University of North Texas College of Business Administration

Introduction

Read the Official Description

Мисија Мисијата на UNT Колеџот за бизнис администрација е да се создаде, прошири и трансфер на знаење преку диплома, магистерски и докторски образованието, истражувањето, сервис и соработка со поголем бизнис заедницата. Визија Визијата на UNT Колеџот за бизнис администрација е да биде водечка сеопфатна Колеџот за бизнис администрација во Северен Тексас регионот и да имаат национално и меѓународно реноме. Ние ќе се произведуваат дипломирани студенти, кои имаат можности, знаење и карактер да се успее во одбраната на нивните ниви во технолошкиот и глобалниот денешниот бизнис средина. Ние ќе ја поддржи факултет, кои произведуваат квалитетни научен труд кој ги подобрува образовни искуства на нашите ученици и е од вредноста на вашиот бизнис. Ние ќе ви обезбедиме теренски услуги на најинтересните и други релевантни чинители. Цели Да се ​​обезбеди студентите со знаења за успех во одбраната на нивните поле и да се обезбеди развој на вештини во решавање на проблемот, етички одлуки, комуникација, тимска работа и лидерство. За да се произведе првенствено основните истражувања, со поддршка на напорите во применува и педагошки истражувања, која придонесува за мисијата и е комплементарна на UNT COBA. За активно спроведување на надворешно финансирање можности да се дополни државата Тексас финансирање. Да се ​​интегрираат технологијата во текот UNT COBA за поддршка на додипломски и постдипломски студии, истражување и услуга. За да се привлечат и развиваат отличници кои се посветени на интелектуална совршеност. За да се привлечат, да ги негува, и да ја задржат факултет посветена на образованието, науката и со мисијата на UNT COBA. Да се ​​промовираат услугите на колеџ, универзитет, професионална област, државата Тексас и локалните заедници. Да се ​​обезбедат можности за продолжување на вклучување, образование и професионален развој на нашите дипломци.  

Гледа MSc » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

MSc

Master of Science with a Major in Accounting

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Denton

[+]

Програмата е отворена за секој квалификуван студент кој има интерес за професионално сметководство, без оглед на претходната програма за студирање на студентот.

Успех на најмалку 3.0 на сите сметководствени курсеви земени во UNT по приемот во факултет; 5.

[-]

Господар на науката за финансии

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Denton

Магистер на науки во финансии, е дизајниран да обезбеди напредна обука за лицето заинтересирани за развој на вештини во оваа специфична област. Наменети за студентите што сакаат да имаат силна концентрација во финансии, фокусот на програмата им овозможува на студентите да се здобијат со значителна експертиза во областа во релативно краток временски период. [+]

Магистер на науки во финансии, е дизајниран да обезбеди напредна обука за лицето заинтересирани за развој на вештини во оваа специфична област. Наменети за студентите што сакаат да имаат силна концентрација во финансии, фокусот на програмата им овозможува на студентите да се здобијат со значителна експертиза во областа во релативно краток временски период. А најмалку 30 часа се потребни за завршување на програмата. Позадина и Фондацијата Потребно ... [-]


Магистер на науки во недвижности анализа

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Denton

Во фокусот на програмата им овозможува на студентите да се здобијат со значителна експертиза во областа во релативно краток временски период. А најмалку 30 часа се потребни за завршување на програмата. [+]

Магистер на науки во недвижности анализа е дизајниран за да обезбеди напредна обука за имот професионалци и за лица кои се заинтересирани за развивање на нивните вештини во оваа специфична област. Програмата е наменета за студентите кои сакаат да имаат силна концентрација во областа на недвижности. Во фокусот на програмата им овозможува на студентите да се здобијат со значителна експертиза во областа во релативно краток временски период. А најмалку 30 часа се потребни за завршување на програмата. ... [-]


Магистер по оданочување

Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Denton

Магистер на науки во оданочување е наменета за студентите заинтересирани за кариера во извршуваат како данок специјалист за јавно сметководство, индустријата, или влада. Учениците заработуваат оваа диплома студентите ќе имаат завршено наставна програма во согласност со препораките од професионални сметководители и сметководствени едукатори [+]

Магистер на науки во оданочување е наменета за студентите заинтересирани за кариера во извршуваат како данок специјалист за јавно сметководство, индустријата, или влада. Учениците заработуваат оваа диплома студентите ќе имаат завршено наставна програма во согласност со препораките од професионални сметководители и сметководствени едукатори, и ќе бидат подготвени за влез во кариерата како даночни професионалци. ... [-]