Trinity School of Natural Health

Introduction

Read the Official Description

Троица Факултетот за Природно-здравство нуди најповолен физичко здравје образование, кој обезбедува на луѓето со надеж, решенија и поддршка за да ги трансформираат нивните животи и да се подобри светот.

Нашата историја

Д-р Вендел Витман беше неуморен поборник за слобода на здравјето и пионер во областа на природните здравје. Во 1991 година, признавајќи несоодветноста на формална здравствена едукација надвор од традиционалните медицински поле, тој ја основал Троица Факултетот за Природно-здравство.

Троица Факултетот за Природно-здравство е основана со цел презентирање на алтернативни природни здравствено образование за сите. Денес, на Троица репертоар на програми и курсеви се разви во моќен, образовниот процес кој им овозможува на студентите да го подобрат сопственото здравје, подобрување на здравјето на нивните семејства, пријатели и заедници, како и сопствените професионални практики.

НАШАТА ФИЛОЗОФИЈА

Нашата филозофија е дека кога се разви физички, ментални и духовни аспекти на целото лице, тоа е вистина здравје може да се постигне. Ние дизајниравме нашиот курсеви за поддршка на интеграцијата на сите три.

Ние веруваме во Библијата да биде голем извор на учење и крајниот авторитет за духовни работи. Од тие причини ние се нагласи знаење се најде во Светото писмо за да се создаде духовен темел. Поради својствени духовна природа во секој од нас, постои потреба да се биде духовно издржани и познавања при анализата било здравствен проблем.

foundationalevent

Акредитација

Акредитирани факултети и училишта во САД одобри повеќето од курсеви низ Троица Факултетот за Природно-здравство. Акредитација од страна на надворешна организација за акредитација е секогаш комплимент за институција. Сепак, сметаме дека нашата најголема предност да биде квалитетот на нашите дипломирани студенти и продолжување на придонеси се прават на здравјето и на нивните семејства и заедници.

Троица Факултетот за Природно-здравство е акредитирани и признати од страна Транспорт одбор на Американската медицинска акредитација (ANMAB) во Лас Вегас, Невада (www.anmab.org). Ние не се, ниту, пак, ние планираме да се бара акредитација преку Министерството за образование.

mhprogramДетали за
This school offers programs in:
  • Англиски

Programs
Моментално нема програми за да се прикаже

Ве молиме да се насочите пребарување погоре, проверете го нашиот популарен категории подолу или вршење на клучни зборови за пребарување.


... or simply by choosing your degree:

Videos

Trinity