University of Management and Technology

Introduction

Read the Official Description

Универзитетот за Менаџмент и Технологија (UMT), основана од страна на Државниот Совет на високото образование на Вирџинија (SCHEV) во 1998 година, е приватен универзитет се наоѓа во центарот на градското подрачје во Арлингтон, Вирџинија, САД. Примарна цел UMT е да обезбеди управување и технологија образование за јавноста и за промовирање на академските совршеноста во високото образование иновативни програми UMT се дизајнирани за професионалци кои работат желба да добијат до-to-date управување и технологија знаење, вештини и увид. Со глобалната конкуренција и брзо менување на технологијата, доживотното учење е неопходност. Успешни професионалци, треба постојано да ги ажурираат своите вештини и знаења или тие ризикуваат да заостанувањето. UMT нуди широк спектар на програми, вклучувајќи и магистерски, дипломски сертификати, извршен сертификати и професионални програми за развој. Овие програми се фокусираат на современите менаџмент и технологија прашања, постигнување на рамнотежа меѓу теоријата и практичната примена. UMT, исто така, обезбедува обука и консултантски услуги на компании и владини агенции, и врши истражување напори да им служи на индустријата, владата и заедниците. Нашиот факултет членови имаат долгогодишно управување и технологија образование искуство работат за и со големите компании, непрофитни организации и владини агенции. UMT професори имаат образовани повеќе од 25.000 менаџери низ целиот свет во текот на изминатата деценија. Нашите клиенти вклучуваат компании, влади, како и непрофитни организации низ целиот свет. Со пригоден вечерните часови и викенд класи, студентите можат да добијат образование на нивните сопствени време. Ние исто така нудиме курсеви преку далечинско образование, кои им овозможуваат на студентите да работат од удобноста на сопствениот дом, канцеларија, или било кое друго место во светот каде што тие можат да пристап на Интернет. А UMT образование е конкурентни цени. Вие не плаќаат за голем кампус и многу над глава. Наместо тоа, ќе добијат квалитетно образование дипломиран без кршење на банката.  

Види магистерски студии » Гледа Graduate Certificates » Гледа Certificates » Гледа курс » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

Master

се подготвува за сертификати за испит

Студии врз за студентски град Дел-студии 2 дена September 2018 Соединети Американски Држави Arlington Ashburn + 1 more

За да се обезбеди увид во она што сертификација испит опфаќа, вклучувајќи ги и клучните концепти кои веројатно ќе бидат вклучени во испитувањето и совети за тоа како поединците треба да се подготви за тоа. [+]

Овој курс обезбедува преглед на предметот на испит и совети за тоа како да се подготви за тоа. Цели на За да се обезбеди увид во она што сертификација испит опфаќа, вклучувајќи ги и клучните концепти кои веројатно ќе бидат вклучени во испитувањето и совети за тоа како поединците треба да се подготви за тоа. Настава Метод: Предавања, вежби Материјали: Курс работна тетратка, мостра PMI сертификација испит PMI, Водич за PMBOK PMBOK знаење области - Интеграција менаџмент - Опсег менаџмент - Управување со квалитетот - Управување со времето - Трошоци за управување со - Управување со ризикот - Управување со хумани ресурси - Канцеларија за управување со - Управување со комуникации Должина на курсот Овој курс доаѓа во различни должини во зависност од потребите на вашата организација. Проектен менаџмент професионалци (PMPs) имаат право да заработуваат професионален развој единици (PDUs) за преземање на овој предмет. ... [-]