University of Saint Francis Online

Introduction

Read the Official Description

Зошто на Универзитетот на свети Франсис?

Заработка потенцијал: USF рангирана 5 за најдобра заработка потенцијал на сите Индијана училишта. Резултати: 93% од 2015 година, дипломираните студенти се вработени, во образовните програми, во војската или волонтерски сервис. Рангови: USF е рангирана во топ 100 меѓу регионални универзитети (Среден Запад) според американските Вести &. Вредност: Вашингтон месечни листи USF како # 40 во нација за "најдобар резултат за дадените пари" во образованието.

"Тоа беше многу важно мисијата и вредностите на Факултетот огледало моето. Јас може да ја одбрале повеќе други училишта, но сакаше програма USF. Сакав мојот ASN искуство, па природно го одбрав USF за мојот дипломски степен. "

Мајк GeRue, диплома за наука во медицински сестри '99 & Мајстор на медицински сестри администрација '09

Главен оперативен офицер, Parkview институт за срце

Погодност учат од дома - или каде на друго место да се случи да биде! Флексибилност дознаете на свој темпо. Добиеш диплома во што малку како 12 месеци. Достапност Уживајте значителни заштеди наспроти цената на традиционалната, на кампусот програма. Квалитет USF обезбедува високо рангиран програми со одлични, мерливи резултати.

Потенцијалните работодавци велат:

"Медицинските сестри кои доаѓаат до нас од Универзитетот на свети Франсис навистина имаат вредности кои ги сакате. Тие обезбедуваат со радост. Тие обезбедуваат почитување на живот. Тие се грижат за нашите пациенти. Вие не може да оди во старечки само во потрага по добра платени работни места, ќе мора да се страстни за кои се грижат за другите. Морате да бидете подготвени да се жртвуваат, и ако сте, тогаш нега е кариера за вас. "

Керол Шустер, BSN, МБА, RN

Потпретседател на грижа за пациентите услуги, Директор за медицински сестри, францискански здравствена Crown Point

Процесот на прием на USF

Примена на Универзитетот на свети Франсис онлајн програми за постдипломски програма е и лесен и брз. Ако ви се исполнат кумулативни Успех барања степен и, можете едноставно да заврши на онлајн апликација за прием, вклучувајќи ги следниве:

Копија од вашиот официјален транскрипт од училиштето доделување на вашата диплома или повисок степен Краток писмо за апликација изразување на своите лични и професионални причини за извршување на постдипломски студии од USF Вашето резиме

Откако вашата апликација е поднесена, може да се врати во секое време да се најавите и да се провери за статусот на вашиот прием. Откако ќе бидат прифатени, можете да истражуваат можности за финансиска помош. А депозит школарина доаѓа следната, а потоа ќе matriculate и да почне класи.

Предности на кариерата

Најголемата придобивка е тоа што вие не мора да се стави својата кариера во мирување додека студирате онлајн со нас. Други придобивки за кариера вклучуваат следново:

Ќе се стекнат со знаења и вештини врвот на работодавците пожелавам во врвот кандидати, зголемување на вашата продадена и заработка потенцијал. Вие ќе бидете во можност да се стави она што го учат во сила на работа - често веднаш штом ќе го научат. Ќе научат нови начини за соработка и тимска работа, додека стекнување на нова мрежа на контакти.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Health BScs »

Programs

This school also offers:

Contact
Social Media