University Of Washington Bothell

Introduction

Read the Official Description

На Универзитетот во Вашингтон Bothell (UW Bothell) е четири години додипломски и постдипломски кампус во североисточниот дел на Кинг Каунти, Еден од три кампуси на јавноста Универзитетот во Вашингтон. Во кампусот е основана во 1990 година (што е истата година на Универзитетот во Вашингтон Такома отвори). UW Bothell дели кампусот со Cascadia колеџ. UW Bothell е најголемиот гранка кампусот во државата и најбрзо растечките четири години универзитет во државата Вашингтон.

UW Bothell се наоѓа само северозападно од раскрсницата на автопат 405 и Државниот Пат 522. Класите се нуди на денот и вечерните за полно или скратено работно време на студентите. Програми се понудени во бизнисот, образованието, нега, компјутери, и интердисциплинарна науките и уметностите.

ACADEMICS UW Bothell моментов нуди 40 степени додипломски и магистерски во шест училишта: Бизнис, интердисциплинарни науки и уметности, наука, технологија, инженерство и математика, образовни студии и медицински сестри и здравствени науки.

Запишување

UW Bothell е најголем гранка кампусот во државата. Новак апликации се зголеми за 20% од 2010 година, додека трансфер на апликации се зголеми за 24%. Вкупниот пребројување на целосна и скратено работно време на студентите е 4172. Пребројувањето помина значително во текот на изминатите години.

UW Bothell почна прифаќање бруцоши во есента 2006 година. На првата класа да ги заврши сите четири години во UW Bothell дипломирал во јуни 2010 година.

Договор со Градот Bothell ограничува UW Bothell и Cascadia колеџ запишување. Ограничување на запишување е моментално 10.000 FTE студенти. Првично, уписот беше ограничена на 3.000 FTE испитаниците до влезот е изградена со директен пристап на Државниот Пат 522. Вашингтон Стејт департментот за транспорт заврши овој проект во септември 2009 година.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа BAs » Гледа BScs » Гледа Bachelor » Гледа MBA »

Videos