University of Memphis

Introduction

Read the Official Description

За University of Memphis

Нашиот град го смени светот на повеќе начини од еден. Ние не чекаме да се случуваат нештата, ние скокнуваме и ги вадиме рацете валкани. Може да се направи, волја-дух кој овластува Мемфис вози на UofM. Ние сме културно разновидни и комплексни. Ги притискаме границите и откриваме нови начини на размислување. Најмногу од сè, ние сме управувани од напорна работа и добивање резултати.

Се наоѓа во живописна населба во Мемфис, Тенеси, UofM е голема истражувачка институција. Она што го учат тука гради чувство на интелектуален ангажман што ќе ве поттикне да направите разлика во животот и во текот на вашата кариера. Основана во 1912 година, ние го поздравуваме повеќе од 21.000 студенти секоја година во кампусот. Разновидноста е една од нашите предности. Студентите и факултетот доаѓаат од целиот свет за да бидат дел од искуството на UofM.


Визија

University of Memphis ќе биде признаен како еден од големите истражувачки универзитети на Америка, познат по своите сеопфатни, иновативни академски програми и за капитализирање на урбаниот амбиент и регион за решавање на предизвиците на нашето глобално општество.


Мисија

University of Memphis е метрополитен истражувачки универзитет во центарот на учениците, обезбедувајќи висококвалитетни образовни искуства, а истовремено следејќи нови знаења преку истражување, уметнички израз и интердисциплинарна ангажирана стипендија.


Највисоки приоритети

 • Зголемување на стапките на запишување, задржување и дипломирање за сите ученици.
 • Продолжете да инкорпорирате иновации и технологија во инструкции за подобрување на успехот на учениците во сите домени.
 • Зголемување на истражувања и научни / креативни активности, заедно со надворешно финансирање.
 • Расте и унапреди претприемничка и комерцијална активност.
 • Вработуваат соодветна поддршка за да го подобрат академското искуство за студентите преку тренинг, менторство, туторство и советување.


Вредности

University of Memphis , како ангажирана заедница за учење, прославува:

Искуството за извонредност во наставата и истражувањето како највисоки мерки за успешно постигнување.

 • Интердисциплинарна соработка, уметничко изразување и истражување како возила за искористување на нашите ресурси, решавање на проблеми, и множење на нашите достигнувања.
 • Пренесување и ширење на знаењето со заинтересираните страни во заедницата за интелектуално, економско и социјално унапредување на нашата заедница.
 • Иновација и креативност во сè што правиме.
 • Почитување на разновидноста и индивидуалната вредност.
 • Интегритет и транспарентност во сите наши активности.
 • Одговорно управување и зачувување на ресурсите.
 • Рекреација на мудрост, знаење и информации создадени од нашите претходници.
 • Лидерство и вклучување во економскиот, социјалниот и професионалниот развој на Мемфис, државата Тенеси и нацијата.


Контактирајте го UofM

University of Memphis
Мемфис, Т.Н. 38152
901.678.2000

www.memphis.edu

This school offers programs in:
 • Англиски

Гледа MSc » Гледа курс » Гледа PhD » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

MSc

MS во биоинформатиката

Студии врз за студентски град August 2019 Соединети Американски Држави Memphis

Биоинформатиката е брзорастечко интердисциплинарно поле кое ги комбинира математичките и компјутерските науки со биологија и / или медицина. Со неодамнешните достигнувања во биотехнологијата, биолозите честопати се преоптоваруваат со големи бази на податоци кои треба да се складираат и анализираат на автоматизирани начини. Биоинформатиката обезбедува алатки за разбирање на комплексни биолошки системи кои се движат од цели еколошки системи до специфични човечки болести, до клеточни и молекуларни мрежи. [+]

