University of Central Missouri

Introduction

Read the Official Description

Искуството на University of Central Missouri ги трансформира учениците во доживотни ученици, посветени на услугата, со знаење, вештини и самодоверба за да успеат и да водат во регионот, државата, нацијата и светот.

UOCM101

Причини да верувате во образованието на UCM.

UOCM103a

  • Култура на услуги ги поврзува учениците со нешто поголемо од себе преку можности за враќање на заедницата, како што се Хабитат за човештвото.

  • Вклучени Учење преку практично искуство за учење во и надвор од училницата вклучува програми како што се иновативните односи со јавноста и интегративното деловно искуство.

  • Академиците кои се фокусирани на иднината нудат најсовремена опрема, како што се симулатори на Redbird и практиканти за опремување на студентите со ажурни вештини.

  • А светската перспектива го подобрува студентите колеџ искуство, нудејќи им на можности да учествуваат во студирањето програми во странство во земји како Франција или Нов Зеланд.

Шампионите на успех на учениците

UCM's

UOCM104a

Фокусирани на иднината

Основана во 1871 година во Warrensburg, Мисури, со само неколку десетици студенти, повеќе од 140 години подоцна, UCM служи 12.333 студенти.

Нашата разновидна студентска популација претставува речиси секоја држава и 50 земји од целиот свет.

Учење на поголем степен

Учење на поголем степен пренесува длабочина на искуства што студентите ги стекнуваат на University of Central Missouri . Еве, вие сте дел од образовно искуство што се протега надвор од училницата. Времето на учениците во UCM ги поттикнува да напредуваат во брзиот свет на денешницата и утре.

Учење на поголем степен не е маркетинг кампања; тоа е повеќе од тоа. Тој дефинира кој сме и што правиме во UCM. Поддржано од четирите причини да поверуваме, Учење до поголем степен ни дава начин да ја раскажеме приказната на UCM.

Причини да верувате:

  • Ангажирано учење
  • Академици насочени кон иднината
  • Светска перспектива
  • Култура на услуга

UOCM102

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MA » Гледа MSc » Гледа Health BScs » Гледа Health MSc » Гледа Health Bachelor » Гледа BAs » Гледа BScs » Гледа 1-year MBAs » Гледа курс » Гледа Bachelor » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

MA

Магистер по комуникација

Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна 2 години May 2019 Соединети Американски Држави Warrensburg + 1 more

Преку магистер по комуникациски програма, можете да ги подобрат своите вештини во менаџмент, филм, видеографија, радио, вести, настава, како и целокупната комуникација вештини. [+]

Преку магистер по комуникациски програма, можете да ги подобрат своите вештини во менаџмент, филм, видеографија, радио, вести, настава, како и целокупната комуникација вештини.

По завршувањето на магистрирал во комуникација, може да се квалификувате за работни места на повисоко ниво во области како што се вести, социјални медиуми, рекламирање, маркетинг, односи со јавноста, продажба, човечки односи, телевизија, радио или да се подготват за постдипломски степени.... [-]


Магистер по сметководство (р)

Студии врз за студентски град 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Warrensburg

Ако вашата цел е да се работи во врвот ниво на сметководствена професија, мајстор на сметководствена програма ќе ги обезбеди потребните знаења и обука. М-р, исто така, ви обезбедува патот за завршување на часови потребни за да седат за сертифициран јавен сметководител испит. Оваа ознака покажува дека се држите за повисок стандард. [+]

Кариера унапредување и подготовка за КПД испитување

Ако вашата цел е да се работи во врвот ниво на сметководствена професија, мајстор на сметководствена програма ќе ги обезбеди потребните знаења и обука. М-р, исто така, ви обезбедува патот за завршување на часови потребни за да седат за сертифициран јавен сметководител испит. Оваа ознака покажува дека се држите за повисок стандард.... [-]


Мајстор во музиката (р)

Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна 2 години May 2019 Соединети Американски Држави Warrensburg

UCM нуди мајстор на уметноста степен во музиката, со акцент во: Спроведување, историја и литература, Кодали, музичко образование, изведба, пијано педагогија, вклучувајќи програма на летен мајстор, која вклучува три лета! [+]

UCM нуди мајстор на уметноста степен во музиката, со акцент во:

СпроведувањеИсторија и литератураКодалиМузичко образованиеПерформансиПијано педагогија

Вклучувајќи програма на летен мајстор, која вклучува три лета!

