The New School

Introduction

Read the Official Description

За нас

Откријте нов вид на универзитет во Њујорк, каде научниците, уметниците и дизајнерите се собираат за да ја оспорат конвенцијата и да создадат позитивни промени. Нашиот универзитет целосно ја искористи својата локација во еден од најживописните и најразновидни градови во светот. Нашите колеџи вклучуваат Факултетот за дизајн на Парсонс, Колеџот за либерални уметности Јуџин Ланг, Колеџот за изведувачки уметности, The New School за социјални истражувања, Училиштата за јавно ангажирање и Парсонс Париз.

Од нашето основање во 1919 година, The New School ги прецрта и ги редефинира границите на интелектуалната и креативната мисла како главен академски центар. Нашиот ригорозен, мултидимензионален пристап кон образование ги раствора ѕидовите помеѓу дисциплините и помага да ги негуваме прогресивните умови. На нашиот универзитет студентите имаат академска слобода да ги обликуваат своите уникатни, индивидуални патеки за сложениот и брзо менувачкиот свет.

Со водечки факултет и светски познати алумни, ние сме посветени на развојот на студентите кои ќе имаат влијание врз светот и решавање на најитните социјални прашања на нашето време.

Мисија

Иднината на The New School ќе биде обликувана од клучните вредности кои го дефинираа нашето минато: академска слобода, толеранција и експериментирање.

Мисија

The New School подготвува учениците да разберат, да придонесат и да успеат во едно брзо менување на општеството, со што светот ќе стане подобро и поправедно место. Ние ќе осигураме дека нашите студенти ги развиваат и вештините што ги обезбедува здраво образование и компетенциите неопходни за успех и лидерство во новата креативна економија. Исто така, ќе доведеме до генерирање практично и теоретско знаење кое им овозможува на луѓето подобро да го разберат нашиот свет и да ги подобрат условите за локалните и глобалните заедници.

Визија

Ние сме и ќе бидеме универзитет во кој дизајнот и социјалните истражувања ќе се приближат кон проучувањето на прашањата од нашето време, како што се демократијата, урбанизацијата, технолошките промени, економското зајакнување, одржливоста, миграцијата и глобализацијата. Ние ќе бидеме извонредни интелектуални и креативни центри за ефективен ангажман во свет кој се повеќе бара подобро дизајнирани објекти, комуникации, системи и организации да ги задоволат социјалните потреби.

Нашата визија се совпаѓа со промените во глобалната економија, општеството и животната средина, кои ја анимираат нашата мисија и нашите вредности:

  • Креативноста, иновативноста и желбата за предизвикување на статус кво ќе влијаат на она што и како ние ги подучуваме и интелектуалните амбиции на самиот универзитет.
  • Социјалниот ангажман треба да ги ориентира академските искуства на учениците за да им помогне да станат критички ангажирани граѓани, посветени на решавање на проблемите и придонесување кон јавно добро.
  • The New School мора да ги прифатат овие принципи и да пронаоѓаат за решавање поместувања во глобалната економија, општеството и животната средина кои бараат од лицата да се справат со сложени проблеми, ги извршуваат повеќе течност и флексибилни кариера Pathways , како и заеднички да се создаде промена.

Образовен приод

Ние ќе ја исполниме нашата мисија преку проширување The New School наследството на The New School како нетрадиционален универзитет и заедница, пргав и одговорен за промени, кои:

  • Се фокусира на и се занимава со критични современи проблеми
  • Приоритет на човештвото и културата во дизајнирање на системи и средини за подобрување на човечката состојба, приод кој се базира на дизајнерското размислување и на либералните, креативните и изведувачките уметности
  • Места за соработка, учење базирано на проекти во центарот на образовното искуство
  • Целосно ја користи нашата локација во Њујорк и поврзување со глобалните урбани центри

Универзитетско раководство

Иднината на The New School ќе биде обликувана од основните вредности кои го дефинираа нашето минато: академска слобода, толеранција и експериментирање. Нашиот лидерски тим ја носи оваа мисија во живот.

