Tufts University - Graduate School of Arts and Sciences

Introduction

Read the Official Description

За

Програми за постдипломски студии на Tufts Универзитетот Факултетот за уметности и науки комбинираат атмосфера на либерални уметности колеџ со state-of-the-art технолошки ресурси на една истражувачка институција. Истражувачите од светска класа, личниот менторство, соработничките лабораториски капацитети и индустриските партнерства им овозможуваат на студентите на Тафтс да ги совладаат своите вештини со своите вештини и да ги извршуваат своите кариери со страст и посветеност.

Факултетот за уметности и науки ги носи сите ресурси на Универзитетот Тафтс - енергична истражувачка институција со ригорозна интелектуална култура. Ние нудиме повеќе од 22 докторски програми и 30 програми за магистерски студии - од историја на уметност до физика - и можности да предаваме и да менуваме некои од најсјајните студенти во земјата.
Нашиот факултет членови се посветени на вашиот успех и нудат целосна професионална подготовка. Преку предмети, менторство, издаваштво, теренска работа и независно истражување, нашите дипломирани студенти влегуваат во нивните кариери позиционирани да го применат она што го научиле.
This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MA » Гледа MSc » Види магистерски студии » Гледа Online Certificates » Гледа Health Certificates » Гледа Health PhDs » Гледа Advanced Certificates » Гледа Postgraduate Certificates » Гледа Certificates »

Programs

This school also offers:

MA

MA/Ed.S. in School Psychology

Студии врз за студентски град Целосна 3 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

[+]

Курсеви и барања

Школата психологија програма е дизајнирана да ги подготви студентите за пракса обезбедување сеопфатни услуги во училиштата. Студентите учествуваат во теренски искуства од првата година.

[-]

MA in French

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

[+]

Француски

Постдипломски студии на француски, под Одделот за романтични јазици, е посветена на едукација на учениците по јазик и култура, и дома и во странство.

Магистер по француски

[-]

MA in German with Teaching Licensure

Студии врз за студентски град Целосна 2 - 3 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

[+]

Магистер по германски јазик со наставни дозволи

Тие ќе развијат и силна јазична компетентност и способност да вршат оригинално истражување и да пишуваат научни трудови на постдипломски студии.

Во програмата за лиценцирање, преку додадени курсеви од Одделот за образование на Тафтс, студентите исто така ќе се стекнат со знаења за педагошката теорија, најдобрите практики, тековните проблеми во образованието и развојот на адолесцентите.... [-]


MA in History

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

[+]

Познавање на еден јазик, освен англискиот јазик, доволно за истражување на извори на тој јазик или владеење на едно техничко поле (на пример, статистичка анализа, економска теорија) релевантни за специјализирани интереси. Способност за соработка во истражувањето на областа на историското истражување и за да се приспособат сопствените истражувања кон наодите на ко-истражувачите. Основна способност да води дискусија во училницата за историски материјал и да ја процени историската работа, како и искуство при организирање на читања и агенда за анализа во ефективна наставна програма. [-]

MA in Museum Education

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

[+]

Музејските едукатори дизајнираат и спроведуваат програми за мали деца, семејства, полицајци, лекари-во-тренинг, условно отпуштање, оние со деменција и многу повеќе, и тие го олеснуваат доживотното учење преку учење посетители ги прават своите сопствени врски и значења. Музејските едукатори служат на тимови за развој на изложби, работат со групи од заедницата, создаваат музејски и ресурси за интернет учење, спроведуваат програми за учење на далечина и учење на далечина и директни одделенија и музеи.... [-]


MA in Music

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

[+]

Одделот е домаќин на Бостонското село Гамелан, и ги поседува јапонските и африканските музички инструменти кои се користат во изведувањето курсеви.

Ова барање може да се исполни со успешно завршување на одредени одобрени курсеви или со полагање на испит за владеење (приближно два часа во должина). Испитите за странски јазик се закажани во септември, јануари и април. ... [-]


MA in Philosophy

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

[+]

Секоја година се понудени најмалку шест семинари, обично на факултетски истражувачки интереси, кои се движат од аналитичката метафизика и филозофијата на биологијата до историјата на етиката и филозофијата и филмот.