Резултати за завршено музичко образование на UCM

На UCM, ние ги обврзуваме нашите ученици да учат преку работа. Вашиот предмети и студија со UCM професори ќе развијат следниве вештини:... [-]


MSc

М-р во голема анализа на податоци

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Warrensburg

Магистер на науки во Биг податоци анализи и информатичка технологија (MS BDA [+]

Повеќе од пет декади на извонредност!

Магистер на науки во Биг податоци анализи и информатичка технологија (MS BDA

Магистер на науки во Биг податоци анализи

Персонализирано внимание

Нашите 19-на-1 студент-да-факултет сооднос значи дека ќе го добиете персоналните внимание што го заслужуваат. Ќе дознаете од искусни членови на факултет кои се национално признати научници. Тие се посветени на менторство и прави се што можат за да ви помогнат да успеете.... [-]


Магистер по атлетски тренинг (м-р)

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Warrensburg

Ви благодариме за вашиот интерес во University of Central Missouri Магистер на науки Атлетик програма за обука (АТП). Имаме многу динамично образовно искуство кое обезбедува и училници и клинички искуства, за кои веруваме дека ќе одговараат на вашиот интерес. Магистер на науки во Атлетик обука во моментов чека одобрување од Комисијата за високото образование (HLC) за нудење степен почнувајќи летен семестар 2019 година. [+]

Атлетска обука на UCM

Ви благодариме за вашиот интерес во University of Central Missouri Магистер на науки Атлетик програма за обука (АТП). Имаме многу динамично образовно искуство кое обезбедува и училници и клинички искуства, за кои веруваме дека ќе одговараат на вашиот интерес. Магистер на науки во Атлетик обука во моментов чека одобрување од Комисијата за високото образование (HLC) за нудење степен почнувајќи летен семестар 2019 година.... [-]


Магистер по безбедност во управувањето со безбедност (м-р)

Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години May 2019 Соединети Американски Држави Warrensburg + 2 more

Овој професионален степен е понуден да ги подготви студентите да им помогнат на менаџментот во ефективната употреба на ресурсите за развој, имплементација и проценка на сеопфатни програми за безбедност и здравје во различни професионални поставки. [+]

Заработете степен во оваа област со голема побарувачка со одлични можности за вработување и плата. Безбедносната професија се фокусира на зачувување на луѓето, истовремено спречувајќи штета на имотот и на животната средина. Ќе се стекнете со практично искуство со тековната лабораториска и теренска технологија, платена практикантска работа, учество на премиерот конференции и применети проекти.... [-]


Магистер по воздухопловна безбедност (м-р)

Он-лајн студии Студии врз за студентски град Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна 2 години August 2019 Соединети Американски Држави Warrensburg + 2 more

За професионалците во воздухопловството, посветеноста на доживотното учење и извонредност се од суштинско значење. Овој уникатен напреден степен обезбедува широка изложеност на сите аспекти на безбедноста во воздухопловството, како и развојот, имплементацијата и управувањето со програмите за безбедност во воздушниот сообраќај во деловните, индустриските или владините воздухопловни средини. Исто така, служи како висококвалитетен акредитивен карактер за професионалците во воздухопловството. [+]

Напреден Сертификат за воздухопловни професионалци

За професионалците во воздухопловството, посветеноста на доживотното учење и извонредност се од суштинско значење. Овој уникатен напреден степен обезбедува широка изложеност на сите аспекти на безбедноста во воздухопловството, како и развојот, имплементацијата и управувањето со програмите за безбедност во воздушниот сообраќај во деловните, индустриските или владините воздухопловни средини. Исто така, служи како висококвалитетен акредитивен карактер за професионалците во воздухопловството.... [-]