Со посветеност на обезбедување на одлична услуга за студентите и унапредување на ригорозната академска средина, лидерите на нашиот универзитет се осигуруваат дека ние се прилагодуваме и реагираме на современите прашања, создаваме повеќе инклузивна заедница и поттикнуваме креативност и соработка меѓу учениците.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MA » Гледа MSc » Види магистерски студии » Гледа Associate of Applied Science »

Programs

This school also offers:

MA

Антропологија (р)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Соединети Американски Држави New York + 1 more

Магистер по антропологија е 30 кредитна програма комбинирање на теоретски и методолошки основи на социјална и културна антропологија со акцент на критичко истражување за тоа како етнографски сензибилитети прашање во светот денес. [+]

The New School е прогресивен универзитет во Њујорк, каде што научниците, уметниците и дизајнерите се собираат за да ја оспорат конвенцијата и да создадат позитивни промени. Основана во 1919 година, Универзитетот се состои од Факултетот за дизајн на Парсонс, Колеџот за либерални уметности Јуџин Ланг, Колеџот за изведувачки уметности, The New School за социјални истражувања и бројни реномирани програми за постдипломски студии. Ригорозниот, мултидимензионален пристап на образованието The New School им дава на учениците академска слобода да ги обликуваат своите уникатни, индивидуални патеки за студија за сложениот и брзо менувачкиот свет.... [-]


Глобална политичка економија и финансии (р)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години September 2019 Соединети Американски Држави New York + 1 more

Магистер по Глобална политичка економија и финансии е 30-кредитна програма која им нуди на студентите со софистициран разбирање на светската економија во историски контекст, политичка економска анализа на динамиката на современото светско капиталистичко општество и state-of-the-art алатки за политичка економска и финансиска анализа. [+]

The New School е прогресивен универзитет во Њујорк, каде што научниците, уметниците и дизајнерите се собираат за да ја оспорат конвенцијата и да создадат позитивни промени. Основана во 1919 година, Универзитетот се состои од Факултетот за дизајн на Парсонс, Колеџот за либерални уметности Јуџин Ланг, Колеџот за изведувачки уметности, The New School за социјални истражувања и бројни реномирани програми за постдипломски студии. Ригорозниот, мултидимензионален пристап на образованието The New School им дава на учениците академска слобода да ги обликуваат своите уникатни, индивидуални патеки за студија за сложениот и брзо менувачкиот свет.... [-]


Либерални студии (р)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Соединети Американски Држави New York + 1 more

Преку програмата Либерални студии, критички ќе ги истражувате и интензивно ќе ги испитате основните прашања на нашето време. Магистер по либерални студии нуди практични пишување алатки и водени длабинска студија во крос-дисциплинарен курсеви подучени од реномирани факултет, кои ги делат вредностите на ригорозни критички истрага и внимателен израз. [+]

The New School е прогресивен универзитет во Њујорк, каде што научниците, уметниците и дизајнерите се собираат за да ја оспорат конвенцијата и да создадат позитивни промени. Основана во 1919 година, Универзитетот се состои од Факултетот за дизајн на Парсонс, Колеџот за либерални уметности Јуџин Ланг, Колеџот за изведувачки уметности, The New School за социјални истражувања и бројни реномирани програми за постдипломски студии. Ригорозниот, мултидимензионален пристап на образованието The New School им дава на учениците академска слобода да ги обликуваат своите уникатни, индивидуални патеки за студија за сложениот и брзо менувачкиот свет.... [-]


Магистер по настава на англиски јазик на звучници на други јазици (TESOL)

Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 12 - 20 месеци September 2019 Соединети Американски Држави New York + 2 more

The New School TESOL господар (MA TESOL) нуди професионална обука на наставници со фокус на социјалната акција и адресирање на потребите на возрасните ученици. US News [+]

The New School е прогресивен универзитет во Њујорк, каде што научниците, уметниците и дизајнерите се собираат за да ја оспорат конвенцијата и да создадат позитивни промени. Основана во 1919 година, Универзитетот се состои од Факултетот за дизајн на Парсонс, Колеџот за либерални уметности Јуџин Ланг, Колеџот за изведувачки уметности, The New School за социјални истражувања и бројни реномирани програми за постдипломски студии. Ригорозниот, мултидимензионален пристап на образованието The New School им дава на учениците академска слобода да ги обликуваат своите уникатни, индивидуални патеки за студија за сложениот и брзо менувачкиот свет.... [-]


