува критериуми за оценување на квалитет на институциите периодично се применува преку рецензија процес. Акредитиран колеџ или универзитет е еден кој има на располагање потребните ресурси за да се постигне својата декларирана цели преку соодветни образовни програми, е значително го прави тоа, и дава разумни докази дека тој ќе продолжи да го стори тоа во блиска иднина. Институционалниот интегритет, исто така е упатено преку акредитација. Акредитација од страна на Нова Англија здружение не е пристрасен, но се однесува на институцијата во целина. Како таква, таа не е гаранција за секој курс или програма нуди, или надлежност на индивидуалните дипломци. Наместо тоа, таа дава разумно уверување за квалитетот на можности на располагање на учениците кои учат во институција. Истраги во врска со статусот на акредитација од страна на Нова Англија здружение треба да биде насочено кон административниот кадар на оваа институција.

SCHEV

Националниот Факултетот е сертифициран за работа на Државниот совет за високо образование за Вирџинија (SCHEV) од страна на: Приватна & Out-членка од Контактирај образование-членка на Советот за високо образование за Вирџинија Џејмс Монро Градење 101 Н. 14-ти Street, 9 кат Ричмонд, Вирџинија 23219 (804) 225-2600

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MSc »

Programs

This school also offers:

MSc

Магистер на науки во управување со системи за квалитет

Он-лајн студии Студии врз за студентски град Дел-студии 1 година Open Enrollment Соединети Американски Држави Falmouth + 1 more

Наставната програма за Магистер на науки во управување со квалитетот системи степен може да се заврши во една година (три семестри, дванаесет курсеви, 36 кредити) и е дадено целосно на интернет, да се задоволат потребите на професионална работа Магистрирал на студентите. [+]

Наставната програма за Магистер на науки во управување со квалитетот системи степен може да се заврши во една година (три семестри, дванаесет курсеви, 36 кредити) и е дадено целосно на интернет, да се задоволат потребите на професионална работа Магистрирал на студентите.

На програмата е дизајниран зборови во форма на интегрирани-сценариото развиен по опширните консултации со различни фокус групи на потенцијалните работодавци, организациони лидери и експерти за квалитет. А карактеристична црта на програмата е замена на конвенционалните магистерска теза со тим-базирани, проектот во врска со работата на значајни професионални релевантност на ученикот и неговиот работодавец или компанијата (Бизнис проектот на мајстор или МБП). Националниот Факултетот, исто така, има партнерство со Јуран Глобална која им овозможува за успешни дипломирани студенти на Магистер на науки степен да добијат Lean Six Sigma црн појас по завршувањето на нивната програма, без дополнителни трошоци на студентот! ... [-]