College of Engineering and Mathematical Sciences

University of Vermont

Introduction

Read the Official Description

На Колеџот на факултет и математички науки (IBM) е составен од констелацијата на брилијантен и различни сектори и програми. Нашите интердисциплинарен пристап подготвува дипломирани за лидерски улоги додека зачувување на разновидна заедница на научници. Тоа е нашата мисија да им обезбеди на држава Вермонт на интелектуални ресурси за технолошки управувано економскиот раст и да се промовира инженерство, компјутерски науки и математика, како професии во служба на човештвото.

Колеџ мисија + Профил

IBM, е дом на една училиштето - На Факултетот за инженерство - и две одделенија - Одделот за компјутерски науки и Одделот за математика и статистика. IBM, факултет и студентите се активно вклучени во на-кампус трансдисциплинарните програми, вклучувајќи Вермонт комплекс Центар системи, Вермонт Напредно компјутер Core (VACC) и интегративен постдипломски образование и обука (IGERT) програма. Нашите програмите националната заедница стигнат до К-12 наставници и ученици и вклучуваат Гувернерот на Институтот за Вермонт и Првата Роботика.

Добредојдовте од деканот Луис Гарсија

Добредојдовте на колеџ за инженерство и математички науки (IBM) во uvm. Одбравте областа на студија која ќе ви овозможи да ја обликуваат иднината на нашиот свет како општество се соочува постојано поголемите предизвици, како што се користење на нашите ограничени ресурси поефикасно, намалување на човечката раса стапало на планетата, како и развивање нови и помоќни компјутерски алатки кои ќе ни овозможат да ги реши проблемите побрзо и поефикасно. Како член на есента заедница ќе учат вештини кои ќе ви помогнат да се развие во topnotch матични мислител и професионален.

IBM, е тесно поврзано заедница, каде што студентите се запознаат едни со други и нивните професори. Нашите матични ориентирана училиште во рамките на една сеопфатна универзитет амбиент нуди на студентите можност да ги искористат предностите на сеопфатен додипломски и постдипломски искуство. Во прилог на нашите програми за образование, ние исто така нудиме иновативни сертификат програми кои обезбедуваат информации за да се изгради квалификациите на поединецот и поддршка на неговата или нејзината желба да се прават промени во кариерата, да ги унапреди во поле, или пристап до повисоко платени работни места.

На вкрстувањето на идеи е можно само во амбиент како есента, каде што студентите имаат можност да се стекнат со знаења за поддршка на дисциплини во рамките на и надвор од колеџ. Нашата цел е да ви овозможи со уникатно искуство, кој ви овозможува да го зголеми вашиот индивидуални потенцијал додека сте обезбедување од светска класа образование и вештина во собата. Повторно добредојде на есента.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа PhD »

Programs

This school also offers:

Videos