Од студентите се бара да завршат 11 курсеви, вклучувајќи интензивна логички курс, дипломиран пишување семинар. Дополнително, учениците мора да поминат испит за силина. Не е потребна теза.... [-]


MA in Urban and Environmental Policy and Planning

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

[+]

Ве молиме контактирајте го канцеларијата на UEP ако имате прашања.

Крос-регистрација

Во прилог на нашите курсеви придонеси, м-р студентите можат да изберат курсеви од други Тафтс одделенија и училишта, и конзорциумот универзитети во Бостон.

[-]

Ma во германски

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

Германската програма на Одделот за меѓународни книжевни и културни студии нуди два курса на студии кои доведуваат до магистратура. [+]

Германската програма на Одделот за меѓународни книжевни и културни студии нуди два курса на студии кои доведуваат до магистратура.

М-р на германски бара две академски години и е дизајниран да ги подготви студентите за докторска работа на германски или да обезбеди кариера подобрување на области како што се меѓународниот бизнис или право, медиуми и комуникации, библиотека науката.... [-]


Ma во историјата на уметноста и музејските студии

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

Денешните музејски професионалци се креативни проблеми-решавачи, иноватори и лидери. Тие ги разбираат колекциите, публиката и како да раскажуваат приказни. Тие го олеснуваат разбирањето на посетителите за минатото, сегашноста и иднината преку интеракции со материјални предмети и стипендија, користејќи средби помеѓу лице-в-лице и технолошки алатки. [+]

За програмата

Зошто да се избере Тафтс за да се подготви за музејска кариера?

Денешните музејски професионалци се креативни проблеми-решавачи, иноватори и лидери. Тие ги разбираат колекциите, публиката и како да раскажуваат приказни. Тие го олеснуваат разбирањето на посетителите за минатото, сегашноста и иднината преку интеракции со материјални предмети и стипендија, користејќи средби помеѓу лице-в-лице и технолошки алатки.... [-]


Ma во класици со настава licensure

Студии врз за студентски град Целосна 2 - 3 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

Програмата на мајсторот во класиците со лиценцирање им овозможува на студентите да продолжат со интензивно изучување на класичниот свет надвор од нивото на диплома и истовремено да стекнат ингеренции за професионална настава кариера во јавното образование. [+]

Програмата на мајсторот во класиците со лиценцирање им овозможува на студентите да продолжат со интензивно изучување на класичниот свет надвор од нивото на диплома и истовремено да стекнат ингеренции за професионална настава кариера во јавното образование. Студентите во оваа програма имаат можност да учат литература, историја, археологија и дигитални хуманитарни науки во Одделот за класици. Истовремено, тие се подготвуваат за кариера во наставата (од 5 до 12 години) преку предмети и надгледувана настава понудена од страна на Одделот за образование на Тафтс. Зајакнување на нивниот јазик, истражувања и вештини за предавање, дипломираните студенти исто така се подготвени да продолжат со докторат. степен во друга институција.... [-]


господар на ликовната уметност

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

Мајсторот на ликовни уметности во Студио уметност е ригорозни интердисциплинарна програма која ги подготвува дипломирани студенти за кариера како професионален уметник втемелени во уметнички иновации и креативност. [+]

МНР Наставна програма

Мајсторот на ликовни уметности во Студио уметност е ригорозни интердисциплинарна програма која ги подготвува дипломирани студенти за кариера како професионален уметник втемелени во уметнички иновации и креативност. На студиската програма интегрира практични и критички вештини во различни медиуми и дисциплини. МНР програмата нагласува интензивна и напредна индивидуална студиска пракса, креативни соработки, неформални менторства и ригорозни академски дискурси.... [-]


ма во детска студија и човечки развој

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

Мајсторот на Елиот-Пирсон во применета програма за развој на детето им нуди на студентите силна теоретска основа за развој на децата, предмети во областа на специјализација, истражувачки вештини и применети можности и теренска работа кои ги подготвуваат учениците за кариера која директно влијае на животот на децата, младите и семејства. [+]

