University Of San Diego School of Leadership and Education Sciences

Introduction

Read the Official Description

На Факултетот за лидерство и образовни науки се сместени академски одделенија, центри и институти во рамките на Мајката Розали Хил сала на кампусот на Универзитетот во Сан Диего. Национално акредитирани, иновативни и енергични програми понудени во рамките на SOLES се предводени од административен тим, факултет и партиципативни советодавни одбори за училиштето и центрите.

SOLES Краен стратешки план 2016-2018

Мисија

Мисијата на SOLES е да се ангажираме со учениците и нашите заедници континуирано да учиме преку истрага и пракса која ја поддржува социјалната правда и влијае на значајни промени во нашето разновидно општество.

Визија

Ја обликуваме иднината преку обезбедување на инклузивно образование како основа за социјална правда и средства за подобрување на човековото достоинство и подобрување на квалитетот на животот.Основни вредности

Мултикултурализам и социјална правда: Ние веруваме во развој на лидери, едукатори, советници и терапевти кои ќе се залагаат за еднаквост и вклучување во професионалните поставувања во кои тие служат. Ние веруваме во предизвикувањето на сите форми на дискриминација, вклучувајќи раса, класа, пол, хендикеп, сексуална ориентација, религија, во нашата локална, национална и глобална заедница и да работиме како агенти за промена кои ќе го поткопаат угнетувањето.

Извонредност во наставата: Ние сме посветени на совршеност во едуцирањето на нашите студенти во нашите дипломски и додипломски програми. SOLES факултет обезбеди иновативни и одговора настава, значајно практично учење со можности за критичко размислување, и високо квалитетно менторство за сите наши студенти. Ние се стремиме да дипломираат студенти кои ќе бидат примерни претставници на SOLES и лидери во нивните професии.

Грижа за целата личност: Во согласност со изјавата на Way Way, како заедница, ние се залагаме да ја почитуваме вредноста и човечкото достоинство на секоја личност. Ние сме посветени на третирање на сите со учтивост и сочувство, за да се чувствуваат ценети, згрижени и почитувани. Нашите акции се втемелени во нашата католичка традиција на социјална правда и љубов кон нашата заедница.

Заедница Ангажирање: Ние сме посветени на ангажирање со партнери од заедницата на локално, национално и глобално ниво за градење и одржување на наставни, стипендиски и услужни можности за нашиот факултет, студенти и вработени. Ангажирањето на заедницата вклучува извршување на заемно наградува партнерства со лидерите на заедницата, научници, едукатори и даватели на услуги. Ваквите партнерства се од суштинско значење за соодветни и квалитетни практични обуки за нашите студенти, применети можности за истражување и исполнување на нашата мисија да служиме.

Извонредност во стипендија: Ние сме посветени да придонесеме за генерирање на знаење во нашите области преку креативна и ригорозна стипендија. Нашите предности се во применетото истражување основано и придонесува за советување и терапија, образование и лидерство. Исто така, сакаме да бидеме ефективни преведувачи на новите научни достигнувања во пракса преку нашата стипендија и учење.

Стратешки приоритети

  1. Проширете ја посветеноста на SOLES за мултикултурализмот и социјалната правда
  2. Зајакнување, развивање и растење на академски програми во SOLES
  3. Зголемување на ангажманот на SOLES со K-12 католички, јавни и повелби / училишта во заедницата
  4. Подобрување на меѓународното и локалното присуство на SOLES
This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MA » Види магистерски студии » Гледа PhD »

Programs

This school also offers:

MA

Master of Arts in Higher Education Leadership

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 - 3 години September 2018 Соединети Американски Држави San Diego + 1 more

[+]

. ТОЕФЛ минимални резултати: Интернет-базиран тест: 83 [-]

Master of Arts in Leadership Studies

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 - 3 години September 2018 Соединети Американски Држави San Diego + 1 more

[+]

Се разбира Додипломски единици LEAD 501 непрофитен сектор и основи за управување ОЛОВО 504 човечки односи за лидерите ОЛОВО 507 Партнерства на заедницата и граѓанско ангажирање LEAD 511 стратешко планирање и позиционирање LEAD 512 Надвор од соработката ОЛОВО 513 Вештини и стратегии за застапување ОЛОВО 514 Јавно говорење ОЛОВО 522 Теории на организациско лидерство и кинематичка анализа LEAD 530 креативно лидерство - проценка, предизвик и поддршка ОЛОВО 533 Основи на извршен тренинг ОЛОВО 535 Модели на партиципативно лидерство ОЛОВО 552 Школски закон за аспиранти ОЛОВО 556i култура, лидерство и организации ОЛОВО 557 Лидерство и духовноста ОЛОВО 565 Динамика на расата, родот и културата во високото образование ОЛОВО 566 Тренер и менторство ОЛОВО 569 Значење Создавање и колегиумско искуство LEAD 571 Историја и филозофија на високото образование ОЛОВО 572 Лидерство и современи проблеми ОЛОВО 574 род и лидерство LEAD 577 Политика за високо образование ОЛОВО 578 Управа за високо образование ОВИЕ 579 експериментални теми ОЛОВО 585 Лидерство за промени ОЛОВО 595 Тезиска супервизија COUN 515 мултикултурно советување PJS 510 Религија и трансформација на конфликти PJS 550 Теорија на конфликти и анализа PJS 552 Решавање на конфликти во заедници и организации PJS 588 Застапување за човекови права . [-]