Медиумски студии (р)

Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Соединети Американски Држави New York + 2 more

Програмата Магистер по медиумски студии нуди интердисциплинарна наставна програма во медиумската теорија, дизајн и практика со акцент на продукцијата на видео, аудио и веб-базирани медиуми. [+]

The New School е прогресивен универзитет во Њујорк, каде што научниците, уметниците и дизајнерите се собираат за да ја оспорат конвенцијата и да создадат позитивни промени. Основана во 1919 година, Универзитетот се состои од Факултетот за дизајн на Парсонс, Колеџот за либерални уметности Јуџин Ланг, Колеџот за изведувачки уметности, The New School за социјални истражувања и бројни реномирани програми за постдипломски студии. Ригорозниот, мултидимензионален пристап на образованието The New School им дава на учениците академска слобода да ги обликуваат своите уникатни, индивидуални патеки за студија за сложениот и брзо менувачкиот свет.... [-]


Меѓународни односи (р)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Соединети Американски Држави New York + 1 more

Областа на меѓународните односи се менува. Нашите пристапи во и надвор од училницата мора да се промени, како и. Се здобијат со теоретски и практични алатки кои ви се потребни за да се вклучите со најитните предизвици на 21 век. [+]

The New School е прогресивен универзитет во Њујорк, каде што научниците, уметниците и дизајнерите се собираат за да ја оспорат конвенцијата и да создадат позитивни промени. Основана во 1919 година, Универзитетот се состои од Факултетот за дизајн на Парсонс, Колеџот за либерални уметности Јуџин Ланг, Колеџот за изведувачки уметности, The New School за социјални истражувања и бројни реномирани програми за постдипломски студии. Ригорозниот, мултидимензионален пристап на образованието The New School им дава на учениците академска слобода да ги обликуваат своите уникатни, индивидуални патеки за студија за сложениот и брзо менувачкиот свет.... [-]


Општа психологија (р)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Соединети Американски Држави New York + 1 more

Психологијата дипломиран програма обезбедува сеопфатна обука во сите главни области на модерната психологија и нагласува истражување кое е осетливо на социјалните и културните влијанија и грижи. Во програмата р, постои изборна концентрација во ментално здравје и советување за злоупотреба на супстанции. Студентите во докторската програма можат да се фокусираат на когнитивна, социјална и развојна психологија или клиничка психологија. [+]

The New School е прогресивен универзитет во Њујорк, каде што научниците, уметниците и дизајнерите се собираат за да ја оспорат конвенцијата и да создадат позитивни промени. Основана во 1919 година, Универзитетот се состои од Факултетот за дизајн на Парсонс, Колеџот за либерални уметности Јуџин Ланг, Колеџот за изведувачки уметности, The New School за социјални истражувања и бројни реномирани програми за постдипломски студии. Ригорозниот, мултидимензионален пристап на образованието The New School им дава на учениците академска слобода да ги обликуваат своите уникатни, индивидуални патеки за студија за сложениот и брзо менувачкиот свет.... [-]


Политика (р)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Соединети Американски Држави New York + 1 more

Магистер по политика подготвува дипломирани студенти за академски и професионални кариери во различни области, вклучувајќи влада, невладини организации, право, консултации, новинарство, или понатамошно истражување и истражување на докторски ниво. [+]

The New School е прогресивен универзитет во Њујорк, каде што научниците, уметниците и дизајнерите се собираат за да ја оспорат конвенцијата и да создадат позитивни промени. Основана во 1919 година, Универзитетот се состои од Факултетот за дизајн на Парсонс, Колеџот за либерални уметности Јуџин Ланг, Колеџот за изведувачки уметности, The New School за социјални истражувања и бројни реномирани програми за постдипломски студии. Ригорозниот, мултидимензионален пристап на образованието The New School им дава на учениците академска слобода да ги обликуваат своите уникатни, индивидуални патеки за студија за сложениот и брзо менувачкиот свет.... [-]


Социологија (р)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Соединети Американски Држави New York + 1 more

