University of Michigan-Flint, School of Management

Introduction

Read the Official Description

Од 1956 година, на Универзитетот во Мичиген-Флинт прифати важноста на "прави" како фундаментална за лични, професионални и академски раст на секој студент. Како дел од светски познатиот Универзитетот во Мичиген систем, и ние сме посветени на развој на новата генерација на "Лидерите и најдобра." На UM-Флинт, најдобрите лидери стане нурнати во прашања, истражуваат различни точки на гледање, бараат помош од другите, и да стане како се запознаат со реалноста како што го прават теории. UM-Флинт факултет од над 100 области на студии се става на нивната стручност и креативност во развојот на истражување и услуги учење проекти кои одговараат разбира наставна програма со повеќето притискање прашања денес. Таквите проекти донесе учење за животот, адреса на потребите на заедницата, и да ги исполнат желбите на студентите да придонесе за "нешто поголемо од самите себе." Акција-ориентирана академици, е во центарот на Универзитетот во Мичиген-Флинт искуство-и зошто нашите дипломирани студенти се толку многу барани од страна на работодавците во потрага за држави кои знаат како да се работите. Мисија Флинт кампусот на Универзитетот во Мичиген е заедница на различните ученици и научници, каде студентите од овој регион и пошироко се подготви за лидерство, достигнувања, и услуги преку интерактивна настава на уметноста, науката, економијата, и професии. Нашата мисија почива на три столба: квалитет во наставата, учење, и стипендија; студент-centeredness; и ангажирани државјанство. Нашите студенти да станат лидери во своите области, во својата професија, а во нивните заедници.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MSc » Види магистерски студии » Гледа BBAs » Гледа Part time MBAs » Гледа Bachelor »

Programs

This school also offers:

MSc

компјутерски науки и информациски системи (ms),

Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии September 2019 Соединети Американски Држави Flint

Магистер на науки (МСП) во компјутерски науки и информациски системи програма нуди концентрации во компјутерски науки или информациони системи, како и подготвителни брза песна, за оние без компјутерски науки позадина. [+]

Компјутерски науки и информациски системи (МС)

&nbsp

Магистер на науки (МСП) во компјутерски науки и информациски системи програма нуди концентрации во компјутерски науки или информациони системи, како и подготвителни брза песна, за оние без компјутерски науки позадина.

&nbsp

Компјутерски науки концентрација - со ригорозни програма дизајнирана за да ви овозможи со во-длабочината, state-of-the-art знаење во критичните компјутерски поврзани со технологии како што се Архитектура, бази на податоци, мрежи, алгоритми, и вештачката интелигенција. ... [-]


МСЦ во сметководство (МСА)

Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Дел-студии 1 - 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Flint

MSA на Факултетот за менаџмент е дизајниран да се изгради на вашиот додипломски образование со тоа што ќе се подготвува за кариера во сметководството. [+]

Сметководство (MSA)

MSA на Факултетот за менаџмент е дизајниран да се изгради на вашиот додипломски образование со тоа што ќе се подготвува за кариера во сметководството. Тоа ви овозможува да ги завршите 150 кредит часови потребни за да станете сертифициран јавен сметководител (CPA), и ќе ве подготвува успешно да го пополните испитот. Програмата е отворена за студентите со диплома по сметководство, друга бизнис дисциплина, како и не-бизнис дисциплини.... [-]


Master

јавната администрација (АПМ)

Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Дел-студии September 2019 Соединети Американски Држави Flint

Мајстор UM-Флинт на јавна администрација (АПМ) степен, понудени преку Хорас Х Rackham Додипломски студии на училиште, е дизајниран за да се подготви администратори да се анализираат проблемите и да ги решава ефективно. [+]

Јавна администрација (АПМ)

Фокус:

&nbsp

• магистер по јавна администрација (АПМ) степен UM-Флинт е, понудени преку Хорас Х Rackham Додипломски студии на училиште, е дизајниран за да се подготви администратори да се анализираат проблемите и да ги решава ефективно.

• Програмата МПА е интердисциплинарна, со цел да одговори на образовните потреби на студентите кои се заработени стручен, технички, или либерални уметности степени и кои се обидуваат да се прошири или да го обновите своето знаење на администрацијата. ... [-]