University of North Carolina Wilmington

Introduction

Read the Official Description

Оваа визија одразува нашите надежи, соништа и очекувања, но тоа, исто така, е дизајниран за да им помогне на UNCW соочуваат со големи предизвици и можности во годините што доаѓаат.

Јачина на универзитетот лежи во трите трајни вредности:

А посветеност на патување на учење А љубовта на место и Непоколеблив убеденост во моќта на идеи и иновации

Заложба за Патување

UNCW секогаш истакна патувања на студентите да се распрашува и да се открие, и преку овие процеси, за себе и за своите заедници.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа BScs » Гледа курс » Гледа Bachelor »

Videos

UNC Office of International Programs

UNCW 2016 Brand Spot_This is Why

Office of International Programs: Vivian

Office of International Programs: Aleksandr

Office of International Programs: Amaya

Office of International Programs: Anas

Office of International Programs: Axel

Office of International Programs: Lilia

Office of International Programs: Varsha

Office of International Programs: Sandra