Мајсторот на Елиот-Пирсон во применета програма за развој на детето им нуди на студентите силна теоретска основа за развој на децата, предмети во областа на специјализација, истражувачки вештини и применети можности и теренска работа кои ги подготвуваат учениците за кариера која директно влијае на животот на децата, младите и семејства. Нашата цел е да ги обучиме учениците да користат применета работа за да ја разберат теоријата и истражувањето и да разберат како теоријата и истражувањето треба да влијаат на животот на децата и семејствата.... [-]


ма во дигиталните хуманитарни науки

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

Централниот интелектуален фокус на оваа програма е проучувањето на создавањето, пренесувањето, зачувувањето и трансформацијата на знаењето низ времето и културата, од класичната Антика преку премодерни времиња. [+]

Централниот интелектуален фокус на оваа програма е проучувањето на создавањето, пренесувањето, зачувувањето и трансформацијата на знаењето низ времето и културата, од класичната Антика преку премодерни времиња. Програмата става тежок фокус на дигиталните техники со цел да се олесни проучувањето на таквото широко поле. Студентите на тој начин ќе се здобијат со подлабоко познавање на хуманитарните науки, додека учење и практикување на компјутерски вештини во рацете на истражување на животната средина. Дипломирани студенти ќе бидат добро подготвени да ги извршуваат д-р. програми и академски кариери или кариери во издаваштвото, медиумите и технологијата.... [-]


ма во историјата и музејските студии

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

Тие го олеснуваат разбирањето на посетителите за минатото, сегашноста и иднината преку интеракции со материјални предмети и стипендија, користејќи средби помеѓу лице-в-лице и технолошки алатки. [+]

Зошто да се избере Тафтс за да се подготви за музејска кариера?

[-]

ма во историјата на уметноста

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

Нашата програма за постдипломски студии е високо рангиран терминал р програма која нуди две песни: еден во историјата на уметноста, а другиот во историјата на уметноста и музејските студии. [+]

Додипломски програма

Нашата програма за постдипломски студии е високо рангиран терминал р програма која нуди две песни: еден во историјата на уметноста, а другиот во историјата на уметноста и музејските студии. Двете песни се дизајнирани да ги обезбедат потребните квалификации за кариера во уметноста која вклучува музеи, образование за уметност, историско зачувување, консултации, аукциски куќи, галерии, списанија за уметност и многу повеќе.... [-]


ма во класици

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

Програмата на мајсторот во класиците на Тафтс е наменета за студентите кои сакаат да го надминат нивото на диплома за постигнување на пошироко и подлабоко познавање на класиците за една или повеќе од следните цели: настава, понатамошно постдипломско студирање, дигитална технологија или издаваштво. [+]

Програмата на мајсторот во класиците на Тафтс е наменета за студентите кои сакаат да го надминат нивото на диплома за постигнување на пошироко и подлабоко познавање на класиците за една или повеќе од следните цели: настава, понатамошно постдипломско студирање, дигитална технологија или издаваштво. Со својата силна јазична компонента и силата на факултетот во литературата, историјата, археологијата и дигиталните хуманистички науки, оваа програма посебно им одговара на оние кои сакаат или да ги консолидираат и подобрат своите јазични, истражувачки и наставни вештини во подготовка за докторат. степен во друга институција или да предава класици на средно ниво.... [-]


ма во образованието за основно образование

Студии врз за студентски град Целосна 12 месеци September 2019 Соединети Американски Држави Medford

Основните училишта се крајните интердисциплинарни институции. Од наставниците во основно училиште се бара да учат читање, пишување, математика, наука, инженерство, социјални студии, уметност и други вештини и практики. [+]

ФИЛОЗОФИЈА

Основните училишта се крајните интердисциплинарни институции. Од наставниците во основно училиште се бара да учат читање, пишување, математика, наука, инженерство, социјални студии, уметност и други вештини и практики. Се повеќе и повеќе, оние наставници со сили и експертиза во специфични области - на пример, дисциплини за ОПЕМ - стануваат ценет ресурси во нивните училишта. Елементарен STEM мајстор на уметноста во настава (МАТ) програма на Тафтс е дизајниран да ги подготви наставниците на матичните наставници во урбаните основни училишта.... [-]


ма во раководство за разновидност и вклучување

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

Во програмата за разновидност и вклучување на лидерство, ќе ги научите научните теории и практични алатки за спроведување на институционални промени кои промовираат разновидност и ја поттикнуваат инклузивноста. [+]

