Universal Arts School

Introduction

Read the Official Description

Школа за најдобра анимација во Шпанија

15 # Меѓу најдобрите училишни школи во светот


Основана во 1994 година, како Центар специјализиран за CGI - компјутерски генерирани слики - (Infographics, 3D анимација, видео игри, кино, рекламирање и специјални ефекти) и Digital Image (графички дизајн, постпродукција, вирално видео, краток филм, модни филмови и веб). Со повеќе од 3 милиони часа обука, нашата методологија, пионер на меѓународно ниво, ни овозможува да најдеме работа во најзначајните врвни студија на планетата.

Немаше интернет или видео упатства или PDF-и, напишавме книги и прирачници за 3D софтвер за уредувачката ANAYA. Ние ги формиравме најсушните виртуелни полигони во архаичните компјутери. Предававме најпримитивни техники на симулација, анимација и девизна обработка. Тоа беше почетокот на 90-тите години.


Методологија образование

Можеме да кажеме дека постојат луѓе кои имаат голем професионален или личен успех и покрај видот на обуката што ја добивате. Ова значи дека сите имаме на располагање "кликање" што можеме да кликниме секогаш кога сакаме. Автентичната формација мора да се базира на создавање атмосфера во која лицето го буди внатрешното јас. Мора да постои атмосфера на слобода на изразување и доверба. Откако еден се поврзува, учењето може да полета.

Станува збор за учење уметност и професија, во целина. Во моментов, постои нова револуција во знаењето и интелигенцијата. Ние ги земаме во предвид концептите како што се Емоционалната разузнавање, 9 повеќекратни разузнавања, социјална интелигенција, синестезија, невролингвистичко програмирање, латерално размислување и сл. Сега е познато дека за да се научи, неопходно е да се отворат неколку истовремени трансверзални и сврзни патеки каде што лицето чувствува дека ги користи сите свои способности, а не само когнитивните.


Награди и споменувања

Добивањето на наградата може да биде тешко поради количината и квалитетот на многу дела доставени на различни национални и меѓународни натпревари и фестивали. Важно е да ја промовирате вашата работа со сите расположливи средства, каде компаниите обично бараат, како и професионалниот пазар. Промоцијата е од фундаментално значење за поврзување со светот на трудот, со вистинска размена на работни места и исто така можете да ги набљудувате моменталните трендови на Дигиталниот свет и неговите најуспешни линии на работа. Проектите секогаш се дизајнирани за некој што ќе ги види, за своја дифузија, да ја преместат вашата работа значи да го преместите вашиот професионален профил на кандидатот, каде што 80% од понудите за работа во светот не се објавуваат насекаде. Мора да бидете во вистински канал за изнајмување.

Ние сме референцирани од страна на американската институција АНИМАЦИЈА кариера ПРЕГЛЕД како една од најдобрите 100 меѓународни училишта, кои се рангираат на 15-ти во светот.


Сертифицирана меѓународна гаранција

Неодамнешните студии покажуваат дека компаниите, кога регрутираат, бараат до 70% од личните квалитети на кандидатот во споредба со 30% за нивната академска обука и резимеа, што се случува се почесто и особено во оваа индустрија. Тие ќе бараат што можете да направите за нив во компаниите, а не она што сте го проучувале. Ние сме единствениот центар во Шпанија и прв во Европа кој има четири одобренија од овој тип во секторот: овластен Центар за обука на NewTek, Luxology / Сертифициран овластен тренинг центар, Центар за авторизиран тренинг Houdini и официјален партнер академик од EPIC GAMES, за да ги научи моќни пакети на софтвер NewTek's LightWave3D, Luxology мод, SideEffects, Худини и моќен мотор на рендерирање-мотор на видео-игри Unreal Engine. Бевме исто така овластени од Techimage да го испорачаме софтверот за рендерирање "RenderMan" од Pixar. Ние сме центар Поддржан од Autodesk и Avid за да ги научиме Маите, 3D Studio Max и Avid, соодветно. Сите тие се сертификати со меѓународна гаранција во услугата за сите корисници.


Стипендии и финансирање

Ние можеме да ви помогнеме со поделба на таксите. Можете да побарате да направиме персонален план за плаќање. Ние можеме да се приспособиме според обуката да одбереш месечен план за претплата што ти одговара.

Ние исто така можеме да помогнеме во финансирањето на банките (со различни ентитети) за повеќе месеци и да помогнете во обработка и документирање. Ќе добиете помали надоместоци за повеќе месеци на финансирање и ова може да биде интересно да пристапите на обуката.

Пронајдете ја вашата стипендија за обука во различни јавни и приватни ентитети, национални, регионални или меѓународни и побарајте документи што ги бараат, ние ќе ви помогнеме со процедурите. Во моментов имаме специјална промоција во нашиот мајстор и курсеви. Барањето за пристап до неа е да се добие надомест за невработеност.

