Tulane University - Biomedical Sciences Graduate Program (School of Medicine)

Introduction

Read the Official Description

БИОМЕДИСКИ НАУКИ (BMS) ДОСТАВА ПРОГРАМА

Програмата за постдипломски студии по биомедицински науки (BMS) е дел од Медицинскиот факултет Тулан. Таа е организирана како интердисциплинарна, меѓусекторска и интеркамписка програма, составена од факултет активно вклучен во биомедицински истражувања. Целта на програмата е да ги обучи научниците во заедничката научна заедница водена од креативноста и иновативноста. Програмата за додипломски студии Тулун во биомедицински науки ги спојува некои од најталентираните млади луѓе во светот со национално и меѓународно признати наставници и истражувачи: сите во контекст на жив град полна со можности во и надвор од лабораторија и училница.

BMS се состои од магистерски програми за анатомија (структурна и клеточна биологија), биохемија и молекуларна биологија, медицинска генетика и геномика, микробиологија и имунологија, патологија (молекуларна медицина), фармакологија и физиологија. Едногодишните програми на МСП се дизајнирани да ги збогатуваат и подобрат академските квалификации на додипломците и да ја зајакнат својата академска основа за понатамошен интелектуален развој, вклучувајќи и влез во медицинско училиште, стоматолошко училиште или други програми за здравствена професија или докторски програми за истражување. Екстремно висок процент на дипломци од Тулан МСП ја постигнуваат својата цел за следење на образованието.

Програмата BMS, исто така, вклучува докторска програма во биомедицински науки со специјализација во било кој од горенаведените господар 's предмети. На програмата д-р им овозможува на студентите да изберат нивните тези ментори од околу 90 членови на факултет во основните науки и клинички одделенија на Медицинскиот факултет и Тулане Националниот Примате истражувачки центар.


ТУЛАНСКА ШКОЛА ЗА МЕДИЦИНА

Еден од најпрепознатливите центри за медицинско образование во државата, Тулинскиот универзитет за медицина е енергичен центар за образование, истражување и јавни услуги. Одбележувајќи ја својата 175-та годишнина во 2009 година, Медицинскиот факултет Тулан е второто најстаро медицинско училиште во Длабоко Југ и 15-тото најстаро медицинско училиште во САД.

Медицинскиот факултет Тулан го регрутира врвниот факултет, истражувачи и студенти од целиот свет и ги турка границите на медицината со важни медицински истражувања и хируршки напредок. Од пронаоѓањето на бинокуларниот микроскоп до роботските операции, Медицинскиот факултет Тулан останува на чело на модерната медицинска иновација. Тулане школа за медицина е опремување на следната генерација на медицински професионалци со алатки за да успее во брзо менување на светот и ја обликуваат иднината на здравството. Секојдневно, ние се стремиме да ја исполниме нашата мисија на "Образование, истражување и нега на пациентите: лечиме заедници".

Tulane School of Medicine е целосно акредитирана од страна на Комитетот за врски за медицинско образование.

Почетокот

Њу Орлеанс, кој се наоѓа во суптропска клима и со една од најпрометните меѓународни пристаништа во светот, беше ранлив на сите видови вирулентни инфективни болести во 1834 година. Кога Медицинскиот колеџ во Луизијана го објави својот проспект истата година, клучна меѓу нејзините цели беше "да го води унапредувањето на науката и рационалниот третман на болеста".

До 1845 година, законодавството на државата ја признава вредноста на институцијата и овластено полноправно лице во Њу Орлеанс. Медицинскиот комплекс беше брзо признаен како еден од најголемите медицински школи во земјата. До 1860 година, уписот се зголеми на повеќе од 400 студенти, позиционирајќи го како четврта по големина програма за медицинско образование во државата.

Во 1882 година, Пол Тулан донираше голема недвижност во Њу Орлеанс за поддршка на образованието. Одборот на администратори на Туленскиот образовен фонд одлучи да го поддржи Универзитетот во Луизијана, а до 1883 година законодавната власт на Луизијана донесе закон за создавање на Универзитетот Тулан во Луизијана, приватен несекторски универзитет. Како дел од Универзитетот Тулан, медицинското училиште продолжи да напредува и да се проширува, премина во 20 век како највисоко медицинско училиште во Јужна и еден од најдобрите во нацијата.


Откривање и преведување

Медицинскиот факултет Тулан се истакнува во откривањето и преведувањето, како и во образованието. Во 1932 година, д-р Мајкл Е. ДеБаки дипломирал на Медицинскиот факултет Тулан и започнал истакната кариера во кардиоваскуларната хирургија. Како студент по медицина, тој ја истражувал и дизајнирал пумпата за ролери, која станала суштинска компонента на машината за белодробни заболувања која води кон операција на отворено срце.

Другите членови на факултет во Тулан, кои во последниот век направија траен напредок во медицината, се: д-р Роберт Хит во психофирмакологија, д-р Џорџ Е. Бурч по физиологија, д-р Ендрју В. Шали за ендокринологија и д-р Луис Игнарро во фармакологија, последните две добитници на Нобелова награда за нивната работа во Тулан.


Ураганот Катрина

Кон крајот на август 2005 година, со Медицинскиот факултет Тулан, на врвот на главната програмска експанзија, најлошата природна катастрофа во историјата на САД предизвика неверојатно уништување на градот Њу Орлеанс, нејзините луѓе и институции, вклучувајќи го Универзитетот Тулан.

Лекарите од Тулан останаа со своите пациенти во болницата во Тулан, во добротворната болница и во болницата во Њу Орлеанс, додека не беа принудени да се евакуираат. Оние лекари, студенти и жители наскоро ќе се вратат во градот, ќе основаат клиники на нови локации и ќе го воспостават пристапот до медицинска нега и медицинско образование.

После невремето, Медицинскиот факултет Тулан евакуираше во Бејлор колеџот за медицина во Тексас, каде што студентите по медицина ги продолжија студиите. Администраторите на Медицинскиот факултет во Тулан го координираа враќањето на училиштето во Њу Орлеанс, кое започна во ноември 2005 година и ги сместува 98,5% од медицинските студенти Тулан, кои останаа со Тулан по ураганот Катрина. Во текот на следната година, посветен и посветен факултет реконституираше енергични истражувачки и наставни програми како простор стана погоден.


Се движи напред

Медицинскиот факултет Тулан се етаблира како витална компонента во обновувањето на еден од најголемите градови во Америка. Ние ги обучуваме повеќето квалификувани студенти да бидат способни, внимателни лекари кои ќе обезбедат висококвалитетна примарна или специјалистичка нега на локално, национално и глобално ниво.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Health MSc » Гледа Health PhDs » Гледа Health Master »

Contact

Адреса, линија 1 1430 Tulane Avenue
70112 New Orleans, Louisiana, Соединети Американски Држави