За биоинформатиката

Биоинформатиката е брзорастечко интердисциплинарно поле кое ги комбинира математичките и компјутерските науки со биологија и / или медицина. Со неодамнешните достигнувања во биотехнологијата, биолозите честопати се преоптоваруваат со големи бази на податоци кои треба да се складираат и анализираат на автоматизирани начини. Биоинформатиката обезбедува алатки за разбирање на комплексни биолошки системи кои се движат од цели еколошки системи до специфични човечки болести, до клеточни и молекуларни мрежи.... [-]


Г-ѓа по физика и материјали наука

Студии врз за студентски град August 2019 Соединети Американски Држави Memphis

Физика и материјали наука е широко и комплексна област која користи математички модели за да се објасни природата и однесувањето на сите видови на физички системи од најмалите честички во јадрото на целиот универзум во кој живееме. Одделот за физика и материјали наука има факултет експертиза која се одразува на разновидноста на можностите достапни во рамките на дисциплината. Програмата господар има концентрации во општата физика, компјутерската физика и науката за материјали. Одделот има активни истражувања во областа на биоматеријали, биофотоника, нанотехнологија, нанотехнологија, физика на кондензирана материја, теоретска физика, фракционо анализа, астрофизика и сончева физика. [+]

За физика и материјали наука

Физика и материјали наука е широко и комплексна област која користи математички модели за да се објасни природата и однесувањето на сите видови на физички системи од најмалите честички во јадрото на целиот универзум во кој живееме. Одделот за физика и материјали наука има факултет експертиза која се одразува на разновидноста на можностите достапни во рамките на дисциплината. Програмата господар има концентрации во општата физика, компјутерската физика и науката за материјали. Одделот има активни истражувања во областа на биоматеријали, биофотоника, нанотехнологија, нанотехнологија, физика на кондензирана материја, теоретска физика, фракционо анализа, астрофизика и сончева физика.... [-]


МСП во биолошки науки

Студии врз за студентски град August 2019 Соединети Американски Држави Memphis

Одделот за биолошки науки ја нагласува интегративната природа на биолошките науки, фокусирајќи се на истражувачки програми кои ги обединуваат трите главни фокуси: еволуцијата / екологијата, физиологијата и биохемијата, клеточната и молекуларната биологија. Факултет програми за истражување одразуваат интердисциплинарна сила на нашиот оддел. Неодамнешните факултет вработува, ја поддржува нашата богата традиција на обука за истражување во традиционалните фундаментални биолошки дисциплини додека обезбедува специјализации кои ги поттикнуваат интердисциплинарните односи. [+]

За биолошки наукиОдделот за биолошки науки ја нагласува интегративната природа на биолошките науки, фокусирајќи се на истражувачки програми кои ги обединуваат трите главни фокуси: еволуцијата / екологијата, физиологијата и биохемијата, клеточната и молекуларната биологија. Факултет програми за истражување одразуваат интердисциплинарна сила на нашиот оддел. Неодамнешните факултет вработува, ја поддржува нашата богата традиција на обука за истражување во традиционалните фундаментални биолошки дисциплини додека обезбедува специјализации кои ги поттикнуваат интердисциплинарните односи.Која е наставната програма?ТезаА најмалку 30 часа семестар е потребно надвор од бакалауреат степен, од кои 21 мора да биде на ниво 7000. Мора да се одржува просечна оценка од 3,0. Студентите ќе земат курсеви како Ориентација Град Студија (извор на литература во областа на биологијата, презентација на податоци, графички техники и подготовка за ракопис), Колеџ биологија настава (настава на лабораториски делови на постоечките додипломски курсеви во биолошки науки), Предлог теза подготовка на проектниот предлог проект во форма на грант и усна одбрана), Семинар по биологија (презентации на теми од биологијата) и Теза. Присуство на одделенски семинари е задолжително.Не-тезаПотребни се минимум 36 часа семестар на постдипломски курсеви, од кои 26 мора да бидат на ниво 7000. Вкупниот број на часови по семестар кои се потребни за дипломирање ќе бидат утврдени од страна на советодавниот комитет на ученикот врз основа на академско потекло. Студентите ќе земат курсеви како што се Ориентација Град Студија (извор на литература во областа на биологијата, презентација на податоци, графички техники и подготовка за ракопис), Life Sciences Biom I (воведување и примена на аспекти на целото тело обезбедува инженери... [-]