Во програмата за разновидност и вклучување на лидерство, ќе ги научите научните теории и практични алатки за спроведување на институционални промени кои промовираат разновидност и ја поттикнуваат инклузивноста. За да бидете ефикасен лидер во разновидноста и вклученоста, мора да ги разберете социјалните контексти и психолошките процеси кои резултираат со имплицитна пристрасност, дискриминација и маргинализација. Илустрација на различни луѓе со меурчиња за разговор.... [-]


ма во уметничко образование (оценки pk-8 и оценки 5-12)

Студии врз за студентски град Целосна 12 месеци September 2019 Соединети Американски Држави Medford

Мајстор на уметноста во настава (МАТ) програма за уметност образование подготвува уметност наставниците да придонесе за нашето мултикултурно општество. Нашите студенти ги истражуваат уметноста и уметничките дела преку различни културни, историски и социо-политички леќи, а нашите дипломци ја прават уметноста пристапна и одржлива за своите ученици од сите возрасти во различни заедници. [+]

Филозофија и преглед

Мајстор на уметноста во настава (МАТ) програма за уметност образование подготвува уметност наставниците да придонесе за нашето мултикултурно општество. Нашите студенти ги истражуваат уметноста и уметничките дела преку различни културни, историски и социо-политички леќи, а нашите дипломци ја прават уметноста пристапна и одржлива за своите ученици од сите возрасти во различни заедници.... [-]


Магистер по образовни студии

Студии врз за студентски град Целосна 1 - 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

На интердисциплинарна фокусирани магистер по образовни студии е понудено од страна на Министерството за образование. [+]

Овој магистер по образование е флексибилен степен за поддршка на студентите кои се заинтересирани за унапредување на нивната стручност во програма на студии кои тие ги дизајнираат со советник.

[-]

ма средното и средното образование

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2019 Соединети Американски Држави Medford

Во мајстор на уметноста во настава (МАТ) програма, ние не те учат како да учат. Наместо тоа, ние те учат како да размислуваат длабоко за наставата и односите кои се критични за ефективна настава и учење. [+]

ФИЛОЗОФИЈА

Во мајстор на уметноста во настава (МАТ) програма, ние не те учат како да учат. Наместо тоа, ние те учат како да размислуваат длабоко за наставата и односите кои се критични за ефективна настава и учење. Овие односи постојат во рамките на она што Џозеф Мекдоналд го нарекува дивиот триаголник: "Реалното учење, научено во времето, се случува во дивиот триаголник на односите - меѓу наставникот, учениците, субјектот - и точките на овој триаголник постојано се менуваат" (1). * За да се подготвиме да бидеме учители, ја започнуваме нашата работа заедно со истражување на сопствените искуства со овие односи во нашето сопствено образование.... [-]


MSc

MSc in Biology

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

[+]

- Официјален ТОЕФЛ или ИЕЛТС, ако е применливо

- Записници

- Три писма на препорака

[-]

MSc in Environmental Economics and Urban Planning

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

[+]

Тезата или камерен комитет за кандидат за заедничка диплома мора да вклучи најмалку еден член на факултет од секој оддел. Советникот може да биде од било кој оддел.

[-]

MSc in Environmental Policy and Planning

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

[+]

Магистер на науки (MS) во политиката за животна средина и планирање

Квантитативно резонирање - Овој курс ги претставува основните концепти на статистичка анализа и истражување, и развива поврзани со вештини кои се неопходни за директорите на агенциите, креаторите на политиките и застапниците. Студентите учат да избираат меѓу достапните извори на податоци, мерки и показатели, како и статистички техники со цел најдобро да одговорат на прашања од интерес. ... [-]

MSc in Physics

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

[+]

PHY 163 - Квантна теорија I PHY 164 - Квантна теорија II

Пишувањето и одбраната на магистерската теза може да се смета како еквивалент на најмногу три изборни предмети. [-]

MSc in Science, Technology, Engineering, and Math (STEM) Education

Студии врз за студентски град Целосна 3 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

[+]

За нашите доктори на науки, околу една четвртина се наставници К-12, околу 40% учат во високообразовните институции, а 35% имаат истражувачки или административни позиции во образовните институции, вклучително и музеи и универзитети.

