The Richard DeVos Graduate School of Management, Northwood University

Introduction

Read the Official Description

Вредности и филозофија Прво и основно, DeVos вредности на своите студенти и на нивниот развој. Нашите дипломци излегуваат како лидери, менаџери и претприемачи целосно разбирање на значењето на пазарната економија управувано од индивидуалната слобода, избор и одговорноста. DeVos преобразува студенти во високо ефикасни директори и менаџери со вештини за: Најди ги поправат проблемите. Идентификуваат и капитализираат можностите. Се создаде визија и влијае на другите да го следат. Се подигне ефикасноста на подредените, колегите и претпоставените. Еден значаен дел од менаџмент и лидерство во развој треба да ги подобрат емотивната надлежности. Повеќето МБА програми се фокусираат исклучиво на развојот на интелектуалните вештини. Додека важно, овие когнитивните способности или интелигенција (знаење, анализа, расудување и логиката) се од второстепено значење на емоционална надлежности или EQ (самосвест, само-управување, социјална свест, како и управувањето со врската). Истражувањата сугерираат дека EQ е позначајно возач на работното место успех отколку IQ. EQ, додека инстинктивно по својата природа, може да се научи. Интелектуалниот развој, е повеќе од додавање на нови теории, алатки и техники. Учење да им пријде на еден бизнис проект со нови начини на размислување, единствен за лична сила секоја индивидуа, учење да се развијат и другите од овој процес, како и за учење на алатките потребни за да дејствуваат на бизнис решенија се од фундаментално значење за разлика DeVos. И на крај, во еден студент во центарот на животната средина, студентите развивање на способност за да го видиш различни перспективи од различни дисциплини, индустрии, култури, географски, а особено на различни луѓе. DeVos студенти дипломираат и со професионални вештини практикува од страна на меѓународната бизнис лидери.      

Гледа 1-year MBAs » Гледа курс » Гледа MBA »