МСП во компјутерски науки

Студии врз за студентски град August 2019 Соединети Американски Држави Memphis

Како студент по компјутерски науки на University of Memphis , ќе добиете шанса да работите со Екслузивно факултет, кој е посветен на двете настава и истражување. Ние сме една од најистакнатите истражувачки активни одделенија во кампусот и нудиме магистерски и докторски студии, што ни дава предност во однос на другите слични оддели во Средниот Југ. Ние нудиме бројни студентски можности, вклучувајќи забрзана MS програма, постдипломски сертификати во сајбер безбедноста и науката за податоци, и активно ACM студент поглавје. [+]

За компјутерски науки

Како студент по компјутерски науки на University of Memphis , ќе добиете шанса да работите со Екслузивно факултет, кој е посветен на двете настава и истражување. Ние сме една од најистакнатите истражувачки активни одделенија во кампусот и нудиме магистерски и докторски студии, што ни дава предност во однос на другите слични оддели во Средниот Југ. Ние нудиме бројни студентски можности, вклучувајќи забрзана MS програма , постдипломски сертификати во сајбер безбедноста и науката за податоци , и активно ACM студент поглавје .... [-]


МСП во математички науки

Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Memphis

Хостиран во атрактивна, пространа и неодамна реконструирана Dunn Hall, и вграден во комерцијално енергичен и културно богат регион Мемфис, Одделот за математички науки (DMS) нуди извонредни можности за проучување и истражување во многу области од чиста и применета математика и статистика. Мисијата на DMS е повеќекратна и опфаќа силни компоненти во образованието, истражувањето и услугата. Неговата крајна цел е создавање и дисеминација на математиката, во корист на новите генерации, на научната заедница во целост, како и на крајот, на сегашното технолошко општество. Нашиот факултет е познат на национално и на меѓународно ниво за својата истражувачка дејност на високо ниво и активно, со моментално активни групи кои работат во анализи, комбинаторика, диференцијални равенки, ергодичка теорија и применета статистика. [+]

За математички науки

Хостиран во атрактивна, пространа и неодамна реконструирана Dunn Hall, и вграден во комерцијално енергичен и културно богат регион Мемфис, Одделот за математички науки (DMS) нуди извонредни можности за проучување и истражување во многу области од чиста и применета математика и статистика. Мисијата на DMS е повеќекратна и опфаќа силни компоненти во образованието, истражувањето и услугата. Неговата крајна цел е создавање и дисеминација на математиката, во корист на новите генерации, на научната заедница во целост, како и на крајот, на сегашното технолошко општество. Нашиот факултет е познат на национално и на меѓународно ниво за својата истражувачка дејност на високо ниво и активно, со моментално активни групи кои работат во анализи, комбинаторика, диференцијални равенки, ергодичка теорија и применета статистика.... [-]


МСП во науките за Земјата

Студии врз за студентски град August 2019 Соединети Американски Држави Memphis

На ниво на постдипломски, MS и Ph.D. степени се доделуваат во науките за Земјата. Нашата програма за постдипломски програма го поттикнува академскиот и личен развој на студентите преку предмети, истражувања и можности за професионален развој. Студентите се охрабруваат да ги извршуваат постдипломски истражувања во широк спектар на типични дисциплински области, како и интердисциплинарни студии. Нашата програма ја одржува својата најголема сила во своите истражувачки области на фокусирање: Опасности, активна тектоника [+]

За науките за Земјата

На ниво на постдипломски, MS и Ph.D. степени се доделуваат во науките за Земјата . Нашата програма за постдипломски програма го поттикнува академскиот и личен развој на студентите преку предмети, истражувања и можности за професионален развој. Студентите се охрабруваат да ги извршуваат постдипломски истражувања во широк спектар на типични дисциплински области, како и интердисциплинарни студии. Нашата програма ја одржува својата најголема сила во своите истражувачки области на фокусирање: Опасности , активна тектоника... [-]