Исто така, ги подготвува идните кандидати за докторски програми.

Програмата MS запишува максимум 15 студенти годишно и ги признава кандидатите со потекло од математиката, биологијата, хемијата, физиката, технологијата, инженерството, образованието, психологијата, развојот на децата, когнитивната наука и други сродни области кои демонстрираат посветеност на разбирање на прашања и предизвици кои се вклучени во истражувањето и практиката на образованието по математика, образование за наука или инженерско образование. ... [-]


MSc Urban and Environmental Policy and Planning Joint Degree with Civil and Environmental Engineering

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

[+]

Овој предуслов мора да се исполни на еден од следните три начини: (1) рејтинг 150 или погоре (или 550 ако се земени пред август 2011) на квантитативниот дел од ГРЦ; (2) да поминат колеџ алгебра или еквивалентен курс (со Б- или повисока) во рок од пет години пред влез во програмата UEP; или (3) положи тест за испитување по математика со резултат од 80% или повеќе (овој испит мора да биде личен во UEP). Ве молиме контактирајте го канцеларијата на UEP ако имате прашања. ... [-]


Магистер по Анализа на податоци

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

Интердисциплинарна програма која обезбедува дипломирани студенти со конкурентна предност во развој на аналитички вештини за толкување на податоци низ дисциплини, преведување во релевантни увиди и практични решенија. [+]

Магистер по Анализа на податоци

Анализата на податоци е брзорастечко поле и често е клучот за деловната стратегија и решението на комплексните прашања. Податоци аналитичари се барани во скоро секоја област. Всушност, во една неодамнешна студија, ИБМ предвидува дека до 2020 година побарувачката за професионалци за податоци ќе се зголеми за 364.000 работни места на 2.720.000.

Интердисциплинарни Магистер на науки во Data Analytics е воден од страна на советодавен одбор на професионалци во областа, кои помагаат да се обезбеди програмата обезбедува ригорозни курсеви во аналитички вештини кои се барани низ уметноста, хуманистичките науки и науката, како и во рамките на бизнисот заедница.... [-]


Магистер по економија

Студии врз за студентски град Целосна 1 - 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

Одделот за економија ги учи студентите да бидат критички мислители и да ја користат дисциплината на економијата за да ги анализираат и решат проблемите поврзани со важни економски, политички и социјални прашања. [+]

Одделот за економија ги учи студентите да бидат критички мислители и да ја користат дисциплината на економијата за да ги анализираат и решат проблемите поврзани со важни економски, политички и социјални прашања. Овие прашања варираат од меѓународните економски врски до економскиот развој, растот, нееднаквоста во приходите, животната средина, образованието, домувањето и конкурентната политика.... [-]


Магистер по математика

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

Одделот за математика поддржува интимна и живописна дипломирана програма. Сите наши професори се активни во истражувањето, кое обезбедува многу избори за областа за истражување до докторски студенти. [+]

[-]

Магистер по одржливост

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

Служи студентите низ широк спектар на интереси, вклучувајќи ги и природните и општествените науки, МСП во одржливост обучува идни лидери да работат во областа на одржливост во различни области и индустрии, со фокус на правични и правични решенија. [+]

Магистер по одржливост

Бидејќи заедниците и организациите од сите големини и типови ја препознаваат важноста од приоритизирање на одржливото планирање и иницијативи, побарувачката за работна сила со обука на ниво на постдипломски студии во оваа област продолжува да се зголемува. Како студент во Програмата за одржливост на МСП, ќе развиете знаења и вештини од суштинско значење за креирање и поддршка на социо-еколошки системи кои ќе ги задоволат потребите на сегашноста, додека истовремено ќе се осигураат дека идните генерации можат да процветаат. Програмата ги нагласува правичните решенија за одржливост и решавање на проблеми, овозможувајќи ви да го подобрите и примени вашето знаење од природни и изградени системи за поддршка на праведни и одржливи заедници.... [-]


Магистер по хемија / биотехнологија

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

Одделот за хемија заедно со Центарот за биотехнологија, нуди магистерски степен за студенти кои бараат образование на напредно ниво во хемија / биотехнологија. [+]

Одделот за хемија заедно со Центарот за биотехнологија, нуди магистерски степен за студенти кои бараат образование на напредно ниво во хемија / биотехнологија.