Обука, како и секој друг производ или услуга, може да има пакет за групи за обука и / или повеќе обука со ист буџет. Доколку дојде со пријателите, семејството и сл, може да ви направам посебна понуда за индивидуална група.


Работа во индустријата

Со оваа обука, професионалното поле што се отвара е многу разновидно и одржливо, каде што глобалната побарувачка на пазарот со идните професионалци е навистина поврзана. Вашата demo ролна ви овозможува да ги демонстрирате своите способности без оглед на вашата возраст, искуство или степен на студии каде што е важно квалитетот што може да се демонстрира со работата што ја направиле.

Нашите студенти се соочуваат со професионалниот пазар кој работи на неколку начини:

  • Локални и национални компании, студија и производствени компании
  • Големи компании, студии за големи формати и меѓународни продуценти
  • Создавање на сопствени компании од аудиовизуелни услуги и графика
  • Само-работа во слободен режим, работи за различни клиенти на локално или на меѓународно ниво.

Визи за странци

Ако сте странски студент, ние ќе ви помогнеме со ВИЗА. Вие треба само да ни испратите е-пошта за документите за обработка. Во секоја земја функционира на сличен начин, иако со некои разлики. Најинтересно е да се пријдеш на амбасадата или конзулатот во твојата земја на потекло и да побараш документација што ти треба.

Во принцип, повеќето студенти можат да останат во Шпанија до 90 дена без виза, иако постојат некои земји со кои е неопходно да се обработи, без оглед на должината на престојот во Шпанија.

Студентска виза е потребна за студии во Шпанија, кога тие се подолги од 90 дена.

Студентска виза е потребна за луѓе кои доаѓаат од одредени земји, без оглед на деновите што ќе се случат во Шпанија.

Барањата, процедурите и времетраењето се разликуваат од една до друга земја. Затоа е важно претходно да се информирате во најблиската шпанска амбасада или конзулат. Исто така е неопходно да бидете сигурни дека ги имате сите потребни информации за вашата конкретна ситуација. Ова би биле чекорите што треба да се следат:

  1. Одете во Шпанската амбасада или конзулат во земјата на потекло. Тие ќе ви ги обезбедат сите информации за барањата за аплицирање и добивање на студентска виза. Важно е да се јавите во Амбасадата најмалку 60 дена пред закажаниот почетен датум, бидејќи има одредено време за обработка на апликациите за виза.
  2. Побарајте ги потребните документи, билтени и обрасци.
  3. Се запишат на курсот или мајстор по ваш избор.

Откако ќе се изврши регистрацијата, по електронска пошта ќе побарате потврда за регистрација за да ја добиете студентската виза и нејзината презентација во Амбасадата или конзулатот.

This school offers programs in:
  • Англиски
  • шпански

Види магистерски студии »

Programs

This school also offers:

Master

Магистер по анимација на ликови

Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Los Angeles Шпанија Valencia + 3 more

Студија анимација како во вистинска производство на животната средина. Целта на овој курс е да ве научи да работите во креативното поле за да се произведе на професионално ниво било каков вид на работа во врска со анимацијата на карактери фокусирана на забавната индустрија. [+]

Студија анимација како во вистинска производство на животната средина.

Целта на овој курс е да ве научи да работите во креативното поле за да се произведе на професионално ниво било каков вид на работа во врска со анимацијата на карактери фокусирана на забавната индустрија.

За кого е?

Таа е наменета за професионалци од областа и за луѓето кои сакаат да изградат кариера во областа на Анимација и / или Производство CGI. Оваа обука е за Дипломирани студенти, како и не-дипломирани студенти, бидејќи тоа е целосно автономна и емпириска обука во нов професионален сектор. Со оваа обука, лицето ја стекнува професионалната категорија Character Animator која може да работи во филмови, шорцеви, рекламирање, видео игри итн. Нема предуслови, започнувате на ниво 0 и е наменето за сите публики.... [-]


Магистер по видео игри уметност

Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Los Angeles Шпанија Valencia + 3 more

Најкомплетно образование за создавање на видео-игри. Дознајте индустриски техники за да создадете фантастични светови, да дизајнирате тркачки автомобили, да создавате легендарни херои и негативци или да подготвувате спортски натпревари, како и да ги доведете во живот за да ги вклучите во видео игра. [+]

Најкомплетно образование за создавање на видео-игри.

Дознајте индустриски техники за да создадете фантастични светови, да дизајнирате тркачки автомобили, да создавате легендарни херои и негативци или да подготвувате спортски натпревари, како и да ги доведете во живот за да ги вклучите во видео игра.

За кого е?