Магистер по социологија е 30-кредитна програма им нуди на студентите со темелна основа во историскиот, теоретски и методолошки развој на социологијата и им дава на студентите алатки за примена на ова знаење во светот околу нив. [+]

The New School е прогресивен универзитет во Њујорк, каде што научниците, уметниците и дизајнерите се собираат за да ја оспорат конвенцијата и да создадат позитивни промени. Основана во 1919 година, Универзитетот се состои од Факултетот за дизајн на Парсонс, Колеџот за либерални уметности Јуџин Ланг, Колеџот за изведувачки уметности, The New School за социјални истражувања и бројни реномирани програми за постдипломски студии. Ригорозниот, мултидимензионален пристап на образованието The New School им дава на учениците академска слобода да ги обликуваат своите уникатни, индивидуални патеки за студија за сложениот и брзо менувачкиот свет.... [-]


Уметност за управување и претприемништво (р)

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави New York

Мајсторот на уметностите во уметноста менаџмент и претприемништво во колеџот за изведувачки уметности The New School е една од првите програми за постдипломски студии специјално дизајнирани да им помогнат на изведувачите да стекнат критички вештини што им се потребни за да станат признати уметнички лидери - на сцената и пошироко. [+]

The New School е прогресивен универзитет во Њујорк, каде што научниците, уметниците и дизајнерите се собираат за да ја оспорат конвенцијата и да создадат позитивни промени. Основана во 1919 година, Универзитетот се состои од Факултетот за дизајн на Парсонс, Колеџот за либерални уметности Јуџин Ланг, Колеџот за изведувачки уметности, The New School за социјални истражувања и бројни реномирани програми за постдипломски студии. Ригорозниот, мултидимензионален пристап на образованието The New School им дава на учениците академска слобода да ги обликуваат своите уникатни, индивидуални патеки за студија за сложениот и брзо менувачкиот свет.... [-]


Филозофија (р)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Соединети Американски Држави New York + 1 more

Магистер по филозофија е 30 кредитна програма обезбедување на студентите со напредна обука во историјата на филозофијата и во централните области на тековната филозофски истрага. Програмата нуди изборно специјализирано малолетно лице во психоанализата. [+]

The New School е прогресивен универзитет во Њујорк, каде што научниците, уметниците и дизајнерите се собираат за да ја оспорат конвенцијата и да создадат позитивни промени. Основана во 1919 година, Универзитетот се состои од Факултетот за дизајн на Парсонс, Колеџот за либерални уметности Јуџин Ланг, Колеџот за изведувачки уметности, The New School за социјални истражувања и бројни реномирани програми за постдипломски студии. Ригорозниот, мултидимензионален пристап на образованието The New School им дава на учениците академска слобода да ги обликуваат своите уникатни, индивидуални патеки за студија за сложениот и брзо менувачкиот свет.... [-]


MSc

Визуелизација на податоци (MS)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години September 2019 Соединети Американски Држави New York + 1 more

Parsons 'Магистер на науки во визуелизација на податоци е мултидисциплинарна програма во која студентите развиваат вештини кои ги здружуваат визуелен дизајн, компјутерски науки, статистичка анализа и етички размислувања за анализа на податоци и застапеност. Презентацијата на податоците игра клучна улога во обликувањето на мислењето, политиката и донесувањето одлуки во денешното се повеќе глобално општество. Да им даде на учениците конкурентска предност кога ќе влезат на терен, програмата на MS одговара на зголемената побарувачка за експерти кои можат да ги претворат податоците во увид. [+]

Парсонс школа за дизајн во Њујорк - неодамна го прогласи Најдобра школа за уметност и дизајн во САД и се рангираше на второ место во светот - понуди иновативни пристапи за дизајнирање образование од неговото основање во 1896 година. Денес, Парсонс е единствениот голем американски уметност и дизајн училиште во рамките на еден сеопфатен универзитет: The New School . Во Парсонс, можете да совладате воспоставување на воспоставени креативни практики и да предизвикате нови, додека студирате низ сите универзитетски дисциплини.За... [-]

Дизајн и урбани екологии (МС)

Студии врз за студентски град 2 години September 2019 Соединети Американски Држави New York