Програмата за постдипломски студии по хемија на Универзитетот Тафтс е доволно голема за да поттикне стимулативна интеракција меѓу колегите и да обезбеди можности за истражување на границите на науката, но доволно мала за да има соодветен сооднос на студент / факултет. Формалните барања се минимизирани за да им овозможат на студентите флексибилност да ја прилагодат нивната MS програма за задоволување на нивните индивидуални потреби.... [-]


Магистерски студии по хемија

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

Програмата за постдипломски студии по хемија е просперитетна заедница на истражувачи кои се занимаваат со најсовремена наука. Проектите се движат од екстра-планетарна наука до единечна атомска манипулација, до развој на терапевтика. Областите на фокус се интерфејсот на хемијата и биологијата, науката за површината и материјалите. [+]

Програмата за постдипломски студии по хемија е просперитетна заедница на истражувачи кои се занимаваат со најсовремена наука. Проектите се движат од екстра-планетарна наука до единечна атомска манипулација, до развој на терапевтика. Областите на фокус се интерфејсот на хемијата и биологијата, науката за површината и материјалите.

МСП во хемија

Програмата МСП е за студенти кои бараат образование на напредно ниво во хемија. Накратко, секој студент мора да помине осум степени на постдипломски студии, од кои најмалку шест мора да бидат формални настава во училница. Со одобрение од советникот на ученикот, до една половина од предметот може да се земе во сродни полиња надвор од одделот за хемија.... [-]


мсц во физиката: астрофизика

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

Одделот за физика и астрономија нуди програми на студии кои водат до MS и Ph.D. степени, со целосен опсег на курсеви за дипломирани курсеви и можности за истражување во астрономијата, биофизиката, физиката на кондензирана материја, космологијата, физиката на елементарните честички и квантната информација. [+]

Одделот за физика и астрономија нуди програми на студии кои водат до MS и Ph.D. степени, со целосен опсег на курсеви за дипломирани курсеви и можности за истражување во астрономијата, биофизиката, физиката на кондензирана материја, космологијата, физиката на елементарните честички и квантната информација. Во прилог на физика песна и астрофизика песна, на одделот (во врска со Одделот за хемија и Одделот за образование) нуди хемија физика песна и физика образование песна. ... [-]


МСЦ во физиката: физичко образование

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

Одделот за физика и астрономија нуди програми на студии кои водат до MS и Ph.D. степени, со целосен опсег на курсеви за дипломирани курсеви и можности за истражување во астрономијата, биофизиката, физиката на кондензирана материја, космологијата, физиката на елементарните честички и квантната информација. [+]

Одделот за физика и астрономија нуди програми на студии кои водат до MS и Ph.D. степени, со целосен опсег на курсеви за дипломирани курсеви и можности за истражување во астрономијата, биофизиката, физиката на кондензирана материја, космологијата, физиката на елементарните честички и квантната информација.

[-]

Master

Мајстор за јавна политика

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Medford

Мајстор за јавна политика е наменета за лица со најмалку седум години значајни, релевантни професионално искуство, кои се заинтересирани за проширување на нивните знаења за јавната политика во рамките на урбаните, социјалните и еколошките домени - или низ овие домени, како што се програми и политики поврзани со за одржливи заедници. [+]

Мајстор за јавна политика е наменета за лица со најмалку седум години значајни, релевантни професионално искуство, кои се заинтересирани за проширување на нивните знаења за јавната политика во рамките на урбаните, социјалните и еколошките домени - или низ овие домени, како што се програми и политики поврзани со за одржливи заедници. Оваа програма нуди на студентите можност да ги зајакнат своите критичко размислување, анализа на политиката и комуникациски вештини; да ја подобрат нивната професионална пракса во области како што се посредување, планирање на користење на земјиштето или финансиско управување; и да се воспостават блиски професионални односи и мрежи меѓу факултет, поврзани агенции и други ученици. За повеќе информации, преземете ја Брошурата за господар на јавна политика. Имајте на ум дека оние кои сеуште не се подобни за МПП треба да ги разгледаат УЕП магистрирал во урбаната и политиката за животна средина и планирање или МСП во политиката и планирањето на животната средина.... [-]