Магистер по индустриски менаџмент (м-р)

Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години May 2019 Соединети Американски Држави Warrensburg + 2 more

Ако вашата цел во кариерата е да работите во управувањето или надзорните позиции во индустријата, прифатливиот Магистер на науки во индустриски менаџмент програма на University of Central Missouri е идеален избор. Ќе го подобрите вашето лидерство, решавање на проблеми и вештини за донесување одлуки. [+]

Подгответе се да го води

Ако вашата цел во кариерата е да работите во управувањето или надзорните позиции во индустријата, прифатливиот Магистер на науки во индустриски менаџмент програма на University of Central Missouri е идеален избор. Ќе го подобрите вашето лидерство, решавање на проблеми и вештини за донесување одлуки. Ќе научите од високо квалификувани и посветени професионалци со реалниот свет искуство во индустриски менаџмент. Програмата на овој мајстор има сеопфатна наставна програма фокусирана на технолошки менаџмент, организациска ефективност, системи за квалитет, истражување и научна работа.... [-]


Магистер по компјутерски информациони системи и информатичка технологија (м-р)

Студии врз за студентски град Целосна 2 години May 2019 Соединети Американски Држави Warrensburg

Магистер на науки во компјутерски информациони системи и информатичка технологија (MS CIS [+]

Магистер на науки во компјутерски информациони системи и информатичка технологија (MS CIS

Програмата е целосно акредитирана од AACSB International.

Повеќе од пет декади на извонредност!

Магистер на науки во компјутерски информациони системи и информатичка технологија (MS CIS

Магистер на науки во компјутерски информациони системи

Софтверско инженерствое-трговија / Интернет технологииПерсонализирано внимание... [-]

Магистер по компјутерски науки (м-р)

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Соединети Американски Држави Warrensburg

Програмата е дизајнирана да ви помогне да стане постар компјутерски професионалци во компјутерската индустрија, а нејзиниот фокус е на примената на технологијата за решавање на различни практични проблеми. Програмата МСП во компјутерски науки е целосно акредитирана од страна на Комисијата за високото образование (HLC) преку University of Central Missouri . [+]

CS @ UCM - Подгответе се за успех во кариерата

Добредојдовте во програмата MS in Computer Science на University of Central Missouri . Ќе имаат пристап до високо-квалитетни настава во најприфатливата програма за компјутерски науки господар во државата Мисури. Како што, впрочем, ние сме најголемиот компјутерски науки магистратура во Мисури. Програмата е дизајнирана да ви помогне да стане постар компјутерски професионалци во компјутерската индустрија, а нејзиниот фокус е на примената на технологијата за решавање на различни практични проблеми. Програмата МСП во компјутерски науки е целосно акредитирана од страна на Комисијата за високото образование (HLC) преку University of Central Missouri .... [-]


Магистер по математика - статистички науки и статистика

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Соединети Американски Држави Warrensburg

А господар 's степен во статистички науки и статистика е дизајниран да одговара на потребите на учениците во актуарската наука, статистика или сродни полиња. Имате опција да преземете широк спектар на курсеви за статистика, актуарска наука, анализа на податоци, како и компјутерски науки. [+]

Актуарски науки и статистика

А господар 's степен во статистички науки и статистика е дизајниран да одговара на потребите на учениците во актуарската наука, статистика или сродни полиња. Имате опција да преземете широк спектар на курсеви за статистика, актуарска наука, анализа на податоци, како и компјутерски науки. Наставната програма е дизајнирана да обезбеди силна обука во квантитативно и статистичко размислување, како и вештини со користење на статистички софтвер, вклучувајќи R и SAS. Програмата е доволно флексибилна за да им овозможи на студентите да се концентрираат курсеви или во актуарската наука или во статистиката и можат да обезбедат комбинација на курсот по статистика и информатика за оние кои се заинтересирани во областа на информатичката наука.... [-]