МСП во факултет

Студии врз за студентски град August 2019 Соединети Американски Држави Memphis

Откако ги понуди своите први часови во 1964 година, колеџот Херф разви репутација за одлична настава. Над 50 посветени членови на факултет со извонредни академски и професионални квалификации го сочинуваат колеџот што ни овозможува да понудиме разновидни програми за постдипломски студии. Во нашите пет академски одделенија (биомедицински инженеринг, инженерска технологија, машинско инженерство, градежништво и електротехника и компјутерско инженерство), ние нудиме програми за постдипломски студии и многу возбудливи активности и услуги кои го збогатуваат или го изедначат патот до степен на инженерство. Кандидатите за сите степени мора да го следат наставниот план кој е одобрен на ниво на одделение и од директорот на постдипломските студии на колеџот. [+]

За Инженеринг

Откако ги понуди своите први часови во 1964 година, колеџот Херф разви репутација за одлична настава. Над 50 посветени членови на факултет со извонредни академски и професионални квалификации го сочинуваат колеџот што ни овозможува да понудиме разновидни програми за постдипломски студии. Во рамките на нашите пет академски одделенија (биомедицински инженеринг, инженерска технологија, машинско инженерство, градежништво и електротехника и компјутерско инженерство), ние нудиме програми за магистерски и докторски студии и многу возбудливи активности и услуги кои го збогатуваат или го изедначат патот кон инженерскиот степен.... [-]


МСП во хемија

Студии врз за студентски град August 2019 Соединети Американски Држави Memphis

Нашата мисија е да им обезбедиме на граѓаните на Тенеси, нацијата и на светот пристап до методите, теоријата и алатките на модерната хемиска наука и да ги одржуваат академските стандарди и истражувачки програми пропорционални со местото на University of Memphis како главен урбан истражувачки универзитет. Посетете ја нашата веб-страница за да дознаете повеќе за Одделот за хемија. [+]

За хемијаХемијата често се споменува како централна наука и ќе видите дека нашите факултети, дипломирани студенти и додипломци работат на интерфејсот на хемијата и биологијата, енергијата, животната средина, меѓу другите. Студентите University of Memphis имаат пристап до напредна лабораториска опрема како инструменти за атомска апсорпција на пламен и графитна печка, X-Ray дифрактометар, 500 MHz NMR и 400 MHz цврста состојба на NMR, HPLC со линеарен масен спектрометар за јонски трапи (MS ), UPLC со тројна квадруполна MS и UPLC со квадруполна MS-времена на летот, авив 410 спектрометар со кружен дихидроизам, апсорпција и флуоресцентна детекција со титрација, застанат проток и додатоци за контрола на температурата. Покрај тоа, на Одделот за хемија има повеќе гасови и течни хроматографија инструменти, и state-of-the-art 3D печатење објекти.Нашата мисија е да им обезбедиме на граѓаните на Тенеси, нацијата и на светот пристап до методите, теоријата и алатките на модерната хемиска наука и да ги одржуваат академските стандарди и истражувачки програми пропорционални со местото на University of Memphis како главен урбан истражувачки универзитет. Посетете ја нашата веб-страница за да дознаете повеќе за Одделот за хемија .Преглед на наставната програма?И двата доктори на науки и MS степени во хемија се нудат со концентрации се достапни во Аналитичка, компјутерска, неорганска, органска и физичка хемија. На д-р. степен бара 72 кредит часови и на MS степен бара 30 часа, и двете одобрени од страна на советодавниот комитет на студентот. За д-р, студентите ќе потрае до 12 часа во 6000 ниво курсеви и најмалку 12 часа во курсеви нумерирани од 7100-8899,... [-]

Contact

University of Memphis

Website http://www.memphis.edu
Број на телефон 901.678.2000