60-кредитна Магистер на науки во дизајн и урбани екологии програма радикално reframes студија на урбаните средини и дизајн пристапи кон градовите. Со комбинирање на урбанистичкото планирање, политиката, урбаниот дизајн, активизам и заедницата, студентите ги стекнуваат вештините и стручноста потребни за решавање на современите урбанистички предизвици. Во согласност со историската посветеност на The New School за животната и социјална правда, студентите дизајнираат и имплементираат стратешки проекти за да донесат трансформативни промени во урбаните средини на глобално ниво. [+]

Парсонс школа за дизајн во Њујорк - неодамна го прогласи Најдобра школа за уметност и дизајн во САД и се рангираше на второ место во светот - понуди иновативни пристапи за дизајнирање образование од неговото основање во 1896 година. Денес, Парсонс е единствениот голем американски уметност и дизајн училиште во рамките на еден сеопфатен универзитет: The New School . Во Парсонс, можете да совладате воспоставување на воспоставени креативни практики и да предизвикате нови, додека студирате низ сите универзитетски дисциплини.... [-]


Медиумски менаџмент (MS)

Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Соединети Американски Држави New York + 2 more

Запознајте се со вештините што ви се потребни за да бидете лидер во областа за која сте страстни. The New School 's Магистер на науки програма во медиумски менаџмент ви нуди алатки, професионална мрежа, и практично искуство што треба да се успее во денешната медиумска индустрија. Без разлика дали сакате да ја унапредат својата кариера или да изградите ново претпријатие, нашиот факултет за медиумски експерти ќе ви покаже како. [+]

The New School е прогресивен универзитет во Њујорк, каде што научниците, уметниците и дизајнерите се собираат за да ја оспорат конвенцијата и да создадат позитивни промени. Основана во 1919 година, Универзитетот се состои од Факултетот за дизајн на Парсонс, Колеџот за либерални уметности Јуџин Ланг, Колеџот за изведувачки уметности, The New School за социјални истражувања и бројни реномирани програми за постдипломски студии. Ригорозниот, мултидимензионален пристап на образованието The New School им дава на учениците академска слобода да ги обликуваат своите уникатни, индивидуални патеки за студија за сложениот и брзо менувачкиот свет.... [-]


Меѓународни односи (MA / MS)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Соединети Американски Држави New York + 1 more

Областа на меѓународните односи се менува. Нашите пристапи во и надвор од училницата мора да се промени, како и. Се здобијат со теоретски и практични алатки кои ви се потребни за да се вклучите со најитните предизвици на 21 век. [+]

The New School е прогресивен универзитет во Њујорк, каде што научниците, уметниците и дизајнерите се собираат за да ја оспорат конвенцијата и да создадат позитивни промени. Основана во 1919 година, Универзитетот се состои од Факултетот за дизајн на Парсонс, Колеџот за либерални уметности Јуџин Ланг, Колеџот за изведувачки уметности, The New School за социјални истражувања и бројни реномирани програми за постдипломски студии. Ригорозниот, мултидимензионален пристап на образованието The New School им дава на учениците академска слобода да ги обликуваат своите уникатни, индивидуални патеки за студија за сложениот и брзо менувачкиот свет.... [-]


Непрофитна менаџмент (MS)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Соединети Американски Држави New York + 1 more

Иновативната Програма за непрофитна менаџмент на Милано беше прва од ваков вид во оваа земја. Од самиот почеток нашата висококвалификувана наставна програма реагираше со иновативни мислители запознаени со длабоката посветеност на The New School за унапредување на прогресивните промени и социјалната правда. Нашите студенти ги развиваат своите вештини за критичко размислување и се ангажираат со реални непрофитни предизвици и социјални претприемачки искуства. [+]

The New School е прогресивен универзитет во Њујорк, каде што научниците, уметниците и дизајнерите се собираат за да ја оспорат конвенцијата и да создадат позитивни промени. Основана во 1919 година, Универзитетот се состои од Факултетот за дизајн на Парсонс, Колеџот за либерални уметности Јуџин Ланг, Колеџот за изведувачки уметности, The New School за социјални истражувања и бројни реномирани програми за постдипломски студии. Ригорозниот, мултидимензионален пристап на образованието The New School им дава на учениците академска слобода да ги обликуваат своите уникатни, индивидуални патеки за студија за сложениот и брзо менувачкиот свет.... [-]