Магистер по сајбер безбедноста и информации

Студии врз за студентски град Целосна 2 години May 2019 Соединети Американски Држави Warrensburg

Добредојдовте во MS во Cybersecurity и информации за осигурување на програмата на University of Central Missouri . На University of Central Missouri е постојано рангирана од Принстон преглед и САД Вести [+]

Cybersecurity @ UCM - обезбедете ја вашата иднина

Добредојдовте во MS во Cybersecurity и информации за осигурување на програмата на University of Central Missouri . Оваа програма е дизајнирана да се подготват дипломците со напредни вештини во Cybersecurity и Информации за осигурување. Дипломирани студенти од програмата можат да ги применат овие вештини за да ги заштитат ресурсите во доменот на сајбер и да работат како високи професионалци од сајбер безбедноста во различни сектори на индустријата кои имаат значајни онлајн ресурси. МСП во програмата Cybersecurity и Information Assurance е целосно акредитирана од страна на Комисијата за високото образование (HLC) преку University of Central Missouri .... [-]


Магистер по советување

Студии врз за студентски град Целосна 2 години May 2019 Соединети Американски Држави Warrensburg

Магистрирал во советување (MS советување) се базира на диплома степени во различни области. На MS советување е дизајниран да ги подготви професионални советници да работат со поединци и групи кои се однесуваат на семејството, менталното здравје, кариера и образовни прашања. [+]

Подгответе се за советодавно извонредност

Програмата за советување на UCM е единствена во централниот регион - и само една од четирите јавни институции во Мисури - која ќе биде национално акредитирана од Советот за акредитација на советување и сродни образовни програми (CACREP). Програмата за советување за советници ќе ве подготви да биде пример професионален советник во училиштето или заедницата / клиничкото ментално здравје.... [-]


Магистер по технологија

Студии врз за студентски град Целосна 2 години May 2019 Соединети Американски Држави Warrensburg

Магистер на науки во технологија програма ќе се подготвува за напредни позиции во технологијата поврзани со организации, претпријатија и активности. Курсевите се нудат онлајн или на самото место во главниот кампус на UCM и UCM - Ливиот самит. [+]

Подготовка на лидерите во технологијата

Магистер на науки во технологија програма ќе се подготвува за напредни позиции во технологијата поврзани со организации, претпријатија и активности. Курсевите се нудат онлајн или на самото место во главниот кампус на UCM и UCM - Ливиот самит. Нашите капацитети се дизајнирани да им овозможат на студентите да ја искусат најсовремената технологија, софтверски апликации и опрема.... [-]


Магистрирал во правда (м-р)

Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Соединети Американски Држави Warrensburg + 1 more

Кога ќе бидете подготвени да продолжите со образованието, изберете добро воспоставена програма со факултет од светска класа. Одделот за кривична правда на UCM е основан во 1962 година и останува верен на своите корени додека продолжува да иновира и води чекор со денешните агенции за кривично право. [+]

Кривичната правда

Кога ќе бидете подготвени да продолжите со образованието, изберете добро воспоставена програма со факултет од светска класа. Одделот за кривична правда на UCM е основан во 1962 година и останува верен на своите корени додека продолжува да иновира и води чекор со денешните агенции за кривично право.

Заработувајќи Магистер на науки во кривичната правда ќе ви овозможи со знаење и вештини да ексел во вашата избрана кариера поле. Оваа програма е наменета за оние кои сакаат да влезат и / или напредок во кривичната правда агенција, бараат позиција на лидерство, истражување, или настава во кривичната правда. Како дипломиран на нашата програма, ќе бидете во можност да:... [-]


Contact

University of Central Missouri

Адреса, линија 1 Office of Admissions, University of Central Missouri, Ward Edwards 1400
MO 64093 Warrensburg, Missouri, Соединети Американски Држави
Website http://www.ucmo.edu/
Број на телефон +1 877-729-8266