The Language Academy

Introduction

Read the Official Description

TLA - Академијата јазик "Академија е една од водечките англиски јазик за странски студенти и директори negocios.La лично внимание и квалитетна настава се нашиот прв prioridad.Sabemos и да се разбереме колку е важно за англиски јазик за учење Ud.el . затоа е курс по англиски јазик во нашата академија, е комплетен искуство, двете академски и во социјалните и културните аспекти на животот во САД, и инверзии претставуваат издувен вентил во вашата иднина.

Методологијата што се користеше од страна на TLA е во основа ориентирана и центриран estudiante.Nuestros наставниците се фокусира на вашите потреби, интереси и цели.

Вас, студент, се охрабруваат активно да учествуваат во културни активности и работа на терен надвор Академијата. Така, се целосно искористување на нејзиниот статус во САД.

Нашите наставници и советници и ги следат нивните академски напредок во текот на курсот и се осигура дека учењето е ефективна.

Преку темелна евалуација и некои првични академски тестови, студентот се става во соодветни англиски ниво. Напредокот на секој ученик се следи редовно од страна на наставниците во текот на студиите. Неделен преглед на материјалот диктира travez тест за да се оцени вашиот напредок е направен. Директорот на студии е на располагање секојдневно да се сретне со студентите кои го бара тоа и на тој начин да одговори на сите прашања или проблеми во врска со наставната програма. Наставниците и административниот персонал се на располагање на студентите во текот на нивната држава да им се обезбеди со практични помош.

Вас, студент, се охрабруваат активно да учествуваат во културни активности и екскурзии во организација на Академијата јазик во "реалниот свет". Така да имаат корист најмногу од вашиот престој во САД.

Гледа курс »

Programs

This school also offers:

Videos

The Language Academy