Политиката за животна средина и управувањето со одржливоста (MS)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Соединети Американски Држави New York + 1 more

The New School е во првите редови на решавање на глобалните проблеми во животната средина, благодарение на програмата за управување со животната средина и управување со одржливост на Милан (EPSM). Оваа програма е дизајнирана да ја претвори страста на учениците за промени во животната средина и одржливост во кариерата со влијание. [+]

The New School е прогресивен универзитет во Њујорк, каде што научниците, уметниците и дизајнерите се собираат за да ја оспорат конвенцијата и да создадат позитивни промени. Основана во 1919 година, Универзитетот се состои од Факултетот за дизајн на Парсонс, Колеџот за либерални уметности Јуџин Ланг, Колеџот за изведувачки уметности, The New School за социјални истражувања и бројни реномирани програми за постдипломски студии. Ригорозниот, мултидимензионален пристап на образованието The New School им дава на учениците академска слобода да ги обликуваат своите уникатни, индивидуални патеки за студија за сложениот и брзо менувачкиот свет.... [-]


Управување со организациски промени (MS)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Соединети Американски Држави New York + 1 more

Денешните организации не треба догма. Потребни се нови модели на консултации и интервенции. Програмата за управување со организациски промени во Милано ги обучува учениците да станат дијагностичари и дизајнери на елегантни, уникатни интервенции кои ги реимигираат и повторно ги конструираат културите, градат лидерски капацитети и ја олеснуваат групната динамика. Ние нудиме наставна програма која им нуди на студентите голема интелектуална и практична кошница исполнета со теории, алатки и техники. Нашиот факултет е составен од ангажирани професионалци кои создаваат промени во широк спектар на организации. [+]

The New School е прогресивен универзитет во Њујорк, каде што научниците, уметниците и дизајнерите се собираат за да ја оспорат конвенцијата и да создадат позитивни промени. Основана во 1919 година, Универзитетот се состои од Факултетот за дизајн на Парсонс, Колеџот за либерални уметности Јуџин Ланг, Колеџот за изведувачки уметности, The New School за социјални истражувања и бројни реномирани програми за постдипломски студии. Ригорозниот, мултидимензионален пристап на образованието The New School им дава на учениците академска слобода да ги обликуваат своите уникатни, индивидуални патеки за студија за сложениот и брзо менувачкиот свет.... [-]


Јавна и урбана политика (МСП)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 16 - 42 месеци September 2019 Соединети Американски Држави New York + 1 more

Магистер на науки во јавната и урбаната политика на The New School ви предизвикува да развиете иновативни решенија за најпрестижните предизвици во светот, кои се повеќе се урбани и глобални. Нашата заедница на научници ги испитува денешните урбанистички прашања во реално време и креира креативни решенија, додека тесно соработува со креаторите на политиката во владините агенции и непрофитните организации. [+]

The New School е прогресивен универзитет во Њујорк, каде што научниците, уметниците и дизајнерите се собираат за да ја оспорат конвенцијата и да создадат позитивни промени. Основана во 1919 година, Универзитетот се состои од Факултетот за дизајн на Парсонс, Колеџот за либерални уметности Јуџин Ланг, Колеџот за изведувачки уметности, The New School за социјални истражувања и бројни реномирани програми за постдипломски студии. Ригорозниот, мултидимензионален пристап на образованието The New School им дава на учениците академска слобода да ги обликуваат своите уникатни, индивидуални патеки за студија за сложениот и брзо менувачкиот свет.... [-]


Master

Економија (MA / MS)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 - 3 години April 2019 Соединети Американски Држави New York + 1 more

Одделот за економија на The New School за социјални истражувања нуди широк и критички пристап кон проучувањето на економијата, покривајќи широк спектар на школи на мисла, вклучувајќи ја и кејнзијанската и пост-кејнсиската економија; класичната политичка економија на Смит, Рикардо и Маркс; структуралистички и институционалистички пристапи кон економијата; и неокласичната економија. [+]