Таа е наменета за професионалци од областа и за луѓето кои сакаат да изградат кариера во областа на Анимација и / или Производство CGI. Оваа обука е за Дипломирани студенти, како и не-дипломци, бидејќи тоа е целосно автономна и емпириска обука во нова професионална област. Со оваа обука, лицето ја стекнува професионалната категорија на CG Artist, која може да работи на филм, шорцеви, рекламирање, видео игри итн. Нема предуслови, започнувате на ниво 0 и е наменето за сите публики.... [-]


Магистер по дигитален филм

Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Los Angeles Шпанија Valencia + 2 more

Снимајте филм со VFX холивудски стил. Целта на курсот е да станете специјалист или уметник во режија и создавање филмови во дигитален формат. Целта е да се направат професионални кратки филмови снимени со визуелни ефекти, со користење на професионални камери на екран со хром и да се доживее од нејзините почетоци до процесот на пост-продукција. [+]

Снимајте филм со VFX холивудски стил.

Целта на курсот е да станете специјалист или уметник во режија и создавање филмови во дигитален формат. Целта е да се направат професионални кратки филмови снимени со визуелни ефекти, со користење на професионални камери на екран со хром и да се доживее од нејзините почетоци до процесот на пост-продукција.

За кого е?

Таа е наменета за професионалци на терен, потенцијални режисери и нови филмаџии заинтересирани да дознаат повеќе за дигиталниот филм на повеќе технички и практичен начин. Луѓе кои сакаат да се создаде во седмата уметност и да се изгради професионална кариера во режија и создавање филм во дигитален формат. Оваа обука е за дипломци, како и не-дипломци, бидејќи е целосно автономна и емпириска обука во нова професионална област. Со оваа обука, лицето се стекнува со професионална категорија, или како директор, супервизор на мултиформатит дигитален филм (филм, модни филмови, места и краток филм). Нема предуслови, започнувате на ниво 0 и е наменето за сите публики.... [-]


Магистер по илустрација и концепт-уметност

Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Los Angeles Шпанија Valencia + 3 more

Обликување вашите соништа. Во секој филм, видео игра, рекламното дело ... концептуалната уметност е основно дело. Сите подоцнежни дизајни се базираат на претходното дело на концепт уметници и илустратори. Научете како да работите во креативното поле за да се произведе на професионално ниво било каков вид на работа во однос на дизајнот и концептот уметност. Завршете ја обуката со презентирање на конкурентно и атрактивно портфолио, подготвено за вработување во индустријата. [+]

Обликување вашите соништа.

Во секој филм, видео игра, рекламното дело ... концептуалната уметност е основно дело. Сите подоцнежни дизајни се базираат на претходното дело на концепт уметници и илустратори. Научете како да работите во креативното поле за да се произведе на професионално ниво било каков вид на работа во однос на дизајнот и концептот уметност. Завршете ја обуката со презентирање на конкурентно и атрактивно портфолио, подготвено за вработување во индустријата.... [-]


Магистер по програмирање на видео игри

Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Los Angeles Шпанија Valencia + 3 more

Научете како да ги опремите вашите видео игри со вештачка интелигенција. Научете како да програмирате во рамките на најчесто користените мотори за видео игри на пазарот, UNREAL ENGINE и UNITY. Ќе научите и / или ќе ги продлабочувате јазиците како JavaScript, C, HTML, PHP, MySQL, Three.js и C #. Во овој 8-месечен мајстор, сите делови од програмата Видео-игри се изучуваат во длабочина и се подготвуваат да презентирате финален проект. [+]

Научете како да ги опремите вашите видео игри со вештачка интелигенција.

Научете како да програмирате во рамките на најчесто користените мотори за видео игри на пазарот, UNREAL ENGINE и UNITY. Ќе научите и / или ќе ги продлабочувате јазиците како JavaScript, C, HTML, PHP, MySQL, Three.js и C #. Во овој 8-месечен мајстор, сите делови од програмата Видео-игри се изучуваат во длабочина и се подготвуваат да презентирате финален проект.... [-]


Магистер по скулптура екстремни

Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Los Angeles Шпанија Valencia + 2 more

Дигитални скулпторски екстремни. Научете како да работите во режимот "Скулптура" за да создадете најкомплексни и детални 3D модели на пазарот. Можете да ја користите оваа моќна програма сами или да ја комбинирате со други 3D пакети, експоненцијално да ја спроведувате моќта на создавање. [+]

Дигитални скулпторски екстремни.

Научете како да работите во режимот "Скулптура" за да создадете најкомплексни и детални 3D модели на пазарот. Можете да ја користите оваа моќна програма сами или да ја комбинирате со други 3D пакети, експоненцијално да ја спроведувате моќта на создавање.

За кого е?

Таа е наменета за професионалци од областа и за луѓето кои сакаат да изградат професионална кариера во полето на дигитални скулптури и производство на CGI. Со оваа обука, професионално се занимава со Zbrush како уметник (кино, видео игри, шорцеви, рекламирање и сл.). Нема предуслови, започнувате на ниво 0 и е наменето за сите публики.... [-]