Мајстор на уметноста во брачна и семејна терапија

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 - 3 години September 2018 Соединети Американски Држави San Diego + 1 more

Мисијата на Програмата за брачна и семејна терапија (MFT) е да помогне во водењето на трансформацијата на семејна терапија преку креирање, едукација и активна поддршка на заедница на идните професионалци кои ја отелотворуваат филозофијата и практиката на биопсихосоцијалниот, системски пристап кон семејно-менталната ментална здравствена грижа. [+]

Мисијата на Програмата за брачна и семејна терапија (MFT) е да помогне во водењето на трансформацијата на семејна терапија преку креирање, едукација и активна поддршка на заедница на идните професионалци кои ја отелотворуваат филозофијата и практиката на биопсихосоцијалниот, системски пристап кон семејно ментално ментално здравствена грижа.

Програмата за брачна и семејна терапија ги подготвува семејните терапевти да работат со поединци, парови и семејства од различно потекло. Програмата промовира употреба на биопсихосоцијален модел во терапијата, со акцент на разбирање на клиентите од релациона или системска перспектива, што е опишано во најпродаваните книги, основни вештини во семејната терапија и вештини за есенцијално оценување во семејната терапија, и Напишани од програмските членови на факултетот. Студентите завршуваат 12-месечен клинички практикум во кој тие акумулираат минимум 500 директни контактни часови на клиентот и добиваат повеќе од 200 часа надзор од супервизори на факултет и практикум. Учениците имаат можност да направат акцент на медицинската семејна терапија.... [-]


мајстор на уметноста во советување

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 3 - 4 години September 2018 Соединети Американски Држави San Diego + 1 more

Студентите за советување во училиштата планираат да работат како професионални советници во основно, средно и средно училиште или во агенции кои им служат на училишни деца и на нивните семејства. Кандидатите развиваат знаења и вештини во застапувањето на учениците, како и во дизајнот, имплементацијата и евалуацијата на сеопфатни насоки и програми за советување базирани на резултатите за различно студентско население. [+]

Магистер по советување, специјализација во училиште советување нуди две опции за концентрација:

Учеснички персоналски услуги (PPS) - 48 единици PPS акредитив со Лиценцирано професионално клинички советник (LPCC) подобност - 63 единици

Студентите за советување во училиштата планираат да работат како професионални советници во основно, средно и средно училиште или во агенции кои им служат на училишни деца и на нивните семејства. Кандидатите развиваат знаења и вештини во застапувањето на учениците, како и во дизајнот, имплементацијата и евалуацијата на сеопфатни насоки и програми за советување базирани на резултатите за различно студентско население.... [-]


Master

Master in Elementary Education

Студии врз за студентски град Целосна 1 - 2 години September 2018 Соединети Американски Држави San Diego

[+]

Што можам да направам со овој степен? Кој треба да се применуваат? список апликација Еден официјален запечатен препис од сите колеџи и универзитети присуствуваше, вклучително и колеџи од заедницата. . А најмалку две професионални писма на препорака од тековната претпоставен или професор потврдувајќи ги и академски и лични вештини, и ако е можно, да ги подучува способностите. Поранешните Резултати [-]

Master in Secondary Education

Студии врз за студентски град Целосна 1 - 2 години September 2018 Соединети Американски Држави San Diego

[+]

список апликација Еден официјален запечатен препис од сите колеџи и универзитети присуствуваше, вклучително и колеџи од заедницата. А најмалку две професионални писма на препорака од тековната претпоставен или професор потврдувајќи ги и академски и лични вештини, и ако е можно, да ги подучува способностите. Тековен преглед или кратка биографија Кога пишувате на вашиот одговор ве молиме запомнете дека ова е можност за да ги покажете вашите вештини за пишување и академската подготвеност. . [-]

Master of Education in TESOL, Literacy and Culture

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 - 3 години September 2018 Соединети Американски Држави San Diego + 1 more

[+]

Нашите студенти

. . [-]

Videos

University of San Diego Tour

SOLES Student Testimonial

SOLES Director of Admissions and Outreach

Contact

School of Leadership and Education Sciences

Адреса, линија 1 University of San Diego School of Leadership and Education Sciences Mother Rosalie Hill Hall 5998 Alcala Park
92110-2492 San Diego, California, Соединети Американски Држави
Број на телефон false