The New School е прогресивен универзитет во Њујорк, каде што научниците, уметниците и дизајнерите се собираат за да ја оспорат конвенцијата и да создадат позитивни промени. Основана во 1919 година, Универзитетот се состои од Факултетот за дизајн на Парсонс, Колеџот за либерални уметности Јуџин Ланг, Колеџот за изведувачки уметности, The New School за социјални истражувања и бројни реномирани програми за постдипломски студии. Ригорозниот, мултидимензионален пристап на образованието The New School им дава на учениците академска слобода да ги обликуваат своите уникатни, индивидуални патеки за студија за сложениот и брзо менувачкиот свет.... [-]


Индустриски дизајн (МНР)

Студии врз за студентски град 2 години September 2019 Соединети Американски Држави New York

Parsons 'мајстор на ликовни уметности во индустриски дизајн програма нуди иновативни две години, 60-кредитна со полно работно време постдипломски програма која ги подготвува студентите да преговара за навидум контрадикторни сили во игра во растечкиот дизајн на производи индустрија. Студентите го истражуваат начинот на кој стоката може да се произведува и во локализирани контексти (приод "правење во место", кој се потпира на регионализираните потреби и ограничувања) и глобализираните контексти (примена на принципи на дизајн фокусирани на универзалните потреби). Парсонс "школа за изградени средини вклучува дипломирани студенти во архитектурата, дизајнот на ентериер и осветлување дизајн, создавајќи единствен учење заедница. [+]

Парсонс школа за дизајн во Њујорк - неодамна го прогласи Најдобра школа за уметност и дизајн во САД и се рангираше на второ место во светот - понуди иновативни пристапи за дизајнирање образование од неговото основање во 1896 година. Денес, Парсонс е единствениот голем американски уметност и дизајн училиште во рамките на еден сеопфатен универзитет: The New School . Во Парсонс, можете да совладате воспоставување на воспоставени креативни практики и да предизвикате нови, додека студирате низ сите универзитетски дисциплини.... [-]


Магистер по моден менаџмент (MPS)

Студии врз за студентски град Дел-студии 12 месеци September 2019 Соединети Американски Држави New York

Парсонс школа за дизајн во Њујорк - неодамна го прогласи Најдобра школа за уметност и дизајн во САД и е рангирана на 2-мото место во светот - понуди иновативни пристапи за дизајнирање образование од своето основање во 1896 година. Денес, Парсонс е единствената голема американска уметност и дизајн училиште во рамките на еден сеопфатен универзитет: The New School . [+]

Парсонс школа за дизајн во Њујорк - неодамна го прогласи Најдобра школа за уметност и дизајн во САД и се рангираше на второ место во светот - понуди иновативни пристапи за дизајнирање образование од неговото основање во 1896 година. Денес, Парсонс е единствениот голем американски уметност и дизајн училиште во рамките на еден сеопфатен универзитет: The New School . Во Парсонс, можете да совладате воспоставување на воспоставени креативни практики и да предизвикате нови, додека студирате низ сите универзитетски дисциплини.... [-]


Текстил (МНР)

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави New York

Мајсторот на ликовната уметност во текстил, лансирање во есен 2018 година, ви овозможува да се истражуваат овие динамика креативно и рефлективно, растворање на границите помеѓу технологијата и занает. Во процесот, сте подготвени за растечката низа на креативни и професионални можности поврзани со текстил во моден дизајн, дизајн на производи, дизајн на ентериер, истражување на текстил, дизајн, ликовна уметност, архитектура и хибридни полиња. [+]

Парсонс школа за дизајн во Њујорк - неодамна го прогласи Најдобра школа за уметност и дизајн во САД и е рангирана на 2-мото место во светот - понуди иновативни пристапи за дизајнирање образование од своето основање во 1896 година. Денес, Парсонс е единствената голема американска уметност и дизајн училиште во рамките на еден сеопфатен универзитет: The New School . Во Парсонс, можете да совладате воспоставување на воспоставени креативни практики и да предизвикате нови, додека студирате низ сите универзитетски дисциплини.... [-]


Contact

The New School

Website https://www.newschool.edu